Kirjoittaja Aihe: Metallisorvi  (Luettu 784 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kumpumäen seppä

 • Trade Count: (0)
 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 136
 • Rekisteröitynyt: 08/07/2012
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Metallisorvi
« : 10.02.18 - klo:14:12 »
 • Publish
 • Metallisorvi

  Hitachi-Seiki sorvi. 1970-luvun alulta oleva revolverisorvi, jonka ostin vuosituhannen vaihteessa. Tuolloin kunnostin vehkeen ja modasin aika reilulla kädellä. Perinteinen revolveri muuntui lähemmäs kärkisorvia, mutta säilytti myös revolverin hyviä puolia. Varsin näppärän kokoinen ja todella jäykkä runkoinen sorvi 4 kW:n moottorilla, eli voi ottaa ihan oikeastikin lastua ja porata. Karaporaus 52 mm, joka on kokoluokassaan jo melkoisen hyvä. Pakka on 240 mm ja johteiden päällä pyörii reilu 400 mm kappale. Kunnostuksen yhteydessä asensin pikavaihtopitimen. Revolverisorvi on varmasti elämänsä alkutaipaleella joutunut tosi töihin, joten ei ole uuden veroinen, mutta käyttökuntoinen. Kun kyse on revolverista muokatusta laitteesta, niin porauksiin paljon parempi kuin kärkisorvi ikinä. Revolveripää liikkuu 320 mm, eli voi porailla vähän syvempiäkin reikiä ilman kikkailuja. Revolveripäähän saa 6 työkalua kiinni yhtä aikaa, mutta itsellä ollut yhdessä vastakärki, yhdessä poraistukka ja yhdessä kierrepakan pidin. Kierteytykseen tapilla ja pakalla todella kätevä peli. Yhteydenotot YV:llä.
  Mitat
  Korkeus 1250
  Pituus 1500 runko-osa, 2000 jäähdytinpuhallin + revolverin luisti ulkoasennossaan. Jos tilanahtautta on, niin puhaltimen voi käytännössä poistaa, jos ei tee 8 h päiviä yli 50 asteen ympäristölämpötilassa. Luistin asemointikin tietysti kompromissi, joten pystyy
  Leveys 800
  Liikkeet on kevyen, joten tästä saisi CNC sorvin suht pienillä moottoreilla. Kuitenkin jos reilua lastua haluaa ottaa, niin tottakai silloin moottoritkin pitää olla reilut. Pituusliikkeen ruuvi on kokonaan rungon ulkopuolella, ja kulmavaihde on pulteilla rungossa kiinni, joten senkin osalta korvaaminen moottorilla olisi helppoa. Itsekin suunnittelin moneen otteeseen tämän muuttamista CNC ohjatuksi, mutta kun muitakin keskeneräisiä projekteja on riittävästi ja tarve CNC:lle vähäistä, niin myydään pois tämä. Ostin tilalle vähän isomman kärkisorvin.

  Katso koko ilmoitus

   


  Powered by EzPortal

  Facebook Comments