Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - skyjack

#1
Hyvä homma. 👍
#2
Onkos kokemuksia, millainen työkalunvaihtaja toimii parhaiten? Meinannut itse rakennella omaan koneeseen, mutta en ole suunnitteluun laittanut aikaa vielä ollenkaan.
#3
Näyttäisi äkkiseltään, että on hinnat noussut aika paljon tuosta. Kävin katselemassa tuolla Syilin sivuilla, niin X5 Standard lähtöhinta on $24,990.

https://www.syil.com/get-pricing
#4
Kaikki kuluvat (ruuvi, mutteri ja kuulat), mutta yleensä kuulat nopeammin, koska ne osuvat toisiinsa ja kun ei ole voitelua välissä, niin kitka yksinkertaisesti hio kuulia.

THK:n dokumentista kuva
kuulien kuluminen.png
Lähde: https://tech.thk.com/en/products/pdf_download.php?file=511E_15_BallScrew.pdf
#5
Kyllähän ne rasvata täytyisi säännöllisesti, vaikka näyttää umpirakenteiselta. Ruuville vain rasvaa, niin kyllä se siitä sinne mutterin sisäänkin eksyy, muuten kuluminen kiihtyy pikkuhiljaa.

Itselläni on käytössä ruuvi, minkä mutterista kuulat oli kulunut ja heitot olivat suurempiakin, mitä tuossa sinun ruuvissasi. Vaihtelin kuulat ja ei siitä enää uuden veroista tullut, mutta paljon parempi. Aika rakasti pyörinyt kuivana, kun karrikoidusti kuulat olivat sellaisia kanan munan tapaisia. Nyt siinä ruuvissa on kiinni kelkka, kelkan kyljessä on pikkunen maalipensseli, johon olen porannut reiän sisälle. Pensseli penslaa ruuvia ja sinne pensselin sisään menee hiljakseen noin tippa parissa minuutissa 5W-20 moottoriöljyä. Ei mikään kaunein ratkaisu, mutta välttää moiselle eläjälle. 😁
#6
Olen joskus omaan koneeseen tuon laitellut toimimaan, mutta aikaa on siitäkin kulunut ja systeemit päivittyneet.

Kaivelin, niin löysin toimivan ohjeen tuohon asentamiseen. Testasin tuossa pikaseen virtuaalikoneella, että ainakin siinä toimi hienosti.
https://forum.linuxcnc.org/ethercat/45336-ethercat-installation-from-repositories-how-to-step-by-step
#7
Virheen perusteelta vaikuttaisi siltä, että puuttuu expatin kirjasto. Kokeileppas asentaa pakettihallinnasta libexpat1-dev.
#8
Jos se moottori on suurin piirtein tuollainen mitä linkissä, niin suoraan konkan avulla kytkettäessä saisit sen pyörimään noin 3000 rpm. Eli tarvitsisit joka tapauksessa taajuusmuuntajan, että saisit sen pyörimään yli tuon 3000 rpm, jos sitä vauhtia haluat karaan.

Se että onko se moottori ehjä, niin mittaile käämien resistanssia, että onko edes suurin piirtein samoilla hehtaareilla keskenään ja mittaa myös runkoon, että ei esiinny läpilyöntiä. Tuolla mittaamisella ei pysy sanomaan, että onko se moottori varmasti ehjä, mutta voi ainakin todeta, että onko varmasti rikki. Eikä myöskään pysty suoraan sanomaan mille jännitteelle moottori on tarkoitettu, mutta voihan siitä pikkusen haarukoida laskeskelemalla.

Jos haluaisi kokeilla, niin joku tuollainen taajuusmuuntaja mihin löytyy hyvät ohjekirjat: https://www.finnparttia.fi/epages/finnparttia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014102905/Products/TM1%2C5V
https://assets.omron.eu/downloads/manual/fi/v2/i67e_v1000_getting_started_guide_fi.pdf

#9
Pystytkö heittämään linkkiä sinne mistä ostit, jos sieltä löytyisi pikkusen hajuja ja infoja moottoriin ja taajuusmuuntajaan?
#11
Jos helpolla haluat päästä, niin kysy Deltan ratkaisua tämän foorumin nimimerkiltä Jonne eli ThelenTech. https://www.thelentech.fi/

Noilla Deltan servoilla ja CNC-ohjaimilla pitäisi onnistua väylää pitkin helposti, mutta LinuxCNC jää silloin pois. EtherCAT:lla sen LinuxCNC:n jotenkin saisi ympättyä tuohon väylälle tuon Delta CNC-ohjaimen tilalle, mutta minulla ei ole siitä kokemusta. Olen kyllä nähnyt livenä sellaisen toiminnassa.

Tuli yksi opinnäytetyökin vastaan tuossa, kun vähän googlettelin.
http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-201612103256.pdf

#12
Mach3 / Vs: g-koodissa tauko
13.10.20 - klo:15:25
Jos en ihan väärin muista, niin G4 P3 eli P ja perään haluttu sekunti määrä.
#13
Kannattaa lukasta fooruminen etusivultakin löytyvä Aloittajan Tietopaketti CNC-rakentajalle by Snowfly. Siltä seasta se sinun kaipaamasi tieto löytyy.
#14
Minulla menee kuukausittain tilausta Mouserille tai Digikeylle, riippuu vähän, miten on tavaraa satavilla missäkin puljussa. Siihen voin heittää mukaan. Jyväskylä Keuruu välillä vaikutan.
#15
Muut / Vs: Höylä
06.09.20 - klo:20:00
Kaikenlaisia tasaisia pintoja tuolla voi tehdä. Itsekin olen tuollaista etsiskellyt omaan talliin.

Tuossa pari videota, mitä tuollaisella voi tehdä.  ;)

https://youtu.be/VS1Vnnwd4FI

https://youtu.be/nYAff_6RY8o

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk