Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - 131rally

#1
Meillä on suunnittelussa ja caminä Fusion 360 ja toimii ihan ok Mazak VTC20B keskuksen kanssa. Alussa oli jonkunmoinen jumppa että saatiin post prosessori toimimaan oikein. Nyt yritetään ottaa postaus käyttöön SQT100MSY (Fusion 640t) ja SQT15M (T32-3) kanssa, mutta ei saada postaa toimimaan. MSYlle löytyy post prosessori ja se melkein toimii. Hakee oikean työkalun, käynnistää karan ja menee nollaan ja jää siihen jumiin. Ei anna mitään hälytyksiä, ei vaan etene.  SQT15M ei löydy valmista prosessoria ja siinä ei mikään valmis jota on kokeiltu toimi käytännössä mitenkään, tulee loputtomia herjoja eikä tee mitään. Onko joku syvemmälle perehtynyt noiden kanssa? Voisin vaikka maksaa jos joku laittaa/auttaa nuo toimimaan.
#2
Morjens. Tuli hankittua tuommoinen VTC-20B jossa M-plus. Ankaran sähkövikojen fiksaamisen jälkeen kone on toiminut nyt moitteitta muutaman viikon. Tiedostojen siirto CMTn kautta Mazviewin kanssa tietokoneelle toimii molempiin suuntiin kun siirtelee mazatrol ohjelmia. Ymmärtää myös vanhan T2 aikaisen ohjelman ja muuntaa sen melkoisen onnistuneesti M-plus muotoon. Mutta, nyt kaverini joka ajaa töikseen VTC-200 jossa oli joku win pohjainen, olikohan Fusion, teki minulle camilla ohjelman joka postattiin .eia muotoisena. Mazview ei sitä edes nähnyt ennekuin lisäsin tiedostojen listaan tuon .eia jonka jälkeen sitä voi yrittää siirtää. Mutta Mazak antaa jonkin virheilmoituksen eikä suostu ottamaan vastaan sitä. Mikähän tässä lienee pielessä? Kaverin kone noutaa tiedoston verkkokansiosta eli ei voi verrata mitenkään tähän.
#3
Morientes. Tuli taas ostettua halvalla eli rikkinäinen kone. Amadan pieni 120cm leveä särmäri vuosimalli n. -90. Meille sopivan pieni ja mekaanisesti toimiva. Ohjainlaite Robosoft Synchro+ PC10 jossa ollut vikaa ja lisätty polkimet joilla saa ajettua ylös-alas mutta ei mitään rajoittimia joilla saisi tehtyä samanlaista työtä. Sikäli erilainen kuin aiempi iso Promecam (joka hyvin samannäköinen) jossa oli ylöspäin liikkeen rajasäätö isolla ruuvilla koneen vasemmassa reunassa, mutta tässä sitä ei ole. Juttelin yhden tutun automatiikkamiehen kanssa ja kertoi nähneensä päivitysohjainlaitetta hintaluokassa 2000€. Yritin etsiä halppisohjainlaitteita mutta en löydä kerrassa mitään. Eli kysymys kuuluu, mikä olisi edullinen ohjain jolla saisi takavasteen ja alavasteen kulkemaan ja näyttämään mitat? Kovin ihmeellisiä ohjelmointeja ei tarvita. Riittäisi että saa naputeltua takavasteen paikan ja halutun iskun ja sitten toistettua samaa.
#4
O: Mazak / Mitsubishi ohjainkortti MC116C tai vinkki mistä löytyy

-90 luvulla valmistettuun Mazak sorviin tarvitsisin MC116C kortin. Kortin otsapinnassa lukee vain MC116, tuo C löytyy kun piirilevy on asennusasennossaan, yläreunassa piirilevyyn printattuna. Näitä on myös aivan samannäköisiä MC116B joka saattaa sopia myös tai sitten ei. Ilmoita myös vinkit missä olisi tämmöinen kone osina. Ainakin Quickturnissa ja Super Quickturnissa on samat kortit, lainasin SQTstä korttia QThen jossa on rikki, ja lähtee käyntiin, mutta näköjään parametrit on tällä kortilla ja muutettavia parametrejä on 50-100.  Tarjoukset ja vinkit 0400 945 771 tai marko.vaisanen atatat vaisaset piste fi

Katso koko ilmoitus
#5
M: Mazak Quickturn 10N ja Mazak MicroSlant vaakakarakeskus

Päivitetään kalustoa ja hävitetään vanhoja:

Mazak Quickturn 10N sorvi
- tooleye rikki, osat mukana (käsin mittaamalla tehty osia onnistuneesti)
- pinooli/pylkkä jumittaa välillä, enimmäkseen toimii
- ei lastunkuljetinta
- Mazatrol T2 ohjaus (läppäritallennus on ja toimii)
- karaservon ohjaimeen ja sen virtalähteeseen vaihdettu n. 200kpl uusia kondensaattoreita keväällä jonka jälkeen toiminut ok.
- voidaan toimittaa minne tahansa Suomeen
2000€ + alv.

Mazak MicroSlant vaakakarakeskus
- paletinvaihtaja ja paletteja
- paletinkääntö
- lastunkuljetin
- toimii, mutta esim. työkalun vaihtohaarukassa väljää
- tämä on jo sen verran iso ettei kulje postin rekalla mutta voidaan auttaa kuljetuksen järjestämisessä
4000€ + alv.

Tehtyjä osia voi käydä kurkistelemassa www.uniball.fi. 99% osista jotka siellä näkyy on tehty näillä kahdella koneella.

Vaihdossa metallintyöstötarvikkeita, manuaalikoneita, ainesputkea/akselia S355/imacroM tai koneistuslaatuista alumiiniä. Myös asiallisen kuntoisia Stenhoj autonostureita, Kemppi invertteri MIG ja/tai TIG tms. voi tarjota. Sekä VDI40 pitimiä SQT15 sorviin, kiinteitä ja pyöriviä saa tarjota.

Katso koko ilmoitus
#6
Meillä on käytössä -86 Mazak Quickturn 10N jossa 12 revolveri, 4000rpm kara, 22kW karamoottori. Kone on tehnyt parin vuoden meillä olo aikanaan aina silloin tällöin, ja nyt tihentyvästi semmoista ettei joko kara lähde ollenkaan pyörimään (harvemmin) tai lähtee mutta pyörii hitaasti ja ei ole tehoa eli ei jaksa lastuta. Tähän ei olla löydetty mitään syytä. Mitään herjaa ei nouse. Yksi ongelma ainakin on että koneen parametrit oli nollautuneet ja koneeseen on naputettu Ruotsalaisesta koneesta kopioidut parametrit jotka eivät jostain syystä kuitenkaan ole ihan oikeat.  Onko kellään hajua mikä voisi olla syynä, ja onko tiedossa tuommoista konetta josta voisi kopioida parametrit. Maahantuoja ei ole vaihtoehto.
#7
Kaverilla olisi tolkuton kasa PPF muotoisia (cam?) tiedostoja jotka pitäisi saada auki ProgeCadiin. Miten sen saisi toteutettua? Etsin sitä netistäkin mutten löydä mitään konvertteriä tms. Nuo on alunperin tehty Mazak CNC jyrsinkoneeseen.
#8
DVI 50 ER työkalukartioita 300kpl

Isompi erä erittäin siistejä 50 kartioita. Käsittääkseni ne ovat DVI 50 ER eli esim. Mazak käyttää tätä. Kun vetonatsan poistaa niin pitäisi käydä ISO50 tilalle? On todella paljon vaikka mitä, kierretapin pikavaihtimia, niihin momenttipitimiä. Kiristysholkkipitimiä ruotsalaisella standardilla (holkkeja tulossa lavallinen) ja jotain pienille Schaublinin holkille tarkoitettuja Secon tekemiä pitimiä. Paljon Weldon pitimiä, joku säädettävä avennin jossa vain kohtisuoraan kappaleeseen kiinnitys. Useita uuden veroisia kiintellä pikaterästapilla olevia (näissä massiivisia 250mm pitkiä 40mm paksuja tappeja). Morse poranterän sovittimia jne jne. Hinnat 10-30€/kpl enimmäkseen. Aventimet vähän kalliimpia. Löytyy myös vanhemman mallisarjan otsajyrsimiä ad. 200mm yms koneistustarviketta. Paljon isoja teroitettuja pikaterästappeja n. 30-50mm halkaisijalta. Laita viestiä marko.vaisanen (at) vaisaset piste fi tai 0400 945 771. Voin myydä koko erän könttähinnalla. Näitä on neljä teholavaa täynnä... Tavarat Siilinjärvellä. Lähetän minne tahansa. Alv kuitti onnistuu.

Katso koko ilmoitus
#9
3D tulostusapua tarvitaan

Tarvitsisin tulostuttaa muovista tms. kappaleen joka n. 70mm korkea, 250mm halkaisijaltaan. Paksuutta 1-2cm, eli kuppimainen kappale. Kyselin Granolta yms. ja hinnat olivat niin tolkuttomat että jää siellä tekemättä. Tarjoa sähköpostiin marko piste vaisanen at vaisaset.fi

Katso koko ilmoitus
#10
O: SPV kierretapin pitimiä

Ostan järkevän hintaisia SPV kierretapinpitimiä. Erityisesti T-12 kokoon 14mm tapin varrelle 2kpl. 16mm tapin varrelle (mikä lie 12mm reikä?) 1x ja myös varrenpaksuudelle 12.5 eli puoli tuumaa. Myös isompi kuin T-12 kiinnostaa.


Tarjoa marko piste vaisanen at vaisaset.fi

Katso koko ilmoitus
#11
Morjens. Rakennan kilpa-autojen tukivarsistoja, www.uniball.fi ja olen ostanut kaikki korvakot yms. laserleikkeinä. Nyt nopeasti osat toimittanut laserifirma lopettaa alihankintatyöt ja tekee vain itselleen. Muut ovat toivottoman hitaita (ja kalliita) meille. Pohdin CNC plasmaa. Fincut tyyppinen laite olisi sopiva. Leikkeet enimmäkseen 1-3mm cromoa ja 1-2mm alumiiniä. Toki olisi hyvä jos sama kone kykenee 10mm teräkseen siistillä jäljellä. Leikkuumäärät eivät olisi suuret, n. 2t/pv joten ihan älyttömän kallista konetta ei kannata hankkia. Koko olisi 1020x2040mm seutuun jotta vakiolevyt sopii pöydälle. Isompi vie liikaa tilaa. Mitä edullisia koneita voitte suositella? Mitkä HQ plasmat ovat oikeasti hyviä? Ceboran HQC hintaa en edes löytänyt mutta vastaavan kokoiset perus plasmat olivat Ceboralla 8000€. Pöytiä elektroniikalla näkyy saavan maailmalta alkaen 4000€. Ihan mahdotonta ei olisi tehdä sitä itsekkään, mutta silloin pitäisi olla kyllä täysin valmis elektroniikka/softa ja ohjausmekaniikka. Omassa pajassa on CNC vaakakara, CNC sorvi, särmäri yms. perusvehkeet.
Marko V
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk