Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - ilkkahy

#1
Pitää mainita että teräksen kimmomoduuli on likipitäen sama lujuudesta/kovuudesta riippumatta, joten rungon jäykkyyden suhteen on melko yhdentekevää onko käytössä S235 "räkärautaa" vai >700Mpa nuorrutusterästä, kunhan jännitykset pysyy myötörajan alapuolella.
#2
Koneen runkorakenteet / Vs: "T-URAPÖYTÄ
18.05.10 - klo:23:35
Tuo onkin pätevän oloinen ratkaisu joutumatta maksamaan itseään kipeäksi. Hieno kone.
#3
Olen luullut että postprosessoinnissa tapahtuu tuo työstöratojen muuttaminen konekohtaiseksi?
#4
Itse näen alumiinin käytön työstökoneessa perusteltuna lähinnä käytännön valmistettavuuden takia, mutta käyttäisin itse terästä tai valurautaa mikäli mahdollista. Alumiinia käytettäessä vastaavaan jäykkyyteen tarvitaan huomattavasti suuremmat taivutusvastukset alhaisen kimmokertoimen takia (vrt. teräs ja valurauta).
#5
Jos joku on tekemässä tilausta niin tulisin mielusti mukaan.
#6
Hienolta näyttää. Laitoin sinulle yksityisviestiä.
#7
Testasin tuossa ketjun laittamista tuolle x-akselille jolla on kaksi ruuvia. Muuten hyvä, mutta tekemieni ketjupyörien ketjujako aavistuksen pielessä. Olen joko mitannut pari kymppiä pieleen tai sitten pitää säätää offsettiä (tai railonkorjaus... miksi sitä nyt jyrsimisessä kutsutaankin) tekemääni ohjelmaan.



Pitää katsoa saisiko tuossa loppukesäksi hommattua euro arc tradesta tuollaiset 350Ncm moottorit. Ajattelin jos pistäisi z ja y-akseleille tuollaiset suoraan akselille ilman välityksiä saman puljun 4.2A ohjaimilla ja x-akselille suorilla välityksillä ja yllä kuvatun ketjuvirityksen kanssa kaksi samanlaista moottoria yhden 9A ohjaimen kanssa rinnan kytkettyinä. En tiedä onko tyhmä ajatus.
#8
En nyt väsyneenä ihan tajunnut miten pitäisi tehdä, mutta tässä silti neljän erilaisen kappaleen taipumat ja massat. Ulkomitat kaikilla on samat 200x60x10mm. Tuo oikeassa alalaidassa oleva kappale on muuten vasenta alalaitaa vastaava, mutta pintoihin on lisätty molemmille puolille 2mm paksut pinnat, joka tekee profiilista yli 10x jäykemmän (pinnat mahdollisimman etäällä neutraalitasosta). Itseasiassa tuo oikeanlainen hunajakennorakenne on melko jäykkä umpinaiseen latikkaan nähden jos vertaa että painoa on lähes puolet vähemmän.

#9
Joo siis ihan periaatetasolla mietiskelyähän tämä tietenkin on. Luulen että alumiinia lastuttaessa erot tulee tässä tapauksessa ihan muualta kuin noiden teräsosien joustavuudesta, sillä onhan tuo runko varsin jykevän oloinen.

Mietiskelin aiemmin tänään että tuohon runkotyyppiin voisi olla suhteellisen helppo lisätä 2-akselia. Jos joskus pääsen rakentamaan toista konetta niin harkitsen kyllä saman tyyppistä runkoa.
#10
Ajattelisin itse että oikeasta paikasta materiaalia poistamalla voi saada kyllä kestävämmän rakenteen, jolloin saadaan rakenne joustamaan oikealla tavalla ja poistettua jännityshuippuja. Tilannetta jossa se varsinaisesti jäykistäisi rakennetta (eli siirtymät kuorman alla olisi pienemmät) en kyllä äkkiseltään osaa ajatella?

Ihan pikainen hatusta vedetty demonstraatio:


Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin siirtymät tuossa kevennetyssä kappaleessa on suuremmat riippumatta mistä kuorma tulee, miten suuri se on ja missä tukipisteet on.
#11
Saahan keventämällä periaatteessa kiihtyvyyttä lisää ja kun otetaan vaan oikeista kohdista materiaalia pois, niin vaikutus jäykkyyteen voi olla olemattoman pieni.

Tosi hieno kone kyllä tulossa!
#12
Minuakin kiinnostaisi tuo k1600 ja taajuusmuuttaja, eli jos olette tilaamassa niin count me in.
#13
Surfcamin saa tietääkseni suomenkielisenä, mutta ohjelma on kyllä maksullinen (kellään tietoa hinnoista?). Cambam on ainakin ilmainen, mutta on kyllä suht alkeellinen ja englannin kielellä: http://www.brusselsprout.org/CAMBAM/
#14
Elfalta löytyy ainakin melko tehokkaita tasasuuntaussiltoja: esim. 1200v/35A ja 1000V/50A.

https://www1.elfa.se/elfa~fi_fi/b2b/catalogstart.do?tab=catalog

Ihan uteliaisuudesta, mihin tuommoinen tulee?
#15
Ainakin nämä jyrsimäni alumiinit ovat olleet helppoja tapauksia. Ei runko ainakaan tunnu mitenkään erityisesti värisevän. Heikoin lenkki taipumien suhteen on varmaan itse jyrsinkoneen kiinnitys z-akseliin. Ainut kerta kun alkoi yhtäkkiä  pitämään ylimääräistä ääntä oli kun terään oli jäänyt runsaasti kiinni irtosärmää. Tällöin kappaleen kiinnitys alustaan oli huono, eikä tuo ongelma uusiutunut kun pistin kappaleen tukevammin kiinni. En tiedä johtuiko tuo siitä, mutta tuota tapausta lukuunottamatta lastu on kyllä irronnut iloisesti.

Kun joskus on varaa kunnon karamoottoriin ja kone on oikeassa paikassaan, niin tulen testaamaan piruuttani teräksenkin jyrsimistä. Kupari ja alumiini on mennyt niin helposti.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk