Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Dahlgrenin Wizzard XL kaiverruskone

Aloittaja senaattori, 13.05.12 - klo:21:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

senaattori

Omistan 1980-luvun alusta olevan kaiverruskoneen (on jokapäiväisessä käytössä vieläkin), Fontit ja mahdolliset logot ladataan uv-prommilta adapterikasetin kautta koneelle. Tukee 256k asti prommeja. Omistan myös prommien ohjelmointilaitteen, Minaton valmistaman malli 1866A. Logot voi piirtää Design Cad Ohjelmalla joka pystyy tallettamaan .DC2 muotoon. Sitten vaan vanha Dos ohjelma käyttöön ja .DC2>>>.ft9muotoon, .ft9>>>.obj jonka jälkeen se muutetaan .hex ja alustetaan sarjaväylä ja siirretään prommerin muistiin ja ei kun polttamaan. Prommi irti ja kaiverruskoneen adapterikasettiin ja kaiverretaan levyyn tai mihinkä se sitten tarvitaan. Elikkäs hienoa tekniikkaa ovat tehneet siihenkin aikaan, käyttökelpoista osin vielä näinäkin päivinä....mut moni pitää tosi hankalana. Mitäs sit tehdään kun dos ei enää pyöri nykykoneissa ja vanhat  tietokoneet on hävitetty??
Reijo Martinpoika Tuomala

Kremmen

Siis tuo formaatin muunnos puörii DOSissa? Pitäisi jostain saada tuon .ft9 formaatin kuvaus. Sen jälkeen olisi mahdollista tehdä moderneille käyttiksille korvaava konvertteri jolla muunnoksen voisi tehdä. Prommin poltaminenhan ei ole ongelma sitten enää.
Toisaalta jos toi muistipiiri on aito 80-luvun UVEEPROM eli sitä 27xxx sarjaa niin sen korvaaminen jollain kontrolleripohjaisella adapterilla voisi olla mahdollista. 27-sarjan PROMMien datan latenssi osoitteesta datan asettumiseen on 250 ns ja moderni mikrokontrolleri voisi ehtiä simuloimaan tuota. Sillä konstilla pääsisi eroon koko prommista - koodin voisi tehdä PC:llä ja siirtää USB-piuhalla adapteriin. Adapteri istutettaisi prommin kantaan josta se lukisi prommille tulevan signaloinnin ja näyttäisi dataa kuten alkuperäinen piiri.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

ttontsa

just tos tänään muuttopuuhissa potkiskelin pc:n romuja, jotakin vm 97..98 vm. win98:lla ja toisessa linux. romun keräykseen meinasin kantaa ko eihän noita kukaan tarvii tallin lattialta vielä putkinäyttö kaupan päälle...
Hitsaus&koneistus&Protopaja
www.tulinen.fi

senaattori

No millasen pelastussuunnitelman niille sais tehtyä, pistä yv:tä
Reijo Martinpoika Tuomala

Alpha12

http://www.dosbox.com/download.php?main=1

dosboxilla pyörii vanhat dos softat moderneillakin koneilla

a12

senaattori

Jep, esim. NM27C256Q200 , 128 ja jopa 64:sia. Helpottaisihan se toki jos saisi suoraan tietokoneelta lähetettyä kaiverruskoneelle ja pitää ns. kirjastoa kovalevyllä, eikä kuten nyt kymmeniä prommeja.
Reijo Martinpoika Tuomala

Kremmen

Lainaus käyttäjältä: senaattori - 14.05.12 - klo:16:45
Jep, esim. NM27C256Q200 , 128 ja jopa 64:sia. Helpottaisihan se toki jos saisi suoraan tietokoneelta lähetettyä kaiverruskoneelle ja pitää ns. kirjastoa kovalevyllä, eikä kuten nyt kymmeniä prommeja.
No eipä tuon tekeminen nyt maailman ihme olisi. Helpoimmalla pääsisi varmaan toteuttamalla tuo eprom-simulaattorin jotenkin näin:
- pikkuinen mikrokontrolleri koordinoimaan hommaa.
- datan lataus PC:ltä USB-piuhalla. Tässä helpoin on käyttää USB-sarjakonvertteria PC:n päässä niin ei tarvii mitään mutkikasta sovellusta simulaattorin päässä vaan FTDI:n valmislutikka hoitaa homman. Siirto-ohjelmaksi kelpaa jokin yksinkertainen terminaaliohjelma, tai semmoisen voi vääntää itsekin. Ehkä voisi vilkaista jotain valmiita ohjelmointipalikoita josko niiden protokollista saisi suoraan PC:n pään.
- kontrolleri kirjoittaa heksakoodin staattiseen rammiin joka näkyy kaiveruskoneelle eprommina. Kirjoitus ja luku pitää jotenkin erottaa siltä varalta, että kaivertimen päässä prommi ei ole kiinni oikeassa väylässä (luultavasti ei ainakaan missään multimaster-väylässä). Ainakin Renesas tekee 5V komponentteja jotka on organisoitu 32k * 8 bit kuten 27256 eprom
- jos simulaattoriin lisätään vielä iso flash-piiri vaikka i2c-väylään niin noita heksatiedostoja voi arkistoida simun sisään ja valita sieltä käyttöön suoraan. Kontrolleri sitten kopioi halutun blokin rammiin jolloin säästytään jatkuvalta PC:ltä latailulta.

Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

senaattori

Täs olis muutama kuva..
Reijo Martinpoika Tuomala

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk