Kirjoittaja Aihe: Uusi Osta ja Myy -toiminto  (Luettu 5450 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Uusi Osta ja Myy -toiminto
« : 16.07.13 - klo:00:04 »
Foorumilla otetaan käyttöön uusi Osta ja Myy -toiminto, joka korvaa osittain Tavarapörssin, Tarjouspyynnöt ja tarjoukset sekä Maksulliset myynti-ilmoitukset- alueet.

Uudistuksella on kaksi tarkoitusta:
 • Pyrkiä varmistamaan foorumin jatkuvuus ilmoitustulojen avulla.
 • Parantaa foorumin palvelutarjontaa jäsenilleen sitä kautta, että myös yritykset panisivat harrastelijoille tarpeellista tavaraa myyntiin. 
OK... myönnetään... Osta ja Myy on tosi pliisu otsikko tuolle asialle, mutta kuvaava kyllä.

Tavarapörssin ja Tarjouspyyntöjen alueille kirjoitetut vanhat viestit jäävät sinne olemaan ja edelleenkin kommentoitaviksi. Mutta siinä vaiheessa kun uusi toiminto on todettu kohtuudella toimivaksi, niin noille alueille suoraan tehtävät aloitukset estetään ja uudet aloitukset tulevat vain Osta ja Myy -palvelun kautta noille samoille alueille. Lisäksi tulee kaksi uutta - lähinnä yrityksille tarkoitettua ilmoittelualuetta: Poistomyyntitori ja Tuoteinfo.

Koska uuden palvelun toiminnot ovat varsin monipuoliset, niin tämä ohjekin on verrattain laaja. Olen yrittänyt jakaa ohjeet väliotsikoiden alle, jotta ne olisivat kuitenkin luettavissa.

1. YLEISTÄ

Alla muutamia toiminnon ominaisuuksia:
 • Mahdollisuus laatia ilmaisia osto- ja myynti-ilmoituksia sekä esitellä osaamistaan. Tarkoitettu harrastelijoille.
 • Mahdollisuus laatia maksullisia osto- ja myynti-ilmoituksia sekä esitellä palvelutarjontaansa. Tarkoitettu yrityksille ja yritysmäisesti toimiville yksityishenkilöille.
 • Mahdollisuus myydä huutokaupalla tavaroita ja asettaa huutokaupassa lähtöhinta, huudon hyväksymishintaraja ja erikseen myös OstaHeti -hinta.
 • Myyjä voi ladata ilmoitukseensa tai huutokauppaansa kuvia omalta koneeltaan.
 • Myyjällä on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä tehty tarjous. Myyjä saa tapahtumista yksityisviestin.
 • Toimintoon sisältyy myös myyjän arviointimahdollisuus (Positive / Neutral / Negative Feedback) .
 • Ilmoittajilla (siis jäsenillä ja mahdollisesti myös vierailla) on mahdollista rahastaa myymänsä tuotteet suoraan PayPalin avulla, kun perustavat PayPal -tilin.
 • Maksullisten ilmoitusten kirjoittamisoikeus perustuu tässä toiminnossa Krediitteihin, jotka ovat käyttäjätunnukseen sidottuja "pisteitä". Krediittejä voi ostaa paketteina (10 / 20 / 30 / 40 / 50 / 80 kpl) itselleen varastoon PayPalin kautta. Jatkuvasti ilmoittelevan siis ei tarvitse jokaista ilmoitusta tehdessään erikseen ostaa, vaan krediitit vähenevät automaattisesti sitä mukaa kun ilmoitusoikeuksia käyttää. Krediittejä voi ehkä myös ansaita toimimalla jollakin tavalla merkittävästi Foorumin hyväksi. Säännöt pitää tuohon kehitellä myöhemmin...
 • PayPal mahdollistaa maksamisen myös luottokortilla, vaikka ostajalla ei PayPal -tiliä olisikaan käytössä. Pienille yrityksille kuitenkin suosittelen PayPalin yritystiliä, johon liitetään yrityksen pankkitili tai luottokortti.
 • Myyjä voi seurata oman käyttäjätunnuksensa kautta ilmoitustensa katselumääriä ja huutokauppojensa tilanteita.
 • Ostajilla ja myyjällä on mahdollisuus käydä tarkentavaa keskustelua ilmoitukseen sidotussa keskusteluketjussa. Keskustelu näyttää aivan samalta kuin nykyisetkin keskustelut, mutta keskustelun aloitus on syntynyt ilmoituksen kautta.
 • Markkinapaikka on jaettu seitsemään eri kategoriaan ilmoitusten luokittelemiseksi ja jotta niille on voitu määritellä erilaisia ominaisuuksia. Ilmoitusten löytäminen on kuitenkin helppoa, koska sivulle tulee yhteenveto kaikista ilmoituksista ja lisäksi käytettävissä on kaksi eri typpistä hakutoimintoa.
 • Ilmoitusalueella on yksi kategoria varattu kaupallisille tuoteuutisille ja esiteltyjen tuotteiden myynnille.
 • Lisäksi yksi kategoria on lisäksi nimetty Poistomyyntitoriksi. Se on tarkoitettu yrityksille ja yritysmäistä kauppaa käyville henkilöille. Sinne voi panna myyntiin vain käyttämätöntä tavaraa, eli soveltuu esimerkiksi varastoon jääneiden jäännöserien myymiseen. 
 • Jne...

2. ILMOITUSTEN KATEGORIAT

Ilmoitukset on jaettu seitsemään kategoriaan, joilla jokaisella on omia kategoriakohtaisia ominaisuuksia. Ylävalikon Osta ja Myy -nappia klikkaamalla avautuu kategoriavalikko, jossa on lyhyesti parilla rivillä kuvattu kyseisen kategorian ominaisuudet. Lisätiedot löytyvät tästä ohjeesta, johon kategoriakuvauksissa on linkki.

Ilmoituskategoriat ovat seuraavat:
 • Ostan tavaraa ja tarvikkeita
  • Jos tarvitset tavaraa, niin laita ostoilmoituksesi tänne. Ostoilmoitukset ovat kaikille ilmaisia. Ilmoitus on näkyvissä 120 päivää. Voit liittää ilmoitukseen kolme kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Tavarapörssin osto- ja myyntialueella. Ostoilmoituksissa ei ole hintakenttää, mutta toki voit tekstissä hintatoiveita esittää.

 • Myyn tavaraa harrastelijana
  • Jos myyt tavaraa ns. harrastelijana, niin laita myynti-ilmoituksesi tänne. Tällä osastolla olevat ei-ammattimaisen myynnin ilmoitukset eivät maksa mitään. Ilmoitukset voivat olla myös huutokauppa -muotoisia.  Ilmoitus on näkyvissä 120 päivää. Voit liittää ilmoitukseen kolme kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Tavarapörssin osto- ja myyntialueella. HUOM! Ilmoituksesi tai huutokauppa-ilmoituksesi Hinta- ja Toimituskulut -kenttiin kirjoittamasi hinta koskee koko ilmoituksesi tavaraerää!! Ilmoituksessa ei ole toistaiseksi mahdollista hinnoitella erikseen kutakin myytävää positiota. Jos jätät ilmoituksen PayPal -osoitekentän tyhjäksi, niin voit sopia ostajan kanssa maksukäytännöstä erikseen. Kannattaa kuitenkin tehdä oma ilmoituksensa jokaisesta myytävästä tavarasta tai erästä ja ilmoittaa oma PayPal -osoite, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa heti ja saat rahat tilillesi suoraan.

 • Myyn tai ostan tavaraa ammattimaisesti 
  • Jos myyt tai ostat tavaraa yrityksesi nimissä tai muuten ammattimaisesti, niin laita ilmoituksesi tänne. Ammattimaisen toiminnan ilmoitukset ovat maksullisia. Myynti-lmoitukset voivat olla myös huutokauppa -muotoisia. Ilmoitus on näkyvissä 120 päivää. Voit liittää ilmoitukseen neljä kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Tavarapörssin osto- ja myyntialueella. HUOM! Ilmoituksesi tai huutokauppa-ilmoituksesi Hinta- ja Toimituskulut -kenttiin kirjoittamasi hinta koskee koko ilmoituksesi tavaraerää!! Ilmoituksessa ei ole toistaiseksi mahdollista hinnoitella erikseen kutakin myytävää positiota. Jos jätät ilmoituksen PayPal -osoitekentän tyhjäksi, niin voit sopia ostajan kanssa maksukäytännöstä erikseen. Kannattaa kuitenkin tehdä oma ilmoituksensa jokaisesta myytävästä tavarasta tai erästä ja ilmoittaa oma PayPal -osoite, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa heti ja saat rahat tilillesi suoraan.

 • Pyydän tarjousta 
  • Jos haluat pyytää tarjouksia esimerkiksi koneistus- tai muista palveluista, niin kirjoita tarjouspyyntösi tänne. Ilmoitukset tällä alueella eivät maksa mitään.  Ilmoitus on näkyvissä 120 päivää. Voit liittää ilmoitukseen kolme kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Palveluiden keskustelualueella.

 • Tarjoan palveluitani 
  • Jos tarjoat palveluita, esimerkiksi koneistusta tai vaikkapa suunnittelupalveluita, niin laita myynti-ilmoituksesi tänne. Tämän osaston ilmoitukset ovat maksullisia ja ne ovat näkyvillä 90 päivää. Ilmoituksiin voi liittää kolme kuvaa. Nämä ilmoitukset eivät voi olla huutokauppa -muotoisia. HUOM! Ilmoituksesi Hinta- ja Toimituskulut -kenttiin kirjoittamasi hinta koskee koko ilmoituksesi kiinteähintaista palvelupakettia!! Ilmoituksessa ei ole toistaiseksi mahdollista hinnoitella erikseen kutakin myytävää positiota. Jos jätät ilmoituksen PayPal -osoitekentän tyhjäksi, niin voit sopia ostajan kanssa maksukäytännöstä erikseen. Voit myös tehdä oman ilmoituksensa jokaisesta myytävästä palvelupaketista erikseen ja ilmoittaa oma PayPal -osoite, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa heti ja saat rahat tilillesi suoraan.

 • Poistomyyntitori
  • Tähän kategoriaan voi asettaa myytäväksi vain uusia tai käyttämättömiä tuotteita. Esimerkiksi varastoon jääneet poistettavat tavaraerät sopivat tänne esiteltäviksi.  Tämän osaston ilmoitukset  ovat maksullisia. Ilmoitukset voivat olla myös huutokauppa -muotoisia. Ilmoitus on näkyvissä 120 päivää. Voit liittää ilmoitukseen neljä kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Poistomyyntitorin keskustelualueella. HUOM! Ilmoituksesi tai huutokauppa-ilmoituksesi Hinta- ja Toimituskulut -kenttiin kirjoittamasi hinta koskee koko ilmoituksesi tavaraerää!! Ilmoituksessa ei ole toistaiseksi mahdollista hinnoitella erikseen kutakin myytävää positiota. Jos jätät ilmoituksen PayPal -osoitekentän tyhjäksi, niin voit sopia ostajan kanssa maksukäytännöstä erikseen. Kannattaa kuitenkin tehdä oma ilmoituksensa jokaisesta myytävästä tavarasta tai erästä ja ilmoittaa oma PayPal -osoite, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa heti ja saat rahat tilillesi suoraan.

 • Tuoteinfo   
  • Jos haluat esitellä yrityksesi myymiä tuotteita, niin voit laatia tekstiä ja kuvia sisältävät tuoteinfosi tänne. Tämän osaston ilmoitukset  ovat maksullisia. Ilmoitukset voivat olla myös huutokauppa -muotoisia.  Ilmoitus on näkyvissä 90 päivää. Voit liittää ilmoitukseen neljä kuvaa. Jokaisella ilmoituksella on oma kommenttialueensa ja lisäksi ilmoituksesta voi käydä keskustelua Tuoteinfo- ja esittelyalueella. HUOM! Ilmoituksesi tai huutokauppa-ilmoituksesi Hinta- ja Toimituskulut -kenttiin kirjoittamasi hinta koskee koko ilmoituksesi tavaraerää!! Ilmoituksessa ei ole toistaiseksi mahdollista hinnoitella erikseen kutakin myytävää positiota. Jos jätät ilmoituksen PayPal -osoitekentän tyhjäksi, niin voit sopia ostajan kanssa maksukäytännöstä erikseen. Kannattaa kuitenkin tehdä oma ilmoituksensa jokaisesta myytävästä tavarasta tai erästä ja ilmoittaa oma PayPal -osoite, jolloin ostaja voi maksaa ostoksensa heti ja saat rahat tilillesi suoraan.

3. ILMOITUKSET JA HUUTOKAUPAT

Ilmoitukset siis voivat olla ostoilmoituksia tai myynti-ilmoituksia joko romulle ja romppeelle taikka palveluille. Lisäksi lähinnä yrityksille on varattu mahdollisuus esitellä tuotteitaan omassa paikassa ja myös laittaa tarjolle aivan uutta tavaraa omaan kategoriaansa.

Myynti-ilmoitukset voivat olla suoria Osta Heti -ilmoituksia kiinteällä hinnalla taikka huutokauppoja, joissa myyjän on mahdollista asettaa lähtöhinta, hintaraja, hintaporras ja myös  Osta Heti -hinta. Myyjä voi antaa myynti-ilmoituskohtaisesti oman PayPal -tilinsä tunnuksen. Tällöin ostajan maksun jälkeen ilmoituksessa mainittu hinta siirtyy saman tien PayPalin provisolla vähennettynä myyjän PayPal -tilille.

Huutokaupat on asetettu toimimaan seuraavilla ehdoilla:
 • Myyjän on asetettava lähtöhinta, hinnan korotusporras ja hintaraja (kaikki alv 0%) 
 • Myyjä voi asettaa myös Osta Heti -hinnan
 • Kun hintaraja ylittyy jossakin vaiheessa, niin odotetaan uutta tarjousta 5 minuuttia ja vasta sen jälkeen korkein tarjous hyväksytään myyntihinnaksi 
 • Jos viiden minuutin kuluessa tulee uusi korotettu tarjous, niin jälleen odotetaan 5 minuuttia, jne. 
 • Kun uutta tarjousta ei tule tuossa ajassa, niin ostaja saa ilmoituksen, että huuto on hyväksytty ja myyjä saa ilmoituksen voittaneesta tarjouksesta. 
 • Sen jälkeen ostaja voi maksaa huudon, jos myyjä on asettanut ilmoitukseen PayPal -tilinsä tunnuksen. 
 • Jos hintaraja ei ylity huutokauppa-ajan puitteissa, niin siihen mennessä tehtyä ylintä tarjousta ei hyväksytä kauppahinnaksi. 

Huomaa tavaroittesi hinnoittelusta ainakin seuraavat viisi asiaa:
 • Ilmoituksen Hinta -sarakkeesseen laittamasi hinta on alv 0% hinta, johon PayPal lisää arvonlisäveron 24%, jos myyjä on asettanut omaan PayPal -tiliinsä alv:n aktiiviseksi. Yksityishenkilö maksaa tuotteista tällaisessa tapauksessa aina arvonlisäverollisen hinnan. Arvonlisäverollinen hinta on 1,24 x arvonlisäveroton hinta. Jos taas myyjä myy tavaraa yksityishenkilönä, niin myyjän PayPal -tilin asetuksissa alv:n ei pitäisi olla aktivoituna. Silloin PayPal ei lisää arvonlisäveroa myyntihintaan. Tästä on lisää asiaa tämän infoviestin lopussa.
 • Ilmoituksen Toimituskulut -sarakkeeseen laittamasi hinta on hinta, johon arvonlisäveroa ei lisätä.
 • PayPal ottaa maksun välityksestä provision, joka on 3.4% + €0.35 EUR. Siis jos myyt PayPalin maksun kautta tavaraa, jonka hinnaksi olet laittanut hintasarakkeeseen 15,00€ (alv 0%), niin PayPal laskuttaa tuon 15,00€ ostajalta. Myyjä saa tililleen maksun provisiolla vähennettynä, eli 15,00 -(0,034*15,00 + 0,35)€ = 14,14€ . Huomaa, että arvonlisäkäsittely riippuu myyjän PayPal -asetuksista. KAtso tämän ohjeviestin loppuosaa.
 • Vaikka PayPal periikin maksnunvälityksestä myyjältä provision, niin maksun periminen sen avulla on kuitenkin kätevää, koska ostaja voi maksaa ostoksensa heti netissä joko PayPalilla tai luottokortilla ja maksu sujahtaa saajan tilille saman tien. Tämä mahdollistaa siis täysin automaattisen kaupan käynnin. Toki tavara pitää muistaa myös toimittaa ostajalle  :D
 • Kaikista tärkeintä on huomata se, että kun teet ilmoituksen tai huutokaupan tavaralle, niin ilmoituksen Hinta -kenttään kirjoittamasi Hinta (alv 0%) on koko ilmoituksesi kaikkien tavaroitten kokonaishinta. Tämä siitä syystä, että ohjelmassa ei ole mahdollisuutta jakaa hintaa positioittain ja PayPal ottaa tuosta kentästä hinnan, jonka se laskuttaa ostajalta. Jos siis haluat myydä erikseen vaikka 6 kpl Hilavitkutinta, Malli B22, niin a) myy ne kaikki yhdessä ilmoituksessa könttähinnalla tai b) tee kuusi erillistä ilmoitusta tai c) älä laita PayPal -osoitettasi ilmoitukseen, jolloin ohjelma ohjaa ostajan keskusteluun myyjän kanssa. Sama pätee huutokauppa-muotoisiin ilmoituksiin.


4. ILMOITUSTEN HINNOITTELU JA ILMOITTAMISOIKEUDEN MAKSAMINEN

Ammattimaista kauppaa tekeville foorumilla ilmoittelu on maksullista, mutta hinta on todella halpa - vain muutama Euro / ilmoitus. Sopiva hinta on aluksi vähän hakusessa ja syksyllä niitä voidaan tarkistella suuntaan jos toiseenkin. Tarkoituksena on siis saada tämä homma toimimaan ja tuottamaan hieman Euroja varmistamaan foorumin ylläpidon jatkuvuutta ja kehittämistä.

Maksaminen perustuu KREDIITTIEN ostamiseen, eli siis cnc-tekniikka -foorumin omaan sisäiseen valuuttaan. Krediittejä voi ostaa PayPal -tilillä maksamalla tai luottokorteilla, jolloin Krediitit tulevat heti maksamisen jälkeen käyttöön. Jos PayPalin tai luottokortin käyttö ei ole mieleistä tai mahdollista, niin toki Krediittejä voi ostaa laskullakin, jolloin Konemies tekaa ihan virallisen kirjanpitoon kelvollisen laskun ja kun se on maksettu, niin Krediitit ilmestyvät jäsenen käyttöön. Tämä on vain hidasta, eli kestää aina muutaman päivän, koska en päivystä tätä asiaa aina päivittäin.

No, Krediittejä voi ostaa siis paketteina enemmän kerralla tuolta Osta ja Myy -valikon kautta. Ja kun Krediitit on ostettu, niin ne sitten näkyvät omalla käyttäjätunnuksella. Maksullisten ilmoitusten tekeminen sitten vähentää Krediittejä sen mukaan paljonko minkäkin laatuinen ilmoitus maksaa.

-----

Vaikka tämä koko homma vaikuttaa aika mutkikkaalta kirjoitettuna, niin ei se kuitenkaan ole hankalaa.

Nyt se on sitten testissä ja jos jokin on epäselvää, niin kysymyksiä ja kommentteja tuonne info -alueelle tai YV:nä Konemiehelle. Toiminnat on testattu, mutta on todennäköistä, että kaikenlaista pientä ongelmaa tulee alkuvaiheessa esiintymään. Tässä rinnalla toimii ainakin muutamia viikkoja vielä entinen Tavarapörssi sekä Tarjouspyynnöt ja tarjoukset -alue entiseen tapaan. Rohkaistukaa kuitenkin laittamaan ilmoituksianne uuden palvelun kautta, koska osa uusien ilmoitusten keskusteluista näkyy myös näillä vanhoilla alueilla.

Siis harrastusmielessä tavaroiden kauppaaminen on ilmaista tämän uudenkin palvelun kautta.

-----------------------------------

Seuraavassa täydennystä vielä arvonlisäveron käsittelyn osalta

Ilmoituksen Hinta (alv 0%) -kenttään kirjoitettava myyntihinta vaatii hieman selostamista, koska myyjänä voi olla joko yksityishenkilö tai arvonlisäverollinen yritys. Lisäksi verottajan ohjeet alv:stä riippuvat myös siitä onko myytävä tavara käytettyä vai uutta. Eli tarkemmin, että sisältyykö tavaran hintaan piilevää arvonlisäveroa. Lisätietoa arvonlisäverosta löytyy verottajan sivuilta: www.vero.fi.

Joka tapauksessa Myyjän tulee asettaa oman PayPal -tilinsä asetukset vastaamaan sitä oikeaa tilannetta. Kun asetukset ovat oikein, niin PayPal joko lisää alv:n ilmoitettuun alv 0% hintaan tai ei lisää. Valitettavasti ostaja ei pysty tietämään asiaa ennen ostotapahtumaa ellei myyjä myynti-ilmoituksessaan ilmoita, että lisätäänkö alv ilmoitetun hinnan päälle vai onko hinta lopullisesti alv 0%.

Siis:
 • Jos myyt tavaraa yksityishenkilönä, niin et ole arvonlisäverollinen. Silloin PayPal -asetustesi kohdassa My Profile / My selling tools / Sales tax alv:tä ei saa asettaa aktiiviseksi. Tässä tapauksessa PayPal laskuttaa ostajalta ilmoittamasi alv 0% hinnan + postituskulut sellaisenaan. Ostaja saa ostotositteen, jossa alv:tä ei ole eritelty eikä hän voi sitä kirjanpidossaan vähentää, vaikka olisi arvonlisäverollinenkin. Pääsääntöisesti käytetyn tavaran myyminen on arvonlisäverotonta.
 • Jos myyt tavaraa yrityksesi nimissä tai olet hakeutunut arvonlisäverolliseksi erikseen, niin olet oikeutettu vähentämään maksamistasi arvonlisäveroista ostamiesi tavaroitten ja hyödykkeiden arvonlisäveron. Tällaisessa tapauksessa PayPal -tilisi pitäisi olla Business -tili, johon on ilmoitettu Y-tunnus. Lisäksi PayPal -tilin asetusten My Profile / My selling tools / Sales tax 24% alv pitää asettaa aktiiviseksi. Tällaisessa tapauksessa PayPal lisää ilmoitetun ostohinnan + toimituskuljen päälle 24% alv:n. Ostaja saa ostotositteen, jossa alv näkyy eriteltynä ja hän saa vähentää arvonlisäveron alv-laskelmassaan.
 • Jos myyt tavaraa välillä yksityishenkilönä ja välillä yrityksesi nimissä, niin kannattaa perustaa eri PayPal -tilit kummallekin tapaukselle ja määritellä yrityksen tilille alv aktiiviseksi.
 
Alla vielä neljä liitettä, joista näkyy Testi-ilmoituksen ostosta / myynnistä tulleet dokumentit siinä tapauksessa, että myyjänä on arvonlisäverovelvollinen myyjä, useimmiten siis yritys:
 - Ensimmäisenä ostajalle näkyvä ostoksen maksuerittely ennen maksamista
 - Toisena ostajan sähköpostiinsa saama erittely ostoksesta
 - Kolmantena ostajan PayPal -tilillä näkyvä ostoksen erittely
 - Neljäntenä myyjän PayPal -tilillä näkyvä tilitys, jossa näkyy vähennettynä PayPalin koko summasta perimä provisio

Tästä alv-asiasta seuraa se, että myyjän olisi ilmoituksessaan hyvä ilmaista, että arvonlisävero lisätään - jos se siis lisätään. Foorumin maksullisten ilmoitusten osastolla olevista ilmoituksista ostajan pitäisi kyllä jo olettaakin, että niihin (yleensä) lisätään alv, koska kyseinen osasto on tarkoitettu ammattimaselle myynnille.

Lisäys alv -ohjeeseen 21.9.2013:

Myyntiin liittyvien kategorioitten ilmoituslomakkeeseen on lisätty pakollinen kenttä: Lisätäänkö alv? Siihen on valittava alasvetovalikosta joko Ei lisätä tai Lisätään 24%. Tämä on ostajalle ilmoitusten yhteenvetotaulukossa näkyvä tieto siitä, että onko ilmoituksessa oleva alv 0% hinta lopullinen vai tuleeko siihen päälle 24% alv.

Huomaa kuitenkin, että tuo valinta ei vaikuta mitään siihen, että lisätäänkö alv vai eikö sitä lisätä. Se on vain info. Myyjän on asetettava PayPal -asetuksissaan aiemmin yllä kuvatulla tavalla alv -asetus oikein, jolloin kyseinen info vastaa tulevaa laskutusta.

« Viimeksi muokattu: 03.11.13 - klo:23:34 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Uusi Osta ja Myy -toiminto
« Vastaus #1 : 13.08.13 - klo:10:44 »
Laitetaanpa tähän pieni lisäys.

Tuossa aloitustekstissä kohdassa 3. / 5. sanotaan näin:
Kaikista tärkeintä on huomata se, että kun teet ilmoituksen tai huutokaupan tavaralle, niin ilmoituksen Hinta -kenttään kirjoittamasi Hinta (alv 0%) on koko ilmoituksesi kaikkien tavaroitten kokonaishinta. Tämä siitä syystä, että ohjelmassa ei ole mahdollisuutta jakaa hintaa positioittain ja PayPal ottaa tuosta kentästä hinnan, jonka se laskuttaa ostajalta. [/color] Jos siis haluat myydä erikseen vaikka 6 kpl Hilavitkutinta, Malli B22, niin a) myy ne kaikki yhdessä ilmoituksessa könttähinnalla tai b) tee kuusi erillistä ilmoitusta tai c) älä laita PayPal -osoitettasi ilmoitukseen, jolloin ohjelma ohjaa ostajan keskusteluun myyjän kanssa. Sama pätee huutokauppa-muotoisiin ilmoituksiin.
[/s]

Tuo ohjelmamodulin puute on vähän hankala, jos myyjällä on halu myydä halpoja, muutaman Euron hintaisia samanlaisia tavaroita enemmänkin vaikkapa OSTA HETI -menetelmällä ja haluaa automaattisen maksun PayPalilla. Tähän asiaan on kuitenkin tulossa muutaman kuukauden sisällä korjaus, koska ohjelmamodulin toimittaja vahvisti, että seuraavaan ohjelmaversioon tulee ominaisuus, joka mahdollistaa isompien määrien myymisen siten, että myytyjen tuotteiden määrät vähentyvät automaattisesti myytävänä olevien tuotteiden varastosaldosta. Pitää siis odotella jonkin aikaa. Toivottavasti muutama kuukausi tarkoittaa paria kuukautta eikä puolta vuotta.

Yllä oleva yliviivattu teksti on vanhentunutta tietoa, koska uusi ohjelmaversio antaa mahdollisuuden asettaa myytäväksi useita kappaleita samaa tavaraa yksikköhinnalla. Lue asiasta lisää alempaa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.13 - klo:22:40 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Osta ja Myy -toiminnon kuvat
« Vastaus #2 : 28.08.13 - klo:23:34 »
Kuvien liittäminen Osta ja Myy -toiminnon ilmoituksiin on aiheuttanut tässä alkuvaiheessa muutamia pieniä ongelmia. Jos kuvan tiedostokoko on ollut liian iso, niin kuvan lataus on keskeytynyt ja siitä on seurannut se, että ohjelma ei ole tehnyt varsinaiseen keskusteluun ko. kategorian puolelle uutta aloitusta ilmoituksesta.

Olen korjannut kuviin liittyviä asetuksia juuri äsken. Nyt homman pitäisi toimia seuraavasti:
 • Kuvat voi ladata alkuperäisen kokoisina ja latausvaiheessa ne pienenevät automaattisesti kokoon max 1024 x 1024 px. Suurempi mitta rajoittaa, eli kuvasuhde säilyy.
 • Kuvan tiedostokoko voi automaattisen pienennyksen jälkeen olla max 256k. Tuon kokoisten kuvien tiedostot eivät varmaan suurempia olekaan. Jos kuitenkin tiedosto jää vielä tuota suuremmaksi, niin silloin syntyy yllä kuvattu virhe aloituksen luonnissa foorumin keskustelualueelle. Tuosta virheestä ei tule ilmoitusta. Seurailen tilanteita  :-X  ja laitan ohjelmamodulin toimittajalle tuohon bugiin korjauspyynnön.
« Viimeksi muokattu: 29.08.13 - klo:09:13 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Osta ja Myy -toiminnon alv -käsittely PayPalilla
« Vastaus #3 : 12.09.13 - klo:20:49 »
Laitan tähän erikseen muistutuksen siitä, että alkuperäistä ohjetta on täydennetty arvonlisäveron käsittelyn ohjeistuksella. Kannattaa lukea uudelleen ainakin viestin lopusta uusin, punaisen otsikon alla oleva osuus liitekuvineen täältä:  http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=6091.msg22909#msg22909
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Osta ja Myy -toiminto, Ohjelman päivitys
« Vastaus #4 : 20.09.13 - klo:22:29 »
Osta ja Myy -ohjelmamodulista on eilen julkaistu uusi versio, joka sisältää monia parannuksia. Niistä paras taitaa olla se, että myyjä voi panna samalla ilmoituksella myyntiin kiinteällä hinnalla samaa tavaraa isompia määriä ja ostajat voivat ostaa niitä niin kauan kuin riittää. Kunhan testaan muut ohjelman parannukset, niin lisään niistä kommentit tähän viestiin.

Ohjelma on päivitetty uuteen versioon 20.9.2013 illalla ilman näkyviä ongelmia. Näyttäisi toimivan, mutta jos havaitsette ongelmia, niin YV:tä Konemiehelle tai postia Info-osastolle.


HUOMATKAA SEURAAVA ASIA UUDESSA VERSIOSSA:

Kiinteähintaisessa myynnissä (siis ei huutokaupassa) on uusi ominaisuus, joka mahdollistaa laittaa yhteen ilmoitukseen myytäväksi isomman määrän samaa tavaraa. Myytävälle määrälle on ilmestynyt oma kenttänsä. Ostaja voi sitten ostaa sitä yhden tai useamman kappaleen ja ohjelma vähentää automaattisesti myytävänä olevien määrää kunnes kaikki on myyty. Ilmoitukseen päivittyy myyntien jälkeen aina jäljellä oleva määrä. Hinta -kenttään on siis tästä lähtien kiinteähintaisessa myynnissä laitettava aina yksikköhinta, eli kappalehinta.
Huutokaupoissa tätä ominaisuutta ei ole, koska se olisi jokseenkin mahdotonta toteuttaa.

Lisäksi: Kun muokkaat ennen ohjelmapäivitystä tekemääsi ilmoitusta, niin tarkista ja korjaa Myytävä määrä -kentässä oleva luku oikeaksi. Sen oletusarvoksi näyttää muokkauksessa tulevan 0 kpl, mutta normaalistihan se pitää muuttaa ykköseksi.
« Viimeksi muokattu: 21.09.13 - klo:09:34 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa PekkaNF

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 711
 • Rekisteröitynyt: 13/01/2010
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Uusi Osta ja Myy -toiminto
« Vastaus #5 : 15.11.13 - klo:13:36 »
Miten toimii palaute? Yritin antaa POSITIIVISTA palautetta parista kaupasta, enkä onnistu. Saan näkyviin ne kaupat jotka olen tehnyt, mutta kun yritän antaa happynaamoja, niin ei onnistu. Onko kaikilla kaikki palautteet 0%?

PekkaNF

Poissa Maukka

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 561
 • Rekisteröitynyt: 16/11/2008
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Uusi Osta ja Myy -toiminto
« Vastaus #6 : 16.11.13 - klo:17:14 »
Jep, ja tuo kaupat foorumillakin pysyy aina nollissa..

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Uusi Osta ja Myy -toiminto
« Vastaus #7 : 16.11.13 - klo:17:46 »
Hmm.. Enpä olekaan noihin kiinnittänyt huomiota. Pitääpä tutkia asiaa.

==>  Olipa minulla jäänyt kaksi rastia laittamatta asetuksiin, joilla määritellään kauppojen laskentaa ja käyttäjien oikeutta antaa palautetta. Voisi nyt toimiakin... kokeilkaapa.
==>  Kauppojen määrän laskenta ja palautteet näyttävät toimivan. Kiitos huomautuksista!
« Viimeksi muokattu: 16.11.13 - klo:22:34 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Juha Hietamäki

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 127
 • Rekisteröitynyt: 12/03/2008
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Uusi Osta ja Myy -toiminto
« Vastaus #8 : 08.09.14 - klo:16:40 »
Hinnat pakollisiksi foorumin puolelle.

 


Powered by EzPortal