Kirjoittaja Aihe: Mikä tämä paikka on ja miksi?  (Luettu 2591 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Konemies

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 406
  • Rekisteröitynyt: 09/01/2006
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Mikä tämä paikka on ja miksi?
« : 10.01.06 - klo:09:53 »
Tämä keskustelufoorumi syntyi aivan yht´äkkiä, tammikuun alussa vuonna 2006. Syynä on allekirjoittaneen kiinnostus - sekä ammatillisesti että harrastusmielessä - CNC-tekniikkaan ja sen kehittämiseen "kevyellä tavalla", mutta teknisesti hyvää laatua tuottaen.

Tekniikan harrastaminen omilla käsillään tekemällä ei nykyisin ole kovin muodikasta, koska tarjolla on niin monenlaista helpompaa ajankulua. PC:llä voi tehdä "vaikka mitä" varsin nopeasti ja likaamatta käsiään. Mutta aivan konkreettinen koneenrakennus on jäänyt unholaan, vaikka muutama kymmenen vuotta sitten sen tapaiset harrastukset olivat ihan tavallisia. Nykyisin tarjolla olevat ohjaustekniikan, mekaniikan ja ohjelmiston komponentit ja tiedon helppo saatavuus Internetin kautta antavat aivan uusia mahdollisuuksia myös käden taitojen kehittämiseen. Siksipä tällainen tekemällä oppimiseen kannustava keskustelupalsta voisi olla omiaan lisäämään asian harrastusta.

Internetistä löytyy suunnaton määrä sivuja, joilla yksityiset henkilöt esittelevät rakentamiaan automaatiolaitteita. Ilokseni huomasin vasta nyt vuoden 2006 alussa, että Suomessakin on jo usean vuoden ajan käyty netissä keskustelua aiheesta ja että täältäkin löytyy joukko aktiivisia asiasta kiinnostuneita ja "käsistään käteviä" henkilöitä. Keskustelupaikkoja on muutamia ja ne ovat vaihtuneetkin  (mm. syksyllä 2005), koska keskustelijat eivät ole olleet tyytyväisiä asianomaisen foorumin luotettavuuteen. Tämän hetkinenkään keskustelufoorumi Googlessa ei mielestäni oikein näytä hyvältä, koska keskustelua käydään yhden pääotsikon alla ja eri asioiden löytäminen kyseisestä keskustelusta on varsin hankalaa, vaikka aiheita ei ole vasta kuin muutama kymmenen.

Siispä 9.1.2006 aamulla kävi niin, että päätin perustaa sivuston ja sille CNC-tekniikka -aiheeseen liittyvän keskustelufoorumin. Saman tien uutta www-osoitetta keksimään ja tilaamaan sekä HTML:ää kirjoittelemaan sekä foorumia asentamaan. Ja sattui kaiken lisäksi löytymään hyvä vapaa domain: www.cnc-tekniikka.com. Sen alle sitten kerääntyy kaikenlaista muutakin asiaan liittyvää ajan mittaan.

Ja nyt - kun kaksi päivää on kulunut - tämä uusi vaihtoehto keskustelupaikaksi on tarjolla. Toivotaan, että foorumille ilmaantuu käyttäjiä ja että he esittävät ajatuksia ja toivomuksia asioista, joita sivuille voi sijoitella.
« Viimeksi muokattu: 10.01.06 - klo:16:32 kirjoittanut Konemies »
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

 


Powered by EzPortal