Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

½UNC kierre

Aloittaja fixaaja, 18.06.14 - klo:17:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

fixaaja

Arvon koneistajat! Ameriikan pellet kun kun keksineet niin hienon kierteen kuin ½ " UNC joka 13 kierrettä tuumalle. Kuinka hitossa voin sorvilla sen tehdä kun valinnat on vain 12 tai 14 TPI? Jos se mitään auttaa niin kone on TOS 40B..

Hiekkaranta_92

Jos löytyy joku monikerta kuten 26 valitaan se ja vaihdetaan karalaatikon päästä peltilaatikon alta ratastuksia. Muistaakseni sielä on jopa joku vaihtoehtoinen ratastus?

pave

Ei löydy mistään kopan sisältä taulukkoa vaihtoehtoisista rattaista? Muuten kahden millin nousu ei heitä kuin viis satkua: 25,4/13=1.9538

fixaaja

En nyt kylläkään löytänyt vaihtoehtoa rattaita muuttamalla oikeaa nousua. Kerrannaisiakaan ei ole..Tuossa on kyllä vaihtoehtona ihan vivuilla "viittä vaille perskeleesti" noita nousuja, trapetsia myöten mutta tuo 13TPI puuttuu.


Hiekkaranta_92

Tuollaisen tuumaisen taulukon löysin... en tiedä kuinka vastaava se on sun koneen kanssa, noita kun on saanut sekä tuumaisella että millisellä johtoruuvilla, mutta rattaita vaihtamalla onnistuu sen kompensointi. Kuvaa klikkaamalla aukeaa vähän selostusta ja lisää kuvia. Eriasia on löytyykö koneen mukana tarvittavat rattaat.


fixaaja

Nostetaanpas vanha aihe pöydälle! Nyt murheena 0.6 nousu. Aikasempi UNC kierre ratkesi liian helposti eli valmis aihio..Jäi selvittämättä kuinka muuttaa välityksiä. Eli Sorvi SN40 ja siinä 6mm ruuvi ja välitykset 30-48-120

Vastaava kuin edellinen taulukko mutta tässä oikea eli SN40

Millaisella kaavalla tuosta ratkeaa oikea välitys? Nykyiset rattaat on 1.5 hampailla ja 1.25 rattaita oli useampi eri kokoinen. Vaan ongelma on se miten lasketaan ja valitaan oikeat rattaat. Onko lähtökohta se että valitaan jokin monikerta..Lähin taitaa olla 6 ja jako kymmeneen. Voisiko joku selittää periaatteen?

Kiitoksia

fixaaja


pave

En osaa vastata, mutta tuo 0.6 on tosi hämärä nousu. Kattelin just omasta sorvista ja 0.5 ja 0.75 löytyy, niinkuin sultakin.

fixaaja

Ja tuumaisista 44TPI (0.577) on lähin. 23 satkun ero tuon kokoisessa kierteessä voi olla hiukan liikaa. Onkohan niin että ei voi tehdä kuin cnc-koneella kierrettä? Kohta palaa kyllä käämit..

timopen

Listaappa ne pyörät hammaslukuineen mitä sulla on ja sopiiko ne ton kuvan mukaisille paikoille mitenkä?

pave

Eihän toi ero oo kun 2.3 satkua, anna palaa vaan.  8)

fixaaja

Kuten tuon kuvan vasemmassa reunassa on nuo rattaat a,b,c,d ja kombinaatiolla a=30 b/c=48 ja d=120 saadaan välitykseksi 0.25 joka sopii metriseen järjestelmään jakajaksi. Vaihtoehtoiset on a=30, b=64, c=71 ja d=113 josta jako 0.3927

Luulisin että sopii kun rattaissa on koneen sarjanumerokin lyötynä. En vain tajua tuota välitystä koneen sisällä. Jotenkin voisi kuvitella että tuo jälkimmäinen yhdistelmä ja joku tuumainen osuisi lähelle.

Olisi kiva saada selvyys tähän hässäkkään vaikka kokeilen tuota Pave:n ehdotusta :)

timopen

#12
Okei, ymmärsin, että sulla on myös muita pyöriä kuin nuo moduulinousuja varten tarkoitetut. En tiedä saatko niistä aikaan myös muita kombinaatioita kuin nuo tuossa esitetyt... teoriassa tämä on mahdollista.

Tuossa sulle taulukko, jolla voit laskea:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/51141608/tos_sn40_kierteet.xlsx

Syötät pyörien hammasluvut tonne alle. Nyt siinä on tuo oletus (tein ton siten, että se laskee neljän pyörän mukaan joten siks toi 48 on kahteen kertaan.) Ja lisäksi laitoin vielä ton, että se laskee noi tuumaset millinousuille ja sitten vielä kierrettä / tuuma.

Eli tosta näät mitkä syötöt sit on ku heität tonne dp / mod pyörät eli: 40 - 64 - 71 - 113. Älä katso sitä tossin taulukkoa dp/mod, kun siinä ne todelliset nousut on esitetty halkaisijalla tms. eli jaettu piillä. Ja jos noi pyörät menee fyysisesti jotenki muuten, eli esim nykyisistä 1.5mod pyöristä esim. 30 - 48 ja mod1,25 pyöristä perään 71 - 113.

Oliko riittävän epäselkeä :-)

- Timo

EDIT:

niin ja siis syötä ne pyöräluvut siihen ekaan sarakkeeseen. Laitoin noi vaihtoehdot vaan siihen perään muistiksi kun testasin ja vaihtelin ja laskin toiminnan

EDIT2:

ja en itsekään jaksanut miettiä tarkemmin mitä vaihteistossa tapahtuu tuon tuuma / metrinen välillä, kun pykälät 1-6 alkaa toimimaan toisinpäin. Eli laskin tuumakierteet ja metriset erikseen pohjautuen alkuperäisen taulukon arvoihin.

timopen

Vähän rämppäsin noita ja löysin nousun 0,6084 mm variaatiolla: a=30, b = 48, c=40, d=113 ja vaihteiston asento Metrinen / 1:1 / B / 3

Nyt meen tekee jotain muuta :-)

- Timo

fixaaja

Kiitoksia,
Vastaavanlaisen taulukkohässäkän tein mutta en noin hienoa  ;D , kiitos! Kyllä vaikka pyörittelee rattaita niin ei osu kohdalleen! Kokeilen sutaista tuon 44TPI kierteen ja jos menee reisille niin sitten pitää varmaan teettää ihan ikiomat rattaat tai ratas. Kalliiksi se mokoma kierre tulee joka tapauksessa..

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk