Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

FANUC OI T

Aloittaja jorma, 17.09.11 - klo:16:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jorma

Jos siirrän ohjelma sorvilta tietsikalle  ja lähetän takaisin niin onnistuu.  Ojelma alkaa tällöin  % LF CR CR  ja loppuu  M30 CR CR %   no problem,  mutta kun olen tehnyt ohjelmaa CAM -ohjelmalla, niin   rivin loput on CR LF ja soville ei lataudu mitään. työstöone jää vain odottamaan.eikä ruudulla näy mtään muutosta.  Yritin muuttaa parametria 100, mutta ei auttanu. Jos poistan  sorvilta ladatusta ohjelmasta alun ja lopun välisen osa ja liitän siihen  ohjelmakkoodia jonka haluan ajaa, niin homma onnistuu, mutta työlästä se on  >:( Yritin käyttää kaupallisten ohjelmien demoverssioita joiden pitäisi asetusten mukaan käytää tuota  LF CR CR -loppua, mutta eipä auttanu. Osisiko joku antaa vinkkejä mistä lähteä liikkeelle ja mikä on oikea parametri sorville sisääntulevalle datalle.  Tiedonsiirto onnistuu sorvilta ladatulta ohjelmalla kun nopeus on 4800, bittejä 7, tarkistusbittejä 2 ,  parity even.  Ohjaushan oli  Fanuc 0I T

maula

Ymmärsinkö oikein: jos teet CAMilla ohjelman, sen loppuun ei tulostu M30 CR CR %? Ainakin minun Wincamissa ohjelmointi pitää lopettaa erikseen "Lopeta ohjelmointi" komennolla jotta Wincam tietää tehdä ne ohjelman loppurutiinit.

Fanucin saati tiedonsiirtolinkkiesi erityispiirteistä parametri 100:oineen en tiedä mitään. Nuo CR ja LF jututkin ovat minulle tuntemattomia.

Tuo % -merkki on tietääkseni tiedonsiirtoon jotta työstökone tietää että tässä se ohjelma nyt oli. Ja jos % puuttuu, työstökone jää vaan odottamaan loppuohjelmaa.

Kokeile nyt ensin kirjoittaa vaikka käsin siihen ohjelman loppuun tuo M30 CR CR % samalla tavalla kuin ne työstökoneellakin on.

jorma

Ongelma ratkaistu. Sain ohjelman sisään kun vaihdoin ohjelman rivin loppuun pelkät LF:t  ja  kävin uudelleen parametrit  läpi . Niin nuo LF  ja CR ovat rivinvaihtomerkkejä jotka eivät näy normaalisti tekstinkäsittelyohjelmissa, mutta  NC-koneet  ovat niistä tarkkoja.

nirkkow

Moi,

Vielä noista merkeistä. LF (line feed, ASCII heksadesimaalikoodi 0A) on alkujaan tietotekniikassa varsinainen rivinvaihto, eli siis siirtää kohdistimen seuraavalle riville palauttamatta kohdistinta rivin alkuun. RC (carriage return, ASCII heksadesimaalikoodi 0C) on "vaunun palautus", joka siirtää kohdistimen rivin alkuun, mutta ei seuraavalle riville. Normaali vanhanaikainen hyppy seuraavan rivin alkuun tarvitsee siis komennot CR LF.

Monissa ohjelmissa CR komento kuitenkin automaattisesti aiheuttaa rivinsiirronkin vaununpalautuksen lisäksi, eikä erillistä LF komentoa siis tarvita. Kone- ja ohjelmakohtainen juttu siis, jota usein voidaan vielä muuttaa parametreja muuttamalla.

Useimmissa tekstinkäsittelyohjelmissa nuo komennot eivät näy, mutta ne näkyvät katsottaessa tiedostoa sopivalla editorilla, joka näyttää kokonaisuudessaan muistin sisällön esim heksadesimaalimuodossa.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk