Kirjoittaja Aihe: Smulin Jyrsinprojekti  (Luettu 78597 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Smuli

  • Trade Count: (0)
  • Seniori
  • ****
  • Viestejä: 183
  • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Vs: Smulin Jyrsinprojekti
« Vastaus #225 : 27.09.18 - klo:20:45 »
  • Publish
  • Laitatko suoraan tietokoneen verkkokortista tuohon Pokeysiin Ethernet porttiin verkkokaapelin? Jos on suoraan, niin sen verkkokaapelin täytyisi olla ristiin kytketty, että toimii. Suoralla kaapelilla saat toimimaan, kun laitat verkkokytkimen väliin.

    Alla olevassa linkistä löytyy ristiin kytketylle kaapelille kytkentä.
    https://networkwhateva.weebly.com/straight-through--crossover-cable.html
    Saa ostettua myös valmiina.
    Kyllä suoraan, kuten ohjeessa on. Ohjeessa vielä lukee että (standard network cable).

    Pitääpä hakea tuollainen ristiinkytketty.

    Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla


    Poissa Smuli

    • Trade Count: (0)
    • Seniori
    • ****
    • Viestejä: 183
    • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #226 : 30.09.18 - klo:12:35 »
  • Publish
  • Nyt on kokeiltu ristiinkytketyllä kaapelilla ei mitään vaikutusta. Vaikka kaapeli onkin itse tehty niin on se testerissä kokeiltu että on oikein kytketty.

    USB:llä saa yhteyden, verkkokaapelilla palaa vain Power valo, ei väliä mitä tekee niin muut valot eivät syty.

    Laittakaas jotain tietoa teidän Windowsin verkkoasetuksista ja näkyykö tuo jossain jotenkin? Verkkokaapelin ollessa käytössä ei Windows näytä että verkkokaapeli olisi kytketty, voiko tuo pokeysin portti sitten olla mykkä?

    Loppuu ideat kun Google ei tuota mitään tuloksia tämän kytkemisestä verkkokaapelilla.

    Edit: Kokeilin jopa pöytäkoneella, ei mitään muutosta.

    Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla

    « Viimeksi muokattu: 30.09.18 - klo:13:45 kirjoittanut Smuli »

    Poissa skyjack

    • Sponsori
    • Trade Count: (0)
    • *
    • Viestejä: 16
    • Rekisteröitynyt: 12/04/2009
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #227 : 30.09.18 - klo:15:13 »
  • Publish
  • Tökkääpäs sekä Ethernet että USB kiinni koneeseen, niin herääkö Ethernet portin valot. Kokeile kummallakin pihaversiolla. Kummankin (Ethernet ja USB) ollessa kytkettynä, silloin pitäisi Pokeysin tunnistaa kortti kahtena.

    Windows tunnistaa tuon kortin, kun USB on kiinni. Silloin se näkyy Windowsin laitehallinnassa USB laitteissa tai sarjaporteissa muistaakseni. Ethernet kytkettynä Windows ei varsinaisesti näe sitä laitteena, vaan silloin sen pitäisi näkyä ainoastaan Pokeysin kautta. Pikkusen on aikaa tuosta, kun tuon kanssa viimeksi rassasin.

    Poissa Smuli

    • Trade Count: (0)
    • Seniori
    • ****
    • Viestejä: 183
    • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #228 : 02.10.18 - klo:15:14 »
  • Publish
  • Laittelin tästä kyselyä PoLabsin porukalle ja vian kuvauksen perusteella olivat sitä mieltä että kortti on syytä lähettää heille tutkittavaksi. Joten lähetellään kortti sinne ja katssellaan tuleeko uusi vai saavat tuon eloon jotenkin.

    Poissa Smuli

    • Trade Count: (0)
    • Seniori
    • ****
    • Viestejä: 183
    • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #229 : 16.10.18 - klo:16:54 »
  • Publish
  • Oli kortti saapunut polabsille ja olivat tutkineet. Toimii kuulemma aivan ilman ongelmia. Laittoivat vielä valokuvan jossa palaa tosiaan vihreä ja punainen ledi yhtäaikaa.

    Laittelin vielä takaisin kyselyä että kumpaako tyyppiä verkkokaapelista tuossa nyt käyttivät ja millä specseillä syöttivät virtasta kortille.

    Kahdella eri tietokoneella kokeilin enkä saanut toimimaan.

    Noh katsellaan kun kortti saapuu takaisin.

    Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla


    Poissa Smuli

    • Trade Count: (0)
    • Seniori
    • ****
    • Viestejä: 183
    • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #230 : 17.10.18 - klo:20:29 »
  • Publish
  • Kortti haettu ja testattu. Aluksi oli aivan sama ongelma, sitten kokeilin usb+ethernet komboa, tämä toimi. Aikani ihmettelin ja tappelin kunnes kokeilin syöttää labrapowerilla virtaa kortille ja kortti alkoi toimimaan ethernetin kautta.

    Eli lopputulemana vika on ollut koko ajan powerissa, samalla powerilla syötin edellistä bobi korttia. Noh haetaan kunnon poweri ja laitetaan homma nippuun. 

    Sitten pääsee ihmettelemään miten tuo pitää konfiguroida että saa liikkeet toimimaan.

    Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla


    Poissa Smuli

    • Trade Count: (0)
    • Seniori
    • ****
    • Viestejä: 183
    • Rekisteröitynyt: 26/07/2007
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #231 : 28.10.18 - klo:14:01 »
  • Publish
  • No nyt on kortti toiminnassa ja lähti heti kaikki akselitkin toimimaan. Ainoa vaan että liikkuvat nyt päin vastaisiin suuntiin kuin aiemmin. Mitään kaapelointi muutoksia ei ole tehty joten tuo kai on softassa jossain?

    Yritin pokeys:n softalla ottaa pulse enginen kautta pois täpän kohdasta invert axis direction ja tein saman kaikille kolmelle mutta ei auta, machin kautta kulkee väärään suuntaan kun ajaa näppiksellä.

    Onko vaan käännettävä johdoista suuunta?

    Lähetetty minun ONEPLUS A5000 laitteesta Tapatalkilla


    Poissa HTL

    • Trade Count: (0)
    • Konkari
    • *****
    • Viestejä: 313
    • Rekisteröitynyt: 04/12/2011
      YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    Vs: Smulin Jyrsinprojekti
    « Vastaus #232 : 28.10.18 - klo:16:58 »
  • Publish
  • Jos nyt muistan oikein niin sen sai muutettua Config - Homing/limits - tuonne reserve kohtaan ruksi niin pyörimis suunta pitäisi muuttua
    H.Liias

     

    Powered by EzPortal

    Facebook Comments