Myös korttimaksu toimii

Tarvitaanko enää (jyrsinkoneen) jakopäätä

Aloittaja Tapani Honkanen, 15.01.23 - klo:15:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tapani Honkanen

Tuommoinen jakopää lienee muinaisjäänne koneistuksen apulaitteista. Nythän kaikki hoidetaan CNC koneilla. Työstettävän työkappeleen mukaan valitaan työstökeskus, missä akselit riittää. Harrastelijat saattavat kuitenkin tarvita sellaista vanhan ajan jakopäätä. Markkinoilla noita on kitsaasti ja hintapyynnöt kovia. Uustuotantoa on tullut kiinasta. Minäkin hankin Vertex BS2 jakopään, käyttämätttömän, joskus -15. Se oli neljäs jakopääni mutta kun sain halvalla. Oli ostettu Turun seudulta noin 1000€ hintaan. Maksoin alle puolet ja petyin vähintään OVH- mukaan. Ne kaikki on aivan kelvottomia, meni kiertoon ja käyttöön,missä se pelittää.
Kaverinikin hankki sellaisen, tuotti kuningaskunnasta, sai halvalla ja oli ihan paskaa laatua. Sitä oli jopa laitteen sisällä lastujen muodossa.
Näkemykseni on, ei kannattaisi noita hankkia.

Suivaantuneena kaverin pettymykseen, luonnostelin jakolaitteen. Kun olin noita erilaisia purkanut ja kasannut ja ihmetellyt epäkohtia, niin oli helppo suunnitella parempi. Tuo jakolaite on suunniteltu etupäässä askelmoottorin käyttämäksi ja jako-ohjelmiston hoitaa erillinen ohjausyksikkö. Laitteen saa joko karan vaakaan tai pystyyn (pyöröpöytä) tai universaali, 0° -  90 °, erillisellä kehtorungolla. Toki sitten tulee joltakin ehdotus laitta siihen kallistukseenkin joku askelmoottori/servo.

Toki tuohon voi lisätä veivin ja jakolevyjä, vaan kannattaako?

Nyt kysynkin, onko kiinnostusta kyseiseen laitteeseen? Vaikuttaa sarjakokoon ja kustannuksiin. Kotelo joko hitsattu tai valettu. Kierukkahammaspyörä tinapronssia. Akselit vierintälaakeroitu ja öljyvoideltu.

Kierukkapari maksaa esimerkiksi Mekanexiltä n. 300 € sisältää alv. Tuo pitäisi saada murto-osaan jopa Suomesta hankkien, kun on sarjan tilaus.

Hinta kyllä itse jakolaitteessa enemmän kuin kuningaskunnasta tilattu ja kiinassa tehty väkästin.

Onko mielenkiintoa?

Tapani Honkanen

Pitääpä katsoa tilanne. Kävijöitä sata, kun poistaa omat käynnit. Ei yhtään vastausta, ei mielenkiintoa tarpeeseen asti, siis ei edes prosentti katsojista kiinnostunut. Niin muuttuu maailma, Eskoseni.

Tauru

Minä otin jo kantaa tähän kotiverstan puolella.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk