Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
EMC / Vs: Linux cnc
« Uusin viesti kirjoittanut Pietu tänään kello 13:58 »
Eli jos olen laskenut oikein niin 0,9 askelta=1mm pöydällä
2
EMC / Linux cnc
« Uusin viesti kirjoittanut Pietu tänään kello 13:08 »
Moikka nyt on pari vuotta vierähtänyt. Kaikki lähes unohtunut, eli kysymys. Missä pääsen muuttamaan askeleiden määrän 1 kierros 180mm? Riittääkö Nema 23:ssa voima? Moottori 23HS2442B, vai pitääkö ruveta rakentamaan välityksiä?
3
Muut / Vs: Mazak VTC-20B ja M-plus tiedonsiirto
« Uusin viesti kirjoittanut Snowfly 21.05.20 - klo:09:39 »
Minkä virheen DNC tiedonsiirto antaa laitatko siitä kuvan...
Se DNC:n laitto ei ole aina niin yksinkertaista kerta, jotta se juttelee oikein se vaatii parametrien vaihtoa tietyissä koneissa...
4
Muut / Vs: Mazak VTC-20B ja M-plus tiedonsiirto
« Uusin viesti kirjoittanut Snowfly 21.05.20 - klo:09:33 »
Liitätkö postatun koodin camistä tähän... että pystyy näkemään sen koon ja sen muodon...
Lähinnä se että tekeekö posta koodia vituilleen... mikä näkyy helvetin isoina tiedostoina...
5
Muut / Vs: Mazak VTC-20B ja M-plus tiedonsiirto
« Uusin viesti kirjoittanut 131rally 21.05.20 - klo:09:17 »
Nonny. Nyt on tuskailtu isommalla porukalla tätä VTC-20B tiedonsiirtoa. ISO ohjelma saadaan vietyä kyllä keskukseen, mutta muistia on niin vähän ettei mitään "oikeaa" ohjelmaa saa sopimaan muistiin. DNC tiedonsiirtoa taas ei saada toimimaan mitenkään. Antaa aina jonkin herjan kun yrittää ajaa. Onko jollain asetuksia/parametrejä antaa? Nauha-ajona on yritetty.  VTC-20B ja M-Plus.
6
CNC-projekteja meiltä ja muualta / Vs: OKK 300MCV vm81 rakennussäe
« Uusin viesti kirjoittanut Mähis 20.05.20 - klo:13:46 »
Laitoin erppelle YV, olisi BT45 pitimiä
7
Keskustelua eri aiheista / Hyvä kuntoinen ja hyvin pidetty Haas VF 2 CNC kaupan
« Uusin viesti kirjoittanut Snowfly 19.05.20 - klo:13:50 »
Laitetaanpa tännekkin tiedoksi jos jollain on lompsa kunnossa:
https://huutokaupat.com/1921228

Kone on hyväkuntoinen ja henkilö joka on käyttänyt sitä on pitänyt koneesta ja työkaluista huolta (tiedän koneen aikaisemman käyttäjän).
Hämärästi muistelen että koneeseen olisi otettu jotain optioita tehdas tilauksen yhteydessä.... mutta tästä en ole täysin varma
8
Muut / Vs: vacon nxs taajuusmuutajan kanssa ongelmaa
« Uusin viesti kirjoittanut dzy 16.05.20 - klo:13:10 »
Laittelin yyveetä...

Pyyntihinta ei mielestäni ole kovin paha jos vain paneeli passaa. En laittanut sähköjä kumpaiseenkaan niin en tiedä paneelien firmwaren versioita. Näitä on mulla muitakin... Pitäisi olla toimivia kuitenkin.
Olen lähinnä kiinnostunut noiden voimavirtapuolesta ja olen selvittänytkin sen ajuripuolen ohjauspinnit. Haaveena olisi tehdä dc-moottorille ajuri tommoisen pohjalta... :) Nykyinen karan ajuri on se analoginen ja vaikka se vielä toimiikin niin kuinka kauan niin siitä ei ole tietoa. Toisaalta mulla olis kyllä nxp (tai sitten se oli nxs missä on se enkooderin kautta tapahtuva takaisinkytkentä.) Se enkooderikorttikin löytyisi, niin voisi laittaa semmoisenkin mutta pitäisi moottori vaihtaa eikä sopivaa ole vielä löytynyt.

Onko sulla riittävästi niitä IO-kortteja siinä muuttajassa? Se enkooderikortti ei ole kaupan mutta niitä muita kyllä löytyy. Jos tarvit niin laitetaan sillä samalla hinnalla.
9
Muut / Vs: vacon nxs taajuusmuutajan kanssa ongelmaa
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Nieminen 16.05.20 - klo:11:47 »
Kenties... millasia olis tarjolla dzy, Yv:llä voit vastailla.
10
Työkalut ja niiden käyttö / Vs: ½UNC kierre
« Uusin viesti kirjoittanut Kalle 15.05.20 - klo:20:50 »
Nostetaanpas vanha aihe pöydälle! Nyt murheena 0.6 nousu. Aikasempi UNC kierre ratkesi liian helposti eli valmis aihio..Jäi selvittämättä kuinka muuttaa välityksiä. Eli Sorvi SN40 ja siinä 6mm ruuvi ja välitykset 30-48-120

Vastaava kuin edellinen taulukko mutta tässä oikea eli SN40

Millaisella kaavalla tuosta ratkeaa oikea välitys? Nykyiset rattaat on 1.5 hampailla ja 1.25 rattaita oli useampi eri kokoinen. Vaan ongelma on se miten lasketaan ja valitaan oikeat rattaat. Onko lähtökohta se että valitaan jokin monikerta..Lähin taitaa olla 6 ja jako kymmeneen. Voisiko joku selittää periaatteen?

Kiitoksia

Mulla olis kans samankaltainen ongelma, Pitäis saada aikaan 1 tuuman kierre mutta se ei jostain syystä toteutunu metrisellä puolella (jäi vähän vajaaksi) . Olisin kokeillu tuumasella mutta en löytänyt alaratasta 127 hammasta, mistähän tuommosen rattaan löytäis.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Powered by EzPortal