Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

pc:lle rele ohjauskortti

Aloittaja Maukka, 28.03.12 - klo:09:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kremmen

Joo väärennöstä liikkuu paljon. Mitä kalliimpi komponentti sitä varmemmin sitä väärennetään, jos se vaan on riittävän helppoa. Sen takia mä en hommaakaan näihin projekteihin enkä yleensäkään komponentteja muualta kuin Mouserilta ja Digikeyltä, sekä tarkkaan harkiten Taydalta ja Futurlecilta. Mutta kahdelta viime mainitulta voi jo huonolla tuurilla saada korviketransistoreja ja -diodeja, että niitä ei juurikaan sieltä. Ja sen takia vähän hämmentää miten noita fettejä on jo kaksi hajonnut. Kuula punaisena olen tuijottanut piirikaaviota, mutta ei sieltä mitään valaistusta kyllä löydy.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

JuKa

Tulipas se paketti kiireesti perille, eikä siinä korjaamisessakaan näyttänyt kauheasti aikaa kuluvan :)
Juhannuksen jälkeen kuullaan sitten tuloksia, kun posti ei ennen sitä ehdi tänne.

Kiitos Kremmen !

jyrki.j.koivisto

#272
Kattelin tuota piirikaaviota ja ainoa mikä tulee mieleen sen jälkeen jos olettaa mosfetti erän olevan OK on nuo releiden schottky diodit.  Mosfetin breakdown jännite on ilmoitettu olevan -30volttia ja tuo releen käämi (datalehden mukaan melko kovat induktanssit, 12voltin versiossa 0,47-0,74 Henryä) sen kyllä kykenee tuottamaan jos diodi ei ole tarpeeksi nopea tai siinä on jotain hämminkiä. Diodit on kyllä tarkoitettu nopeille taajuuksille ja jännitekestokin on aivan riittävä. Datalehdestä en tosin näin äkkiseltään löytänyt reverse recovery aikaa, mutta olettaisin tuonkin olevan kunnossa.

Kremmen

Sinänsä hyvä havainto, mutta ei sekään nyt oikein kelpaa selitykseksi. Tuossa käytetty 10BQ100 on tarkoitettu mm. freewheeling-diodiksi eli juuri tällaiseen käyttöön. Kun se on Schottky niin reverse-toipuminenkaan ei aiheuta virtapiikkiä kun sitä ei ole. Sen takia ei sitä reverse recovery-aikaakaan sieltä datalehdestä löydy. Mitoituksen puolesta nuo diodit kestää moninkertaisesti sen mitä tuo pikku rele jaksaa potkia, joten hankalalta tuntuu uskoa, että releet saisi fetin hajalle.

Mutta jos yksikin kortti vielä leviää niin sitten vaihtuu kyllä tuo fettikin raskaammin mitoitettuun vaihtoehtoon, esim johonkin Vishayn Si23xx -sarjalaiseen, että loppuu sählääminen. Taidanpa laittaa noita pienen setin varmuudeksi tilaukseen, kyllä niille käyttöä löytyy sitten muutenkin.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Tauru

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 22.02.13 - klo:14:47
Siihenhän tuo on tarkoitettu. Suunnitteluperusteena on ajateltu liitäntää Mach3:een, mutta mitään muuta ratkaisua ei ole poissuljettu, jos ne vaan toimivat riittävän samalla tavalla. Lähinnä kriittistä on se, että tässä breakoutissa on printteriliittimen pinniin 1 kytketty varauspumppu, jolle on pakko toimittaa ~12kHz herätesignaalia, muuten kortti ei aktivoidu. CNC-softassa siis pitää olla tämä toiminto, sekä lisäksi konfiguroitavat kytkennät signaaleista printteriportin pinneihin ja signaalien aktivointisuuntien valinta. Noilla eväillä toimii.

Jos kovapäisenä päätänkin tehdä ohjaussoftan itse enkä hanki Mach3:sta niin olisiko jollain heittää valmista koodipätkää (C/C++ tai C#) Windowsiin jolla saan tuo 12kHz herätesignaalin toteutettua. Ilmeisesti taajuuden ei tarvitse olla aivan millihertsin tarkkuudella.

Kremmen

Moi,
Vastaan sen verran, että taajuus ei tosiaan ole tarkka. Herkkyys alkaa jostain päälle 10 kHz ja jatkuu pitkälle yli 12 kHz. Itse asiassa mitään erityistä ylärajaa ei ole, lähinnä vain signaalin vähittäinen vaimeneminen taajuuden kasvaessa
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk