Kirjoittaja Aihe: Maksetut myynti-ilmoitukset foorumilla  (Luettu 15004 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Konemies

 • Ylläpitäjä
 • Trade Count: (0)
 • *****
 • Viestejä: 403
 • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
  YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Maksetut myynti-ilmoitukset foorumilla
« : 24.03.13 - klo:11:35 »
Ylläpito kehittelee foorumille uutta, erillistä aluetta ja menettelytapoja kaupallisten ilmoitusten esittämiselle.

-------

Tilanne 24.3.

Foorumin käyttöön on hankittu webbikauppasovellus, joka pitää sisällään kaikkien pankkien maksunapit. Myös on mahdollista maksaa ilmoitustila PayPalin kautta. Ilmoitustilan maksusta maksaja saa yrityksen kirjanpitoon kelvollisen maksutositteen, jossa on eriteltynä alv:n osuus.

Webbikauppaa on jo jonkin verran testattu ja maksut toimivat kuten asiaan kuuluukin. Selvitettävänä on parhaillaan se, kuinka myyjien onnistuisi tehdä ilmoitukset niin, että foorumin ylläpidon ei tarvitse osallistua asiaan lainkaan. Todennäköisesti parin päivän kuluttua pystyn arvioimaan ajankohtaa, jolloin webbikauppa olisi käytössä.
 • Tilanne 26.3.: Yllä olevassa kappaleessa mainittu alleviivattu ominaisuus tuottaa alustavasti valitulle ja muillekin verkkokauppaohjelmille vaikeuksia. Toistaiseksi ei ole löytynyt (halpaa/ilmaista) ohjelmaa, jossa olisi mahdollista antaa käyttäjille ns. publisher-oikeuksia, joilla voisi tehdä myynti-ilmoituksia. Asian selvittely jatkuu ja toivottavasti asiaan löytyy jonkinlainen ratkaisu.
 • Tilanne 29.3.: Valoa näkyvissä. Mahdollisuudet toteutukseen saattavat löytyä verkkokaupan ja ns. kirpputorisovelluksen yhdistelmällä. Sopivat ohjelmakomponentit ovat mahdollisesti löytyneet ja niiden testaus on alkanut. Menee ainakin muutama viikko aikaa ennen kuin hommaa voi testailla julkisesti.
 • Tilanne 30.5.: Niinpä vaan muut kiireet ovat menneet jälleen tämän projektin edelle. Hiljalleen asia aina välillä edistyy, mutta taitaa nyt jo kesä ja kauniit ilmat tehdä tehtävänsä....
 • Tilanne 5.6.: Ohjelmapäivityksen johdosta maksullisille ilmoituksille tuli uusi mahdollisuus, koska tähän versioon voi asentaa lisämodulin, joka mahdollistaa valmiiden ilmoituspaikkojen määrittelyn foorumiin. Foorumin jäsenet voivat PayPal -maksulla ostaa itselleen haluamakseen ajaksi mainospaikan ja tehdä itse ilmoituksen ilman että ylläpidon tarvitsee puuttua asiaan lainkaan. Muut maksutavat on vielä selviteltävä erikseen.
 • Tilanne 7.6.: Yllä mainittu ilmoitusten hallintamoduli on asennettu ja testauksessa. Se ei ole vielä käytössä, vaikka ylävalikossa saattaakin näkyä Adveritse -nappi. Ei kuitenkaan kannata vielä yrittää tehdä sen kautta mitään.
 • Tilanne 14.6.: Foorumilla on otettu koekäyttöön SMF-foorumin oma, sisäinen toiminto, jonka avulla voi PayPalin avulla ostaa määräaikaisen oikeuden kirjoittaa aloituksia, eli myynti-ilmoituksia Maksettujen myynti-ilmoitusten alueelle. Myöhemmin käyttöön tulee toiminto, jonka avulla mainosbannereille valmiiksi varattuja paikkoja voi hankkia käyttöönsä ja sijoittaa niihin omia mnbannereitaan. 
 • Tilanne 31.7.: Päivitetäänpä vielä tilanne. Eli käyttöön on otettu kesä - heinäkuussa 2013 kaksi smf-foorumin lisämodulia. Toisen avulla kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi ostaa määräajaksi mainosbanneripaikan foorumin sivuilta ja ladata oman bannerinsa kyseiseen paikkaan. Vaihtoehtoja on useita. Toisen modulin avulla foorumin jäsenet voivat kirjoittaa osto- ja myynti -ilmoituksia foorumin neljään eri kategoriaan. Harrastelijajäsenten ilmoitukset ovat ilmaisia ja yritysmäisesti kauppaa käyvät maksavat ilmoituksestaan pienen maksun, joka menee foorumin ylläpidon hyväksi. 
Foorumi ei siis tule toimimaan jäsenten omistaman tavaran välittäjänä eikä myyjänä, vaan pelkästään ilmoitustilan ja mainospaikkojen myyjänä. Nämä kaupalliset ilmoitukset tulevat sijaitsemaan erillisellä webbikauppasivulla, jonne kuitenkin pääsee klikkaamalla foorumissa olevaa otsikkoa: "Maksetut myynti-ilmoitukset". Myynti-ilmoituspuoli on siis kiinteä osa foorumia ja se on samoissa käsissä kuin foorumikin. Maksettuihin ilmoituksiin voivat ostaa ilmoitustilaa niin yritykset kuin yksityisetkin henkilöt ja sinne pääsee myös foorumin ulkopuolelta suoraan. Webbikaupassa tulee olemaan useita osastoja erilaisille tavara- tai palveluryhmille.

Ilmainen harrastelijoiden tavarapörssi säilyy foorumilla edelleen samanlaisena kuin tähänkin saakka.

Uskon, että tuollainen lisäys foorumille palvelee kaikkia foorumia lukevia ja uskon, että saamme noilla ilmoituksilla esille paljon tavaraa, jota yritykset haluavat poistaa varastoistaan edulliseen hintaan. Kun sovellus on valmis ja käytettävissä, niin Konemies ryhtyy lähestymään tavaran myyjiä ja maahantuojia, jotta saisimme kauppaan mahdollisimman hyvin foorumilaisia palvelevia tuotteita. 
« Viimeksi muokattu: 31.07.13 - klo:12:04 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Poissa Hoffmanz

 • Trade Count: (0)
 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
 • Rekisteröitynyt: 23/07/2018
  Years
Vs: Maksetut myynti-ilmoitukset foorumilla
« Vastaus #1 : 23.07.18 - klo:14:03 »
Mostly, I want to know where the source of this information comes from.

 


Powered by EzPortal