Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - hautamakia

#1
Moro,

Tuli saatua ilmaseksi dmg morin kuularuuvi josta oli laakeri hajonnut. Ruuvi ja kuulamutteri ehjät. On vaan todella jäykkä kun on isossa koneessa ollut ja varmaan aika paljon esijännitystä ruuvissa. Onko sitä mahdollista millään pienentää? 

Sais rullata vähä kevyemmin. Vai haitanneeko tuo kuinka paljon kun ruuvia ajetaan 1,4nm askelmoottoreilla? (25mm ruuvi 20mm nousulla)
#2
Kiinteä kuularuuvi 32mm 2,5m

Myydään kuularuuvi. Noin 2.5 metriä pitkä. Halkaisija 32mm. Nousu luultavasti 20mm tai enemmän.

Mukaan tulee kaikki kilkkeet. Kuulamutteri tarvitsee kiinnityspesän.

Tarjoa!

More Information
#4
Yaskawa servot + ohjaimet

Myydään yaskawan servot ja ohjaimet. Servot 750w. Toimivia. Näissä ohjaimissa step dir kontrolli.

Katso koko ilmoitus
#5
Johteet ja ruuvit / Referenssilinja
25.09.22 - klo:20:11
Moi,

Uuden jyrsimen rakentelua aloittelemassa. Mitä porukka on käyttänyt referenssinä johteiden suoruuden määritykseen? olis kätevää kun omistaisi tarkkuushiotun graniittipalan, mutta millä sen voisi korvata? Vai luotatteko vaan koneistukseen ja että se on tarpeeksi suora?

#6
Moro,

Nyt on kara kiinni koneessa ja pienien alkuongelmien jälkeen ei kuulosta enään siltä kuin kahta metallipalaa hierottaisiin yhteen.. Kuitenkin itseä vähän epäilyttää kun sain ainoastaan tuon open loop vector ohjauksen toimimaan ja v/f ohjauksella kara pyörii todella hiljaa ja pitää epämääräistä ääntä, ja yleensä katkaisen heti virrat siitä.

Elikkäs kysymykseni onkin, kannattaako tuosta huolestua ja ajella vain tuolla vektori ohjauksella? Tuntuisi löytyvän vääntöä ihan hyvin matalillakin kierroksilla (7000rpm) jahka saan erillisen tuuletuksen karaan niin pystyy pidempääkin ajamaan noilla matalilla kierroksilla.

Otetaan myös vastaan ideoita miten tuon V/f moodin saisi toimimaan

Tässä vielä lähtötilanne  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=U_8o7q1Uwrc&t=1s

Hautamak
#7
Moi,

Edellisen CNC:n sähkö ongelmien kanssa aikani tapelleena ajattelin nyt tehdä kerralla kunnolla. cnczonessa moni suosittelee vetämään DC:n miinuksen AC:n suojamaahan. Onko kellään kokemusta tästä? plussat ja miinukset?

Osat:

Yaskawan v1000 invertteri valovirta sisääntulolla
uc400eth ohjainkortti
mx4660 stepperien ohjaus ja BoB.
48v poweri
12v poweri laaserille ja rajoille yms.

Tällä hetkellä stepperien kaapelit suojattua ja myös karamoottorin kaapeli suojattua. Suojamaa tulee keskellä sähkökaappia(metallia) johon ajattelin kiinnittää virtalähteen ja tamun suojamaan. Nyt pohdinkin kannattaako myös KAIKKI DC- miinukset vetää samaan??

#8
Askelmoottorin ohjainta lainaan hml lahti akselilla.

Elikkäs nyt tilanne se että kone hukkailee askelia ja kaikki pc/softa ja motion controllerin puolelta ei ongelmaa eikä myöskään mekaanista ongelmaa. Jos jollain on irtona toimivaksi todettu askel moottorinohjain niin voisin panttia vastaan ottaa testiin ettei itte tarvis ostaa uusia jos vika ei olekaan ohjaimissa. Voltit 24 amps 3

Katso koko ilmoitus
#9
Moro!

Tässäpä meikäläisen projektia.

Solidworksin kanssa meni muutamia kymmeniä tunteja ja nyt alkaa olla lopullinen tuotos valmis, vain sähköjä vailla ja rajakytkimiä.

https://www.flickr.com/photos/160875754@N08/

Koneessa nema 23 moottorit ja tb6600 ohjaimet. tankojen nousu on 4mm.

Monta asiaa meni oppiessa ja tuli säästettyä väärässä paikassa, mutta pian pitäisi päästä ajamaan.

-Artturi
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk