CNC - Harrastus

CNC-KONEEN KÄYTTÖ => CNC-ohjelmat PC:lle => Mach3 => Aiheen aloitti: Nasty - 27.09.20 - klo:03:19

Otsikko: Mach 3 ja karaan asennetavan proben ja pöydässä kiinteästi oleva työkalumittapis
Kirjoitti: Nasty - 27.09.20 - klo:03:19
Hei nyt tuli mieleen koska inhoan työkalun vaihtoja yli kaiken ja atc on kalliita mieleen tuli onkos joku jo tehnyt valmista koodia seuraavaan mach3 työkalu vaihtoon.
työn alkajaisiksi käydään probella hakemassa z 0 piste kappaleen pinnast joka on vaikka tool 0 (nolla).
nyt pyydetään työkalun vaihto vaikkapa tool 1-xxxxxx ja scripti ajais ton proben kärjen pöydässä olevaan mittapisteeseen josta mach 3 tieto paljonko tuon pöytä proben ja kara proben välin z ero on.
ja nyt kun pyydetään työkalua 1-xxxxxxx niin scripti laskisi automaattisesti oikean z kompensoinnin työkalulle joten aina kun vaihdan työkalua kone kävisi automaattisesti mittaamassa sen ja jatkaisi issekseen töitä.
Ajattelin kysellä olisiko jollain alan harrastajalla jo valmista koodia , niin ei tarttis ite kirjottaa moista toiminetta. jos ei löydy niin alan kyllä kehittelemään tätä.
Vielä  mietin astetta pidemmällä voisiko vielä tuolta  jostain bobin pinnistä ottaa fet/rele /opto kytkennän joka mittais tuon kiinteteän mitta pisteen laataaan toiminan ennen kuin lähdetään ajamaan terää alas päin näin voisi olla varma että se mitta piste on hengissä eikä johto ole irti.
Saa kommentoida tai nauraa ja osotella sormella jos tuollainen systeemi ei toimi jostain syystä mitä en ole ottanut huomioon.


Otsikko: Vs: Mach 3 ja karaan asennetavan proben ja pöydässä kiinteästi oleva työkalumittapis
Kirjoitti: mestariviheltäjä - 28.09.20 - klo:05:08
Itsellä on jo vuosia ollut käytössä tämä:
http://www.calypsoventures.com/machstdmill/millingvideos.html

Maksaa 69 dollaria mutta on mielestäni sen arvoinen.
On hyvin dokumentoitu ja sen lisäksi on aika paljon "nätimpi" kuin perus mach 3 screensetti.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=304&v=pOjxjzCRyfM&feature=emb_title
Otsikko: Vs: Mach 3 ja karaan asennetavan proben ja pöydässä kiinteästi oleva työkalumittapis
Kirjoitti: Nasty - 28.09.20 - klo:22:40
Mjoo , tuo ulkonäkö asia on niin maku asia , olen vaan tottunut hieman oma muokattuun perus screensettiin ja siitä osaa löytää automaattisesti kaiken mitä tarvitsen joten kynnys siirtyä käyttämään muuta ruutunäkymää on liian iso , ja omasta mielestä jos omalle työlle ei laske hintaa kun tämähän on harrastusta niin 69 euroa työkalu vaihdosta joka on pelkkää koodia on aseeton ryöstö imo. Ajattelin laittaa tuon macro hässäkän jakoon jos ja kun se toimii , tänään jyrsin oikeen hítech kontakti proben osat ja akselit tuli katkenneista teristä 0 eur =)
Ei se ole läheskään yhtä hieno kuin täällä tehty probe eikä siinä ole yhtään hienoa elektroniikkaa mitä kremmen osaa vääntää mutta uskon että mun käytössä ajaa asian. ainut vika mikä siinä oli niin joku idiootti suunitteli sen niin pieneksi että se on jo ennen testejä ollut monta kertaa hukassa :(.

Otsikko: Vs: Mach 3 ja karaan asennetavan proben ja pöydässä kiinteästi oleva työkalumittapis
Kirjoitti: Snowfly - 29.09.20 - klo:19:56
Aina ei tarvi pyörää alkaa keksiin uudestaan:
https://www.cnczone.com/forums/cnc-wood-router-project-log/36099-forum.html

Cnczonelta ja mach:n foorumilta löytyy nuita versioita vaikka kuinka
Otsikko: Vs: Mach 3 ja karaan asennetavan proben ja pöydässä kiinteästi oleva työkalumittapis
Kirjoitti: Nasty - 30.09.20 - klo:23:37
Mjoo kiitos ideasta , en kyllä äkkiseltään keksinyt että tuo hoitaisi automaattisesti työ kalun mittauksen kun kerran on probella haettu työkappaleen pinta. ehkä en vain jaksanut lukea koko topikkia läpi.
Kuitenkin kehitys työ on melkeen vailla koneella tehtyjä testejä , uskon että tää on ainakin itelle LOISTAVA.