Kirjoittaja Aihe: Osta ja Myy - pientä muokkausta  (Luettu 1790 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Osta ja Myy - pientä muokkausta
« : 13.12.15 - klo:23:59 »
Osta ja Myy -toimintoon on tehty muutama pieni muutos, jotka toivottavasti helpottavat ilmoitusten tekemistä.
 • Etusivulla olevan ohjetekstin fonttikokoa on suurennettu ja ohjeteksti on nyt kahdessa paikasssa. Ohjetekstihän siis kehottaa tekemään ilmoituksen Osta ja Myy -toiminnon kautta eikä suoraan alueelle kirjoittamalla.
 • Kyseisille ilmoitusalueille on lisätty sama ohjeteksti.
 • Kyseisiltä ilmoitusalueilta on poistettu uuden aiheen aloitusmahdollisuus, joten jatkossa ainoa tie ilmoituksen tekemiseen on kyseinen ylävalikon Osta ja Myy -toiminto, johon siis on linkit etusivulta ja kyseisiltä ilmoitusalueilta. Ilmoituksista voi edelleen käydä keskustelua suoraan kyseisillä alueilla sen jälkeen, kun Osta ja Myy -toiminto on kyseisen aiheen sinne luonut.
Lisäksi mietinnän alla on ilmoituskategorioitten - siis harrastelijoiden ilmaisten ilmoitusten / ammattimaisten maksullisiksi tarkoitettujen ilmoitusten - määrittelyjen jonkinmoinen muuttaminen. Tuolla Osta ja Myy -toiminnollahan on kahdenlainen tarkoitus. Toisaalta foorumi haluaa tukea tämän asian harrastajia antamalla harrastusluonteiselle tavaralle ilmaisen "kirppispaikan". Toisaalta foorumi tarvitsee tuloja ja sen takia yritysluonteisen toiminnan ilmoitukset on tarkoitettu maksullisiksi. Yrityksillä kun kuitenkin yleensä on varaa muutama Euro ilmoituksista maksaa.

Viime aikoina on kuitenkin selvästi ollut havaittavissa, että ilmaisten ilmoitusten puolelle on tullut selvästi enemmän yritysluonteisen toiminnan myynti-ilmoituksia. Esimerkiksi juuri tällä hetkellä etusivun kuudesta kuvallisesta "harrastelija-ilmoituksesta" ainakiin kolme on todennäköisesti yritystoiminnasta paräisin olevan tavaran myynti-ilmoituksia, joiden myyntihintapyyntö on 1500 ... 6990 Euron välillä. Konemiestä ihmetyttää suuresti, että onko kyseisillä yrityksillä kassa todella niin tiukilla, että ei ole varaa ostaa noin kymmenellä Eurolla Krediittejä ja laittaa ilmoituksia foorumin sääntöjen mukaan maksulliselle puolelle. Huonosti näköjään menee, mutta autetaan nyt noita yrittäjiä vaikeassa tilanteessa.

Siis jotakin tuolle asialle olisi halu tehdä, kun on jotenkin turhauttavaa tätä asiaa toistuvasi paimentaa. Valitettavasti tuo Osta ja Myy -ohjelmamoduli ei anna mahdollisuutta asettaa myyntiprovisiota, joka olisi myyntihinnasta asetettavin hintaportain riippuvainen. Se olisi selkeä ratkaisu, mutta ehkäpä tähän joku viisas idea vielä löytyy.
 
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Snowfly

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1200
 • To save time Lets just assume that Iam never wrong
 • Rekisteröitynyt: 27/01/2014
  YearsYearsYearsYearsYears
Vs: Osta ja Myy - pientä muokkausta
« Vastaus #1 : 14.12.15 - klo:08:55 »
Itse veikkaan että kaikista helpoin erottelu olisi hinnoittelu peruste...
Suurinosa harrastetavarasta, joka liikkuu on noin alle 500e mitä nuita ilmoituksia seurannut. Kun harrastelijat myyvät usein osia, kun yritykset myyvät kokonaisia koneita.
Raaka vetohan olisi että alle 500e tuotteet on harrastelija tuotteita ja yli 500e tuotteet ammattituotteita joita ei saa lisättyä ilman krediittejä.
Lisäksi maininta että ilmoituksessa annettu hintapyyntö on sitova.Tämä aiheuttaa sen että väärinkäytösten estämiseksi moderoinnilla pitää poistaa ilmoitukset joissa lyödään 0e/1e hintapyyntö ja ilmoituksen tekstissä annetaan oikea hinta.

Hyvin toimivasta harrastelija kauppapaikka foorumista on hyvä esimerkki http://murobbs.muropaketti.com/categories/muropaketin-kauppa-myydaeaen.66/
Lisäksi säännöt ovat selkeät: http://murobbs.muropaketti.com/threads/kauppa-alueen-uudet-saeaennoet-2014.1085543/
« Viimeksi muokattu: 14.12.15 - klo:09:05 kirjoittanut Snowfly »

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Osta ja Myy - pientä muokkausta
« Vastaus #2 : 14.12.15 - klo:14:22 »
Kiitokset kommentista, Snowfly ja kiitos hyvästä linkistä noihin murobbs:n sääntöihin. Tuollainen hintapyynnön suuruuteen perustuva maksu on ollut mielessä ja siksi mainitsinkin tuosta ohjelmamodulista. Olen kysellyt ohjelman myyjältä, että olisiko siihen mahdollista saada muutama vapaasti asetettava hintaporras ja niitä vastaavat Krediittimäärät, mutta ei ole vielä tullut tuosta selvää. Silloin ylläpidolle ei tulisi mitään valvontatehtävää, koska ilmoituksen hinnoittelu olisi automaattista. Tosin silloinkin on tuo asetetulla hinnalla huijaamisen mahdollisuus, mutta eihän tietenkään tällä foorumilla kukaan sellaista tee...  ::)   Todennäköinen ratkaisu on ehdottamasi kaltainen, jos ei ohjelmaan saa päivitystä.   
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Numsiripha

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
 • Rekisteröitynyt: 23/02/2018
  Years
Vs: Osta ja Myy - pientä muokkausta
« Vastaus #3 : 23.02.18 - klo:09:02 »
When I read all the content. It makes me feel that this is a very useful knowledge.

 


Powered by EzPortal