Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - mpr

#1
Muut / Heidenhain LS 803 D
31.07.20 - klo:20:34
Deckelin x-liikkeen lukemat lakkasi muuttumasta, kokeilin vaihtaa johtojen paikkaa korteilla vika siirtyi eli sauvassa vikaa.
Kaivoin sauvan esiin LS 803 luki tyyppikilvessä, purin lukupään irti sauvasta lasinen latta näytti olevan sisällä ja aika puhtaaltakin näytti.
Lukupäätä elegtroniikan puhdistus spayllä suihkuttelin,  kokeilin kasata ja testata koneessa, valo paloi lukupäässä muttei tullut tietoa liikkeestä.

Olisko jollain jäänyt sauvaa tai lukupäätä joutilaaksi?

Korjaako noita joku?

Sopiiko esim. kiinalainen sauva? Liittimen kun vaihtaa
#2
Mikä olisi hyvä ohjelma leimasimen tekoon, pitäisi olla negatiivi ja peilikuva puumerkistä. Machin teksti wisardista ei taida olla apua. Jyrsittyä kuitenkin pitäisi saada eli g-koodina
#3
Keskustelua eri aiheista / DECKEL 3FPA
10.06.19 - klo:19:09
Terve 
Tuonne pajaan ilmaantui tuollainen työkalujyrsin. Viime yönä testailin toimintoja kaikki liikkeet toimi ja viimein sain työkalunkin kiinni karaan. Aivoina papereiden mukaan janaohjaus DECKEL CNC2101.
Tästä heräsikin kysymys mihin ko. ohjaus taipuu.
Pystyykö sillä esimerkiksi ajamaan useampaa kuin yhtä akselia kerrallaan?
Toisin sanoen voiko ympyrän kaarta tehdä, tuo jana viittaa suoraan liikkeeseen.
Tuossa on pyöröpöytä käsikäytöllä vielä jakopöydän reikälevyillä onkohan kaaret ollut tarkoitus tehdä sillä?
En tosiaan ole perehtynyt ohjaukseen lainkaan, ajattelin täältä kysellä perustietoja.
#4
Muut / Boorit
30.11.16 - klo:14:38
Pitäis tehdä pätkä booria. Onko boorin tekemiseen joku standardi terä? modulijyrsin?


#5
Keskustelua eri aiheista / Vaihdemoottori
02.04.16 - klo:15:10
Ongelmamoottori
Vaihteessä oli tuollainen moottori, Onko mitään mahdollisuuksia saada sitä pyörimään kohtuu kustannuksin.
#7
Tuollaiseen videoon törmäsin, tuota kun vielä jatkokehittäis siten että myös manuuaalisesti voisi sorvata.
https://www.youtube.com/watch?v=_Polq5piWhQ
#8
Keskustelua eri aiheista / dxf
18.09.14 - klo:18:50
Onko kellään linkkiä ohjelmaan millä saisi vinoon leikatusta putkesta levityskuvan ja vielä dxf tai dvg muodossa. Muotohan on kuin sini aalto.
Katkaistun kartion levitys ohjelma linkki täällä jossain on mutta taas kone vaihtunut niin sekin ohjelma hävinnyt.
#9
Muistaako kukaan nähneesä tai tietääkö mistä löytyis, morse 4 kartion päässä olisi pieni sorvin pakka n.100-160mm tulisi hiomakoneeseen.
#10
Muut / Kampiakseli
14.02.14 - klo:13:53
Törmäsin tuollaiseen mielenkiintoiseen kampiakselin koneistus videoon, kahdella kiinnityksellä V8-akseli koneistettu. Ei toki ihan valmis mutta aika pitkällä.
https://www.youtube.com/watch?v=81UjjSH2iFw
#11
Muut / Hiomakone
12.02.14 - klo:23:19
Pajaan ilmestyi uusi "perheenjäsen" pyöröhiomakone Johansson U1. Kokemusta moisesta itsellä entuudestaan ole, mutta tällä foorumilla luultavasti tietotaitoa löytyy tältäkin saralta. Olen toimintoja opetellut ja pikkuhiljaa pääsyt niistä perille, ei voi taaskaan kuin ihastella tuota entisaikaista koneenrakennustaitoa. löytyy automaattisyötöt portaattomat nopeudensäädöt yms. hienoudet eihän ne tänä päivänä mitään ihmeitä ole mutta 1961 kun tuo kone päivänvalon on nähnyt on noita ollut vaikeampi toteuttaa. Tuossa kaikki liikkeet on mielestäni toteutettu hydrauliikalla tai ainakin hydraulisesti kevennetty. Hionut en vielä ole mitään mutta toisto tarkkuutta ja muita mittauksia olen kellotellut 0.5 satkua suurempaa heitto en ole löytänyt ja niissäkin tuon heittokellon tarkkuus epäillyttää.
Mutta murheena on kun minkäänlaisia manuaaleja ei koneen mukana tullut, voiteluöljysuositukset yms. mietityttää, karaöljy karalle varmaankin mutta mikä viskositeetti? Vaikuttaisi että johdeöljy ja hydrauliikka toimii samoilla öljyillä. Jospa foorumilta löytyisi henkilö joka olisi paremmin perillä näistä.
pari kuvaa:
#12
Onko kellään kokemusta magneettiporakoneista mikä olisi hyvä ja mistä olisi hyvä pysyä erossa.
#13
Täällä harrastajilla taitaa jonkunverran olla käytössä kiinalaista P80 plasmapoltinta. Löysin paikan mistä saa amerikkalaisia suuttimia jotka sopivat ko. polttimeen, ovat silmämääräisesti laadukkaampia ja nyt kun testasin leikkuujälki myös hyvä.

http://www.ladek.fi/plasma_kulutusosat/P80.html

Pistän pari kuvaa leikkeistä: Aine 6mm 650 domex, virta 85A, leikkuunopeus 500mm/min

#14
Pehaka merkkinen tukeva valurautainen vannesaha olisi myynnissä.
Rullaleuat, saa helposti automaattiseksi (yksi sähköventtiili asentaa)
terä 27x0,9x(n.3200)
Jalusta ei ole alkuperäinen sitä pitäisi tukevoittaa mutta siinä on kääntö.
Alkuperäinen variaattorilla säädettävä terän nopeus säätö hajonnut, nyt kierukkavaihteella suora veto toimii ok.
Ollut itsellä yli 10 vuotta käytössä, nyt uuden sahan tieltä pois.
Pistän kuvia  jos kiinnostaa.

#15
Tuollainen pyörösaha olisi ylimääräisenä, saha ollut pienellä käytöllä kuten päällä olevasta pölykerroksesta voi päätellä. Tukeva valurunko, teränkääntö ja kappaleen kiinitys hyviä ja tarkkoja, vaihdelaatikko pitää meteliä niinkuin näissä kiinalaisissa yleensäkin eli on ominaisuus ei vika. Vara terä mukaan h. 800€
Linkistä tekniset tiedot.
http://www.ikh.fi/tuotehaku/ikh7255
yv.
#16
Muut / dro
03.01.13 - klo:13:39
Onko kenelläkään kokemusta linkin dro:sta EL 303, näyttäisi olevan kunnon näppäimet.

http://www.electronicaems.com/product.html
#17
Terve

Osaisiko joku sanoa millaisella nopeudella kuvassa keskellä olevaa dc-moottoria voidaan maximissaan pyörittää?

Tarkoituksena olisi laittaa tuo 100W servomoottori tuon dc;n tilalle pyörittämään vasemmalla olevaa vaihdetta, mutta riittääkö servon kierrokset? (kyltissä 3000 rpm) pitäisi pyörimisnopeutta kasvattaa alkuperäisestä. Tuossa vaihteessa välitystä reilusti n.1:150 ja vaihteen jälkeenkin on välityksiä

Vanha optinen polttoleikkauskone olisi tarkoitus muuttaa cnc ohjatuksi ja lisätä myös plasma siihen ( sen takia nopeutta lisää)
#18
G-koodi -malliohjelmia / cnc-höylä
26.07.12 - klo:22:23
Terve
Tarkoitus olisi tehdä muovinen hammaspyörä höyläys menetelmällä.
Moduli on 5, höyläys terä on hiottu pikateräksestä, A-akseli on pyöritykseen.
Kysymys G-koodin hallitseville onko jotain työkiertoa joka toimisi esim. näin z-alas 1. lastun syvyyteen x-tekisi höyläysliikkeen z- vähän ylös x-paluu liike z-alas 2. lastunsyvyyteen jne. kunnes hampaan syvyys valmis sitten A- akselilla seuraavan hampaan kohtaan ja uudesta. G73 toimii lähes näin mutta kuinka siihen väliin saisi x-liikkeen.
#19
Terve

Tästä aiheesta aloiteettiinkin jo toisessa topicissa, mutta avataan tähän oma ettei mennä sivuraiteille.

Eli Kyseessä on juuri "sisäänajettu" Herbert nro2 revolverisorvi vuosimalli n. 1952- 1954 josta jäsen Senaattori tilanpuutteen vuoksi päätti luopua.

Olen tässä tehnyt tuttavuutta herberttiin ja todennut että kone on hienossa kunnossa johteiltaan, karanlaakeroinniltaan (liukulaakerit), myös revolveripää toimii hienosti. Sorvi on kokoisekseen todella tukeva pistoterä uppoaa akseliin värinöittä, 220mm ainesputkesta 5mm lastunpaksuuskaan ei värinöitä aiheuttanut ainoastaan 2,4 kw moottori pyrki hyytymään. :D
Kun nyt olen sorvia testaillut onhan niitä pieniä puutteitakin löytynyt, 4- teränpidin jossa on hieno kääntöautomatiikka meni vaihtoon koska siihen sopi vain 20mm terävarret ja tukipintakin oli jo jonkunverran taittunut. Sattui löytymään sopivasti pikavaihtopidin johon sopi 25mm teränvarret niin se löysi paikkansa herbertin kelkassa.
Myöskään teräkelkassa ei ole kummallekkaan akselille koneellista syöttöä, joten pinnanlaatu riippuu veivinpyörittäjän tarkkuudesta. Tästä ajatus koneen modaamisesta cnc- ohjatuksi sai alkunsa.

Tämä sorvi tuntui aluksi todella helpolta muutettavalta hammashihnapyörät vain  x ja z akseleiden veivien alle ja askelmoottoreille peti.
Mutta trapetseista löytynyt 0.5mm ja 0.6mm välykset alkoivat arveluttamaan, mietin kuularuuveja mutta niihin täytyisi manuaalikäytössä tehdä lukitus, kuten jäsen porepe luennoitsi liitän sen tämän synkän yksin puhelun loppuun.
porepe:
Tuo manuaali ja cnc käytön risteytys on aika haastava saada tarkaksi ja toimivaksi. Käsi käyttö edellyttää trapetsiruuvien käyttöä, niiden itse pidättäytymisen takia ja cnc käyttö taas kuularuuveja, joita ei voi manuaalissa käyttää... Jos haluaa selvitä yhdellä ruuvilla per akseli pitää nopeudessa ja tarkkuudessa tinkiä reilusti ja asentaa x akselille kunnollinen tarkkuus trapetsi paketti... Toinen mahdollisuus on lisätä koneeseen kaksi kuularuuvia koneen takapuolelle.

Z akselin Kuularuuvit ei tuota koneen takana mitään ongelmia, mutta tuo x akseli on aika haasteellinen.

X akselin tuplaruuvi sovitukseen on mielestäni kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto toimii kuten kartiosorvaus lisälaite, jolloin kuularuuvi siirtää koko x akselin ruuvia pyörittämättä sitä mihinkään... Ongelmaksi voi muotoutua tilantarve. Toinen vaihtoehto on lisätä alkuperäisen ruuvin rinnalle samalla nousulla varustettu pieni kuularuuvi ja yhdistää nämä ruuvit vaikka hammashihnalla.  Tällöin  manuaali käytössä käsipyörä ei tietenkään saa pyörittää kuularuuvia, tai kuularuuvi pyörittää trapetsia, muuten itsepidätys kyky menetetään jälleen...

Tekee sen miten tahansa, niin x akseli on aina hankala ja työläs hienomekaaninen rakennelma tai sitten se vie tilaa ihan sikana....

Kaikesta huolimatta aion yrittää muuttaa herbertin cnc:ksi siten että sen hienot manuaali ominaisuudet eivät liikaa kärsisi.

Heitelkää kommenteja ja ideoita. Pari kuvaa x ja z- akseleista.

Veto karalle toteutettu 4 nopeuksiselta oikosulkumoottorilta palakiilahihnoilla, täytyy poistaa 1 pala joka hihnasta ovat perh..na jostain syystä jo venyneet
#20
Keskustelua eri aiheista / mach/sorvi
24.05.12 - klo:11:50
Moi
Onko joku käyttänyt mach;ia sorvin ohjaukseen, koitin haeskella vanhoja keskusteluja muttei oikein löytynyt.
Muutama sorviprojekti sieltä löytyi mutta ei ohjaustasolle edenneitä, jos joku muistais linkin.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk