Myös korttimaksu toimii

Lincoln konepolttimen vinoon kuluva suutin jne..

Aloittaja Tormala, 09.01.23 - klo:17:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tormala

Tullut uutena tähän cnc touhuun. Tuollainen zhaozhan 1500x3000 vesipöytä plasma johon laitoin Lincoln Tomahawk 1538 plasman ja siihen kuuluvan konepolttimen. Tässä nyt harjoitellut ohjelmia yms.

THC ja toimii kyllä, mutta mitenhän nuo suuttimet saisi kestämään. Käsi leikkauksessa en ole koskaan saanut noin äkkiä suuttimia soikeiksi.

Tuossa nyt testiä tein 5mm levyllä 45a virralla ja 65A suutin kiinni ilmanpaine 6bar ja noin 50cm leikkuuta ja suuttimeen reikä soikea.

Aina samaan suuntaan menee soikeaksi. Miksi näin?

Kerkema

Miten maadoitus? Onko leikkuujälki vino?

Tormala

#2
Maadoitus on 60cm kuparikiskossa vesialtaan kyljessä josta myös kaapeli pihdillä leikattavaan levyyn.

Vinot on leikkaukset.

Snowfly


Tormala

 Lueskelin tuonkin ketjun läpi ja eilen muutin maadoitusta pöydässä hitsaamalla pultin vesialtaan pohjaan keskelle pöytää. Siihen maadoitus plasmasta ja saman mittaiset kaapelit nurkkiin hitsattuihin pultteihin.

Nyt suutin kesti leikata koe kappaleita ilman suuttimen pilalle kulumista, mutta liikaa on kaltevuutta kappaleessa vieläkin joka suunnalla.

Kone leikkaa kappaleen ulkolaidat myötäpäivään ja näyttää silmällä paljon suoremmalta se mikä jää itse levyn puolelle.

Eikös sen pitäisi olla toisinpäin?

Snowfly

#5
Leikkaa levystä suora suikale niin pystyt katsomaan miten vinouma on... Suikale x suuntaan ja suikale y suuntaan sitten otat kulmaviivaimen niin pystyt toteamaan vinouman suunnan ja laadun.
Lisäksi jos vinous ilmenee vain tietyn suunnan leikkauksessa niin kyse on tod. mekaanisesta viasta/linjauksesta.
Suora veto poistaa osan ns. tukevuus viasta pois kerta kaarissa yms jos tukevuus ei ole kohdillaan poltin voi väpättää joka aiheuttaa monenlaista leikkaus virhettäTormala

No niin nyt on testiä ajettu ja kuvat otettu, mutta pitäs johonkin nettiin kuvat ensin tieten laittaa niin saisi linkitettyä.

No kuitenkin ajoin 50x100mm palikoita 10mm ja 5mm levystä asetuksilla 60A, 500mm/min, 127 arc ja kulmissa 70% hidastus

ekat kaksi sivua leikkaa noin 1 asteen kaltevuuteen, mutta kolmas ja neljäs sivu 4-6 astetta vinoon.Sama kaikissa paloissa.

Ajatuksia?

Snowfly

No niin homma etenee...
Seuraava askel.
Oletan että tuo punainen runkorauta tuossa polttimen takana on rautaa.
Sun pitäisi laittaa magneetti jalkainen heitto kello kiinni siihen ja kärki polttimeen ja sitten ihan manuaalisesti ajelet neliötä ilmassa koneella.
Oma veikkaus on se että huutomerkillä merkattu kohta kanittaa poltinta tietyissä suunnissa sen verta että polttimen asenointi muuttuu joka näkyy heittokellossa.
Joudut laittaan heittokellon ensin X puolelle ja toisella kerralla Y puolelle jotta pystyt näkemään muuttuuko kulma.

Tormala

Kaivoin jalan ja kellon kaapin syövereistä ja heti oli karua luetttavaa mittarista. Joka suuntaan isoa heittoa. Puolet sain pois heti kun vedin poltinkaapeliin vähän löysiä ja isoilla nippusiteillä jumiin viimeiseen "telaketjun" osaa.

Tuossa polttimen pidikkeessä on kolme pulttia ja niissä jouset. Siinä systeemissä on liikaa toleranssia. Vähän jäykemmät jouset laitoin ja taas parani tulokset tällä korjauksella Y akselin suunta nyt välttää ellei jotain Shimmiä tuohon keksi.

X-akselilla oli rajut väpätykset silti, mutta sitten mietin koneen kasausvaihetta ja tuon leikkuupään asennusta pyöreille johteille. Kiristin alapuolen rullat tiukemmalle epäkesko kiinnityksestä ja katsos kummaa pääsin samaan tulokseen kuin y-akselilla.

Sitten vain vedin lisää palasia levystä ja poltinta aina vain lähemmäs levyä. Parhaat tulokset 5mm levyyn 60A, 115 arc, 1250 nopeus kaltevuus luokaa 1-3 astetta.

Nyt kuitenkin kaltevuus tasaista.

Sanoisin jotta tuon poltinpään tukevuus tuon jousitetun anturoinnin kanssa on se juttu ja samoin tuo leikkuu korkeus, mutta sen nyt löytää kokeilemalla ja asetukset ylöslaittamalla eri levyn paksuudella.

Leikkuu jälki todella hyvää nyt jo ja siistiä ilman purseita.
Snowfly

Lainaus käyttäjältä: Tormala - 12.01.23 - klo:14:37
Kaivoin jalan ja kellon kaapin syövereistä ja heti oli karua luetttavaa mittarista. Joka suuntaan isoa heittoa. Puolet sain pois heti kun vedin poltinkaapeliin vähän löysiä ja isoilla nippusiteillä jumiin viimeiseen "telaketjun" osaa
Pakko kysyä oliko heitto luokkaa että mittakello pyöritti itsensä melkein tyrmään XD

Tormala

Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 12.01.23 - klo:18:49
Pakko kysyä oliko heitto luokkaa että mittakello pyöritti itsensä melkein tyrmään XD

Juu tuo x akselin liike kyllä veivas viisaria  ;D

Toisaalta yllättävän vähän mitassa, mutta tuo leikkuupään törmäyssuoja hässäkkä pitää tihittää vielä. Onko tuollainen jousitettu ihan yleinen ratkaisu?

Muutama kuva 5mm levystä.
Snowfly

Nuita törmäys suojia on monenlaisia
Jousitettuja, magneettisia yms...
Jotkut tykkää toisesta ja jotkut toisesta...
Hinnat vaihtelee 50-750€ niissä mutta varmana laatu vaihtelee yhtä paljon myös

Tormala

Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 12.01.23 - klo:20:12
Nuita törmäys suojia on monenlaisia
Jousitettuja, magneettisia yms...
Jotkut tykkää toisesta ja jotkut toisesta...
Hinnat vaihtelee 50-750€ niissä mutta varmana laatu vaihtelee yhtä paljon myös

Taidan sen verran muokata tuota nykyistä, että lisään noiden kolmen jousitetun pulttien väliin kierteet ja pultit millä voi väljykset kiristää ainakin pysty suunnassa pois. Sivuttain pitää varmaa vetää isoa kutistesukkaa sisä osan päälle kun näkyy olevan todella väljä sovitus.

Snowfly

#13
Löysin nytten omista vanhoista dokumenteista niin https://plasmatorchprotectionsystem.com/magnetic-breakaway-machine-torch-mount/
Tämä taisi olla siihen aikaan se markkinajohtaja holderi
Siinä on integroidut anturit jotka voi e-stoppiin kytkeä myös jolloin törmäys pysäyttää koneen välittömästi. Lisäksi se mahdollistaa leikkaamisen kulmaan 15/30/45 astetta
Alla hinnasto
Lainaa
Price List
MAGNETIC BREAKAWAY MACHINE TORCH MOUNT
MB-1 (Universal) $349.99

MB-2 (Torchmate)  $449.99

MB-3 (1 3/4″ Barrel) $374.99

MB-4 (2″ Barrel) $449.99

MICRO SWITCH MAGNETIC BREAKAWAY TORCH MOUNT
MB-10 (Universal) $449.99

MB-30 (1 ¾" Barrel) $474.99

MB-40 (2" Barrel) $549.99

Alejandra


Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk