Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Miguel-

#1
Alipainepidikkeet voi myös olla toimivia, eli jos on sileä pöytä, niin vaikka 3D printatut tai jyrsityt neliöt, ympyrät tms joissa kummallakin puolella O-renkaat, toimii hyvin irroitettavina ja siirreltävinä kannakkeina. Tietenkin pitää varmistaa, että pitovoima riittää, mutta näissä on se hyvä puoli, että kappaleet voi yleensä ajaa läpi (olettaen, että palikat sijoittaa pois ulkoprofiililta) ja tabeja ei tarvitse kuin muutaman pitämään kehyksen paikallaan (tai sitten palikoilla kehyskin paikallaan). Printterillä saa kätevästi myös jakotukin, mistä venttiileillä lähdöt noille palikoille..
#2
Itse olen miettinyt joskus samaa ja sillä teinkin omaan juurikin käänteisen. Eli käytännössä Z johteet liikkuvat ja kelkkat ovat kiinni koneen X (tai Y) akselilla. Kun tuo tehdään pyörivällä ruuvilla, moottori ja ruuvi liikkuu Z mukana ja jos tehdään pyörivällä mutterilla, voi moottori olla paikallaan. Tuosta seuraa se, että mitä ylempänä Z-akseli on, sitä jäykempi se on -> jos tarvitsee työstää kovaa puuta tai alumiinia, niin sitten kappale niin ylös kuin mahdollista.
#3
Aivot pieree hunajaa, aamuväsyneenä ei pitäis kirjoittaa mitään  ;D
#4
100[kg]*9,81[m/s^2]/0,4*(200/150) = 3270Nm Tuohon vielä vaihteiden häviöt + vaijerin vierintävastus ja vähän varmuutta..
#5
Jos kuularuuvi ei ole mahdottoman pitkä (alle 1m), moottorin max. kierrokset 3krpm, maksimiteho 3xnimellinen ja kitka ei ole ongelma niin teoriassa tuon kanssa pärjää ihan jees ja käyttöikääkin saa kohtuullisesti. Päätylaakerit kannattaa tosiaan katsoa tarkkaan...
#6
Eikö puuvehkeissä pölysuojaksi riitä jokin kohtuu väljä holkki tai kansi, jonka sisään ylipaine -> pikkupuhallin imusuodattimella puhaltamaan letkun kautta, kompuralta paine pienellä ilmamäärällä tms. jolla kannen alle pieni ylipaine ja ilmavirtaus ulos?
#7
Kuulostaa ihan pätevältä, saisiko linkkejä keskusteluihin / firmiksiiin jos haluaa tutustua enemmän aiheeseen?
#8
Eiks tää ole sitten arpitatuointeihin kehitetty?  :o
#9
Tuossa taitaa olla "alkuperäinen": http://cubiio.muherz.com/

Onkohan tuo aito, vai feikki? Onko kukaan tilannut freebuyit -versiota?
#10
Mitäs jos teet kerroslevyn koneella suoraan: pohjalevyyn läpireiät ja muttereille upotukset, sitten jotain liimamassaa jolla mutterit kiinni tai sitten tekeen upotuksesta sellaisen, että mutut kopsautetaan paikalleen. Tuon päälle joku ohut levy joka on jo etukäteen rei'itetty koneella. Tuo "sämpylä käännetään ympäri ja koneeseen kiinni, ei tipu mutut.. Voi olla, että tuota toista levyä ei edes tarvittaisi, kun tekee mutujen upotukset tiukaksi ja läärää mustaa massaa kiinnityksen yhteydessä..
#11
Muut / Vs: Refraktometrit?
13.06.18 - klo:08:34
Mitähän pöpöt tykkäisivät jos laittaisi tehokkaan UV-valon altaaseen... Tuotahan käytetään veden puhdistuksessa tms. tappamaan bakteereja ym. eloperäistä.. Tämä tietenkin korjaa vain altaan tilannetta, eli putkissa/letkuissa elävää kasvustoa sillä ei kitketä.
#12
Eikö energia saada pyörivään akseliin generaattori-tyylisesti, magneetit ulkokehällä ja akselilla käämi? Tietenkin rpm on tuossakin tapauksessa hankala, mutta luulisi kuitenkin jotain pystyä generoimaan pyörivälle motillekin..
#13
https://youtu.be/2FjXsZKrobQ
Tuossa leikkuujälkeä vaneriin köykäisellä lastulla
#14
Mites induktiokeittotasot? Onnistuisiko niitä modaamalla saada jotain aikaiseksi? Halvimmillaanhan noita saa muutamaan kymppiin..
#15
Nuo vastakkain olevat kelkat samalla laipalla voi tehdä myös siten, että kelkat eivät ole vastakkain: ensin päällimmäiset kelkat kiinni alapuolelta ja sitten leveämmällä olevat (Z) kelkat kiinni päältä.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk