Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - hautamakia

#1
Moro,

Tuli saatua ilmaseksi dmg morin kuularuuvi josta oli laakeri hajonnut. Ruuvi ja kuulamutteri ehjät. On vaan todella jäykkä kun on isossa koneessa ollut ja varmaan aika paljon esijännitystä ruuvissa. Onko sitä mahdollista millään pienentää? 

Sais rullata vähä kevyemmin. Vai haitanneeko tuo kuinka paljon kun ruuvia ajetaan 1,4nm askelmoottoreilla? (25mm ruuvi 20mm nousulla)
#2
Kiinteä kuularuuvi 32mm 2,5m

Myydään kuularuuvi. Noin 2.5 metriä pitkä. Halkaisija 32mm. Nousu luultavasti 20mm tai enemmän.

Mukaan tulee kaikki kilkkeet. Kuulamutteri tarvitsee kiinnityspesän.

Tarjoa!

More Information
#4
Yaskawa servot + ohjaimet

Myydään yaskawan servot ja ohjaimet. Servot 750w. Toimivia. Näissä ohjaimissa step dir kontrolli.

Katso koko ilmoitus
#5
Johteet ja ruuvit / Referenssilinja
25.09.22 - klo:20:11
Moi,

Uuden jyrsimen rakentelua aloittelemassa. Mitä porukka on käyttänyt referenssinä johteiden suoruuden määritykseen? olis kätevää kun omistaisi tarkkuushiotun graniittipalan, mutta millä sen voisi korvata? Vai luotatteko vaan koneistukseen ja että se on tarpeeksi suora?

#6
Moi,

Jos terät vielä haussa niin itse käyttänyt xcanin teriä. Kiinalaisia kyllä, mutta halpoja ja toimii suht hyvin. Jos haluaa parempia niin suomalainen proshop. En tiedä myyvätkö yksityiselle.
#7
Lainaus käyttäjältä: mkuivamaki - 05.08.22 - klo:20:30
Kyllä täällä harrastelut jatkuu edelleen, tämmöistä Datron-tyyppistä konetta tullut viime aikoina rakenneltua. 1000x650 työstöalalla.

Onko nuo graniittitasot kovin kalliita? Paljonko tulee painoa tuon kokoiselle tasolle?

Itsellä mietinnässä jykevämmän koneen teko ja miettinyt juurikin graniitti tms  tasoa pohjaksi.

Täytyypä laittaa koneen suunnitelmista vähän kuvia tänne ja kuulla mielipidettä ammattilaisilta  8)
#8
Moi,

Tällä hetkellä oma laseri on talviteloilla (vedet poistettu) ja käynnistelen sitä joskus keväällä taas. Täältä kuitenkin luulisi löytyvän innokkaitakin tekijöitä. Laita ilmoitus osto/myyntipalstalle!
#9
Moi,

Itselläni helpoin tapa on tehdä muutama testiajo ja sovittaa kappale hyvin istuvaksi. Siitä katsoa offsetti ja CAMilla kun tekee ohjelman niin siinä laittaa kompensaatiota sen verta. CAD ohjelmassa tuo on vaikeampaa muuttaa koska siinä kappaleet "täytyy" tehdä täysin istuvaksi toisiinsa.

Hautamak
#10
Moi,

Meikällä oli tuollainen samantyyppinen kortti käytössä. Hukkasi jatkuvasti askelia ja ei toiminut kuin jotenkin... Tulee vain päänvaivaa noista kiinalaisista korteista. Kun ottaa huomioon ajan ja vaivan mikä koneen rakentamisessa on niin ei kannata alkaa säästämään tässä kohtaa..

#11
Tuolla omalla vanerirunkoisella koneella tuli ihan ok jälkeä 5mm yksileikkuisella terällä, nopeus 1700mm/m kierrokset 15000rpm leikkuusyvyys 12mm ja leikkuuleveys 0,5mm ja ilman voitelua. Alumiiniseos on 6060

hautamak
#12
Moi,

Itsellä oli ennen koneessani kiinni 500w kiinalainen kara, joka oli 8mm akselilla eli aika "fletku" Mutta alumiinin työstö onnistui kunhan askellus ei ollut muutamia kymppejä enempää. ja syvyys jotain luokkaa 2-3mm vauhtia vain päälle ja ohuempaa lastua niin ei lämpene..

#13
Moi,

Juu näin olen lukenut myös. Tuo 7200 on minimiraja millä suosittelevat ajamaan (120hz).

Haittaako tuo kuitenkaan jos en saa toimimaan tuota V/f moodia? Jos kerta tuolla vektorimoodilla toimii?

#14
Moro,

Nyt on kara kiinni koneessa ja pienien alkuongelmien jälkeen ei kuulosta enään siltä kuin kahta metallipalaa hierottaisiin yhteen.. Kuitenkin itseä vähän epäilyttää kun sain ainoastaan tuon open loop vector ohjauksen toimimaan ja v/f ohjauksella kara pyörii todella hiljaa ja pitää epämääräistä ääntä, ja yleensä katkaisen heti virrat siitä.

Elikkäs kysymykseni onkin, kannattaako tuosta huolestua ja ajella vain tuolla vektori ohjauksella? Tuntuisi löytyvän vääntöä ihan hyvin matalillakin kierroksilla (7000rpm) jahka saan erillisen tuuletuksen karaan niin pystyy pidempääkin ajamaan noilla matalilla kierroksilla.

Otetaan myös vastaan ideoita miten tuon V/f moodin saisi toimimaan

Tässä vielä lähtötilanne  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=U_8o7q1Uwrc&t=1s

Hautamak
#15
Mitenkäs tamun ja karamoottorin välinesen johdon suojaus toteutetaan? Ohjeessa neuvotaan maadoittamaan suojauksen molemmat päät, mutta muissa lähteissä taas mainitaan nimenomaan että suojatun kaapelin toinen pää jätettäisiin aina "auki" ??
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk