Kirjoittaja Aihe: Ohjeet mainosbannerien sijoittamisesta foorumin sivuille  (Luettu 1874 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Konemies

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 406
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Jäsenillä on nyt mahdollista sijoittaa Foorumille omia mainosbannereitaan. Niitä pääsevät katsomaan kaikki foorumilla kävijät - niin jäsenet kuin vieraatkin.

Homma toimii niin, että ylläpitäjän puolesta foorumin eri sivuille on määritelty ennakkoon paikat, joihin bannereita voi sijoittaa. Ainakin alkuvaiheessa näissä paikoissa saattaa näkyä foorumin oma mainosbanneri, jossa on teksti: Osta oma mainospaikka tästä! . Banneripaikkoja on mm. foorumin etusivulla ja Maksettujen myynti-ilmoitusten alueella. Lisäksi joitakin paikkoja tulee myös muille sivuille - kuitenkin niin, että ne eivät liikaa sekoita foorumin varsinaista aihetta. Ostettaville banneripaketeille on määritetty ennakkoon myös aika, jonka banneri on näkyvissä. Kun aika on kulunut loppuun, niin banneri poistuu paikasta itsestään.

Voit katsoa omasta bannereitten hallintavalikosta niiden impressioita (näyttökertoja) ja klikkauksia ja päätellä niistä ilmoituksen tehoa. Bannerin klikkaus johtaa sille www-sivulle, jonka olet itse määritellyt banneria asettaessasi. Saat siis omille sivuillesi lisää kävijöitä cnc-tekniikka -foorumin sivujen kautta.

Noissa varatuissa paikoissa bannerin koko on ennakkoon määrätty ja niihin ei voi sijoittaa muun kokoista banneria. Koko ilmoitetaan pixeleinä, eli esimerkiksi 120 x 240 px tarkoittaa pystymallista banneria, jonka leveys on 120 px ja korkeus 240 px, Sellaisesta on esimerkki liitteenä tuossa alla. Bannerin tekemisestä tai teettämisestä vastaa aina ilmoittaja, eli siis sinulla itselläsi pitää olla bannerin grafiikka tallennettuna omalle PC:llesi. Grafiikan tallennusmuodoiksi kelpaavat .jpg, .jpeg, .png ja .gif. Huomaa, että jos bannerisi muoto on .gif, niin se voi sisältää gif-animaation, eli siis eräänlaista liikkuvaa kuvaa. Banneritiedoston koko kannattaa pitää n. 30..70 kB:ssä, jotta sivuston nopeus ei kärsi liian suurten kuvatiedostojen latauksesta. Ja muutenkin tiedoston turhan suuri koko on turhaa, koska sillä ei saavuteta mitään etua.

Bannereiden maksu tapahtuu PayPalin avulla. Jos sinulla tai yritykselläsi ei ole omaa PayPal -tiliä, niin ei haittaa. Voit maksaa maksutapahtumassa avautuvan PayPal -maksusivun kautta myös luottokortilla (MasterCard tai Visa).

Homma toimii siis seuraavalla tavalla:
 • Valitse ja päätä ensin paikka, johon bannerisi haluat sijoittaa. Luettelo paikoista on tämän ohjeen alaosassa.
 • Klikkaa foorumin ylävalikosta kohtaa Bannerit. Pääset sivulle, jossa näkyy erilaisia bannerivaihtoehtoja.
 • Valitse bannereitten luettelosta itsellesi sopiva vaihtoehto. Siis mieleisesi paikka / koko / aika / hinta.  HUOM!!  Huomaa, että listassa esitetyt hinnat ovat alv 0% hintoja. PayPal lisää niihin aina arvonlisäveron, 24%. Yritys voi sitten tehdä maksutositteen perusteella näistä alv-vähennyksen, mutta yksityinen henkilö joutuu maksamaan koko arvonlisäverollisen hinnan. Halvimman mainoksen hinta yksityiselle on siis 2,50 € alv 24% = 3,10 €.
 • Jos haluat katsoa bannerin määrittelyitä tarkemmin, niin klikkaa listassa banneripaketin nimeä, jolloin näet tarkemman kuvauksen banneripaikan ominaisuuksista. Siellä on selitettynä mm. se, miksi banneripaketin otsikossa on sanottu esimerkiksi 1/2 tai 1/4.
 • Jos haluat ostaa paketin, niin klikkaa PayPal -nappia: Buy Now
 • Odota hetki... siirryt PayPalin maksusivulle.
 • Valitse PayPalin maksusivulta maksutapa: joko PayPal tai luottokortti ja toimi sivun ohjeiden mukaan. Jos sinulla oli valmiiksi PayPal -tili, niin kirjoita tunnuksesi ja kirjaudu sisään. Jos ei ollut ja haluat perustaa PayPal -tilin, niin senkin voit tehdä tässä vaiheessa. 
 • Hyväksy maksusi PayPalin maksusivulla. Kun painat hyväksymis-nappia  niin maksutapahtuma kirjautuu ja hetken kuluttua palaat takaisin cnc-tekniikka-foorumin sivulle, jossa näkyy kiitokset ostamisesta -teksti ja linkki bannereitten hallintaan. Klikkaa sitä ja pääset sivulle, jossa voit määritellä bannerin otsikon ja sisällön sekä siirtää bannerin kuvatiedoston omalta koneeltasi ostamaasi banneripaikkaan.
 • Kun olet lisännyt bannerin ja kirjoittanut bannerin klikkauksen Url -kohdeosoitteen, niin tarkista vielä kaksi asiaa:
  • Onhan lataamasi bannerin koko täsmälleen sama kuin ostamasi banneripaikan koko. Jos ei ole, niin virheestä tulee ilmoitus. Voit korjata asian eikä haittaa, vaikka välillä poistut foorumilta, koska ostamasi ja käyttämättä olevat banneripaketit säilyvät niin kauan kunnes olet ne käyttänyt. 
  • Onhan kohdeosoite on täydellinen: Muodon pitää olla http://www. jne...    Pelkkä www. jne.... ei riitä. Virheilmoitusta tästä ei tule, mutta bannerin klikkaus ei johda  haluamallesi sivulle.
 • Kun edellä mainittu tarkistuskin on tehty, niin talleta klikkaamalla alareunassa olevaa nappia.
 • Homma on hoidettu, eli kun nyt menet etusivulle, niin näet oman mainoksesi oikeassa reunassa. Jos sitä ei näy, niin päivitä sivu painamalla F5. Mainoksesi näkyy siellä ostamasi ajan verran.
 • Olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen ja maksutositteen ostosta. Maksutositteessa on eritelty alv 24% osuus ja se käy yrityksen kirjanpidossa normaalista kuitista. 
Monta vaihetta tuossa oli, mutta käytännössä asia on helpompi kuin tuosta voisi päätellä.

Jos haluat muokata tai vaihtaa  mainostasi, niin mene ylävalikon kohdasta Bannerit mainosten hallintaan. Näet siellä omat ostoksesi ja voit ostamasi ajan puitteissa vaikkapa vaihtaa entisen bannerin tilalle uuden saman kokoisen. Sieltä voit myös käydä katsomassa impressioiden ja klikkausten lukumäärän. Tällä hetkellä impressioita näyttäisi tulevan etusivulle noin 450...500 kpl vuorokaudessa, eli niin monta kertaa mainoksesi on kävijöille näytetty.

Kannattaa huomata, että sivuilla vierailee jatkuvasti kävijöitä ympäri maailmaa Joten jos haluat tehdä kansainvälistä mainosmarkkinointia, niin osta useampia banneripaketteja ja lataa niille erikieliset bannerit.

Alla luettelo paikoista, joihin bannerit voit sijoittaa:
Tällä hetkellä on käytettävissä etusivun oikea laita. Tässä paikassa bannerin kokoja on erilaisia. Kaikkien leveys on 120px ja korkedet ovat 60px, 120px, 240px, 450px ja 600px. Yleensä Google ja muut hakukoneet ohjaavat tälle sivulle, joten paikka tavoittaa ehkä parhaiten ulkopuoliset kävijät.

----------

Jos asiasta on kysyttävää tai haluat keskustella asiasta, niin vastaa tähän viestiin.
« Viimeksi muokattu: 10.07.13 - klo:13:54 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

 


Powered by EzPortal