Kirjoittaja Aihe: Leikkuri/plotteri ohjelma  (Luettu 1464 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa james_III

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 23
 • Rekisteröitynyt: 13/10/2013
  YearsYearsYearsYearsYearsYears
Leikkuri/plotteri ohjelma
« : 13.10.13 - klo:13:25 »
Tervehdys kaikille foorumin olioille  :)

Kysellään täältä, josko itsen ei tarvitsisi päätä seinään kopistella, joku tämän tietää heti kertoa. Millä cam:lla siis saa tekoon piirturille tai leikkurille G koodin. X/Y ja M3 leikkuu päälle/pois, DXF lähtökohtasesti on kuvaformaatti. Aattelin että mastercam hoitaa mutta eipä hoitanukaan, eikä vesikoneohjelmakaan, lisäksi ovat töissä, niin ei hyvä. Tämähän tulee vaan omaksi puuhasteluksi niin halpahinta ja aavistuksen haasteellinen käytettävyys eivät haittaa. En jostainsyystä keksi hakutermejä kohilleen, kun ei tärppää, onhan leikkureita yms maailma pullollaan, mitkä osaa viivaa osviittana käyttäen liikehtiä ja näissä usein ohjelmoitava Z akseli puuttuu kokonaan. Koodia kopeloi joko emc tai mach3, pitää tutkia mikä tietokone vielä herää henkiin vuosien jälkeen.

Jos tästä saisi uutta kipinää cnc koneiden rakentelemiseen. Ebayssa näkyy olevan kivasti valmiita mokkuloita joista kasaa helpolla vaikka mitä, ei enää tarvitse itse keksiä ruutiavasten alkuaineita  :) Joskus saatan vielä kasata uudelleen ketjuvetosen gantrymallisen jyrskäyttimeni, tässä on sähkölaatikosta lähtien kaikki kasattu omin pikkukätösin, mutta jos ny mentäs tilanahtauden takia vaan tämmösellä salkkumallilla toistaseksi ja hövelisti, eli matolaatikko valmiina kaupasta :)

Poissa james_III

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 23
 • Rekisteröitynyt: 13/10/2013
  YearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Leikkuri/plotteri ohjelma
« Vastaus #1 : 13.10.13 - klo:19:08 »
Vastaus kysymykseen on cut2D, alko takuulla googleakin harmittamaan, mutta ainakin yksi vastaus löyty DIY maailmaan. Laaserista linkissä puhutaan, mutta konsepti on sama.

http://www.buildlog.net/blog/2011/02/using-vectric-cut2d-with-a-laser/

Ohjelmiston puolesta homma saa siis jatkua ja hyvällä tuurilla huomenna on pöytä leikelty.

 


Powered by EzPortal