Myös korttimaksu toimii

VSD-XE input / output

Aloittaja Jarkko Nieminen, 07.03.15 - klo:00:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jarkko Nieminen

Moi,

Tappelin tänään muutaman tunnin Granite devices VSD-XE ajureiden kanssa. Ongelmana on se että kortti menee useasti error tilaan (etsin sopivia maksimi nopeuksia) ja en saa sitä resetoitua MACH3:sta käsin. Mä en tajua yhtään mitään GDTOOL ohjelman user IO välilehden asetuksista, manuaaleista ei selviä, mikä LPT portin pinni kulkeutuu VSDEPI (BOB) kortin kautta VSD-XE:n opto in 1-2 yms pinneihin.... >:(

Myöskään Enable ei toimi. VSDEPI:ltä saan kyllä hätäseis tiedon kulkemaan VSD-XE:lle sekä pystyn ohjaamaan VSDEPI:n relelähtöä. Jos resetoin VSD-XE:t GDtoolilla, USB FTDI kaapelilla, niin saan servoja ajettua mach3:sella ja taas kun tulee säätäessä uusi error, niin taas pitää laittaa virrat poikki ja USB kaapelia kiinni jne...

Tein Mach3:seen pienen makron, jolla saan M-komennolla mach3 ruudulla enable signaalin toimimaan (päälle ja pois) ja se ohjautuu LPT portin 14 pinniin kuten VSDEPI manuaalissa ohjeistetaan. Uskoakseni ongelma on nimenomaan se että VSD-XE:n input ei tunnista LPT:ltä tulevaa hi tai lo tilaa, samoin jos VSD-XE menee errorriin , niin mach3 ei saa tätä tietoa, vaan edelleen toinen VSD-XE on mach3:ssa ajettavissa. Ymmärtääkseni näiden pitäisi toimia niin että, jos jokin VSD-XE antaa virheen, niin mach3:sen pitäisi disabloida muut jolloin servojen ajaminen ei onnistu ennen kuin error on resetoitu ajurilta.

Oliskos joku tietäjä paikalla.

Kiitos
-Jarkko

ex nimimerkki jarkko.j

Isto

Oletko ladannut ohjaimeen VSDEPI- manuaalissa mainitun asetustiedoston (sivu 3) ?
Sen jälkeen IO- asetuksiin ei pitäisi olla tarvetta koskea.

Jarkko Nieminen

Moi,

Kiitos isto vastauksestasi. juu, asennettu on vsdepi.config.drc korteille. Sen jälkeen en ole user io välilehden tietoihin koskenut. Mä en keksi mitään muuta kuin että vsd-xe:n io tiedot on sekasin. Pitää varmaan asentaa ne vielä uudelleen, nyt kun ajurit ja motit on muuten säädetty "sinnepäin".

-jarkko
ex nimimerkki jarkko.j

Isto

Omia säädellessä huomasin että kannattaa ottaa cmd- liittimen johto kokonaan pois, muuten ei välttämättä tallentunut kaikki tiedot ohjaimeen. Riippuu tietysti siitä miten mikäkin on kytketty mutta varmempi niin.
Ja sen jälkeen VSD:stä virrat pois (logiikka riittää) ennen uutta testiä.

GDToolilla voi avata sen tiedoston ja katsoa mitä asetuksia siinä on, ei ole pakko aloittaa sillä mitä ohjaimesta tulee. Kannattaa myös tallentaa ne omat ohjaimen asetukset johonkin tiedostoon talteen.
Tai avaa 2 gdtoolia, toiseen imetään asetukset ohjaimelta ja toiseen vsdepi- asetukset. Vierekkäisissä voi sitten verrata onko eroa.

Jarkko Nieminen

Moi,

Tuo auttoi, CMD liitin irti! Nyt toimii. Ainut homma minkä vielä tekee, on se että ensin pitää laittaa HV jännite päälle ensin ja vasta sitten logiikka, sekä nopeasti mach3 ruudulta hiirellä reset kuittaus, muuten kortti menee erroriin, low voltage. Tähän ei auta kun logiikka jännitteen nollaus.

Pitää vielä tutkia, pääasia että akselit likkuu. Kiitos Isto!

Seuraava ongelma on sitten saada kortit pysymään ilman erroria, conffaus piuhan kanssa, koska VSD-XE GDTOOL connectissa ottamaan logiikka virran nollaan ja kytkemään päälle vasta kun connect ohjelma antaa siihen luvan. En tiedä syytä tähän, muuten saan yhteyden mutta jos mach3 ja logiikka + HV on kytkettynä päällem ei käynnistys segvenssi onnistu.... voiko vika olla että MACH3 ja GDTOOL on eri läppäreillä?

-Jarkko
ex nimimerkki jarkko.j

Isto

Eri läppärit voi tehdä kiusaa, riippuu varmaan powerien suodatuksista jne.

Ohjelmointi vaatii virran kytkennän todennäköisesti toteutuksesta johtuen. GDtool varmaan asettaa RTS- signaalin jolloin VSD käynnistyessään menee ohjelmointitilaan.
Osa cmd- liittimen johdoista on suoraan ohjelmointiliittimessä, siksi ei saa olla yhtä aikaa molemmat liittimet paikallaan jos ohjelmointipinnejä on käytetty cmd:ssä => kytkennästä riippuen ei ehkä koskaan voi olla ohjelmointi ja käyttö samaan aikaan, mulla on juuri näin.
HV ei vaikuta ohjelmontitilaan (paitsi että status- lehdellä näkyy low voltage).

Low voltage- virheestä pääsee eroon käyttämällä clear faults in- signaalia, ei tarvitse sähköjen katkaisua. Jos voit kääntää softasta päälle-pois-päälle niin sen pitäisi putsata virhe.
Tai vaihda clear faults in- signaalin suunta toiseksi kuin disable in. Omissa asetuksissa disable in = opto-in 4 (inverted) ja clear faults in = opto-in 4 (non-inverted). Vsdepi- asetuksissa molemmat on inverted, saattaa olla että vsdepi:n kytkentä vaikuttaa tuohon, siihen en osaa ottaa kantaa.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk