Myös korttimaksu toimii

työkappaleen kiinnitys sähkömagneettisesti

Aloittaja Alpha12, 04.11.10 - klo:14:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Alpha12

Morjens

vanhasta tuotantokoneesta ruuvailin irti tuollaisen "kevyen" sähkömagneetin.
Onko ollenkaan hyvä idea lyödä tämä cnc koneeseen kiinni? woimavirralla pelaa tämä magneetti ja aboyt 50kg rautamöhkäleen pystyi vielä nostamaan kepposasti. magneetti on ympyrän muotoinen ja sen halkaisija on 20cm ja korkeus 8cm.
Itselle täysin uusi tuttavuus tämäntyyppinen vehjes.

A12

viilari

Magneetti-istukka on vallan mainio värkki ohuiden teräskappaleiden kiinnitykseen.

PekkaNF

Joo kätevä on, mutta pitää muistaa että kiinnityspinnan tulee olla suora, koska noiden magneettien kiinnitysvoima on sellainen että magneetit hentoisen vääntelee kappaleen omaan muotoonsa ja sitten koneistuksen jälkeen luulis että kappale on suora, mutte olekkaan kun irrotetaan istukasta ja se palautuu alkuperäiseen muotoonsa. Erityisen herkästi tämä tapahtuu ohutseinämäisellä kuppimaisella kappaleella josta pitää joku kiinnityspinta "oikasta". Siis jos alkaa tulla omituisen muotoisia kappaleita, niin kiinnityspinnat kannattaa tsekata.

Vähäinen ajatus kannattaa myös uhrata sille ajatukselle että mitä tapahtuu jos powerit katoaa just lastuvirran ollessa parhaimmillaan. Joskus kestomagneettivehe tai liima on vaihtoehto.

PekkaNF

nirkkow

Moi,

Itselleni on jäänyt jostain aikaisemmista keskusteluista se käsitys, että magneettipöydät ja istukat ovat enimmäkseen käytössä hiomakoneiden puolella. Jyrsinkäytössä ovat työstövoimat yleensä niin suuria, että magneettivoima ei riitä. Kaiverruskäytössä pienellä milliluokkaa olevalla terällä magneettikiinnitys voisi ehkä toimia.

Joka tapauksessa pitää varmistaa kappaleen pysyminen sivusuunnassa paikoillaan jonkunlaisilla stoppareilla, jottei kappale ala liukumaan päydän päällä.

Multislayer

#4
Kokeilin taannoin testimielessä kestomagneettia kappalekiinnitykseen. Jostain hiomakoneesta se kai on kotoisin, noin 200x300mm kokoinen. Toimii kahvasta vääntämällä. Magneetin voimakkuudesta en osaa sanoa mutta halkaisijaltaan 150mm suoraksi sorvatun akselinpätkän saa liu'utettua pois magneetin päältä ilman työkaluja, suoraan nostaminen ei tietenkään onnistu. En laittanut mitään sivuttaistukia ja kappale pysyi kiinni 1,5mm lastua otettaessa 100mm rouhintaotsajyrsimellä, syöttöä oli n. 0,1mm/pala/kierros ja leikkuunopeutta 180m/min. Todella nopea tapa saada pinnat samansuuntaiseksi, ei tarvitse puristimien kanssa leikkiä ja mittailla paksuuksia.

Alpha12

kokeilin laittaa magneettiin kiinni koukun ja yritin kiskoa sitä irti rautakangen kanssa mutta puhti loppui miehestä kesken ennen kuin magneetista voima, vaikka 120kg penkkituloksella väännettiin.
pienenä sivuhuomiona tuli että nokialainen ei tykkää oleskella magneetinlähellä, maanantaina suuntana puhelinkauppa.

A12

Multislayer

Jos miettii kappaleenkäsittelyyn tarkoitettuja magneetteja niin n. 60 x 250mm pinnalle luvataan nostokykyä 300kg turvakertoimen ollessa 3 eli suoralla pinnalla pitää tarpeeksi paksua ja hiiletöntä kappaletta parhaimmillaan 900kg voimalla. Jos tästä voi jotain päätellä voimista niin ei sitä kappaletta työstämällä saa irtoamaan, niin kauan kun sivuttaistuet pysyy paikoillaan.

Siitä tulikin mieleen että jonkinmallisesta kappaleenkäsittelyyn tarkoitetusta magneetista saattaisi saada halvemmalla toimivan kiinnityksen työstökoneeseenkin.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk