Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

EMC:n asennus, helppoa eikö vain

Aloittaja Makeek, 11.04.11 - klo:22:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Mr.Crossfire

Offtopik:

LainaaEhkä olen vaan niin onnekas, kun ei ole ollut mitään ongelmia Mach3:n kanssa.

Monella on ongelmia ihan tavallisen windowsinkin kanssa. Formatoidaan kovalevyä ja asennellaan uusiksi joka viikko. Itse taidan olla kanssa onnekas, kun olen harrastanut windowsin asennusta ainoastaan kun haluan päivittää uuteen versioon. :)

Omien nc-laitteiden rakennus ei ole vielä edes alkanut, mutta täytyy koittaa seurailla näitä juttuja jo hyvissä ajoin. Linux-pohjaisiin hommiin en ajatellut lähteä, kun en ymmärrä linuxista mitään. Sen sijaan Mach3 windows-pohjaisena kiinnostaa.

porepe

Normaali ubuntu on hieman eri asia kuin RTL kernel....

Itse olen ihan mielenkiinnon vuoksi kokeillut melkein kaikkea, mitä Jonne ehdotti....

Viimeksi kone jyrsi edellisehtoolla alumiinista alipaine pöytää noin 4 tuntia... samaan aikaan olin netissä ( 2-3 eri youtube ikkunaa, tämä saitti+10 muutaa ikkunaa/ohjelmaa auki) Kone teki töitä silti virheettä... jossakin välissä jopa näytön säästäjä pomppasi pari kertaa päälle, eikä siitäkään ollut ongelmaa... Viimeiseksi vielä jätin koneen laulamaan yksinään ja menin saunaan nauttimaan olutta...

Kokeilkaapa samaa temppua mach3:lla... Pitää olla hiton hyvä kone ja kosolti onnea jos onnistuu wintoosalla :)
Petri Junnila
Mynämäki

Juha Hietamäki

Olosuhteiden ja ajankäytön johdosta(lue lapsi, vaimo ja ym edelliseen liittyvä) joudun jättämään koneen yksin jyrsimään ja ei ole ollut ongelmia.
Nettiä en ole kyseiseen koneeseen yhdistänyt, joten ei voi vielä kokeilla youtube-jyrsintää.
Uusia kuvia olen piirrellyt ja kämmisoftaa olen jyrsinnän aikana käyttänyt.

Tää alkaa muistuttamaan pikkuhiljaa Nokia vs Iphone jaarituksia ;)

emcpov

Linux on hyvä, kun sulla on vuoden parin vanha kone.
Siihen, kun on silloin saatu kerneliin uudet ajurit.

Yhteensopivuus ongelmia on uusissa koneissa,näytönohjaimissa koska ei olla ehditty tehdä vielä niitä ajureita valmiiksi.
Nykyään kyllä on melkein jokaiseen ajurit tehty.
Itsellä emc2 vanhassa koneessa 2004 ja kerralla sisään.

Linukka käytössä kuusi vuotta enkä vaihda  8).

tanantunari

#19
Lisäämpä korteni kekoon.

Itellä mennyt linuksit mukisematta sisään, johtuen varmaan siittä että koneeni ovat vanhoja 1400 ja 2700Mhz. Tehokkaammassa linux (ubuntu) ja windows xp samassa koneessa, ja tätä on nyt n.2 vuotta pyöritelty tässä niin tarvii sanoa että eipä tule käytyä paljon wintoosan puolella muutakun käyttämässä sellaset ohjelmat jotka eivät linuxissa toimi ja muut hommat hoituu ubuntulla.

Koska tuntuu että wintoosaa saa olla kokoajan sorkkimassa ja asentamassa  jotain ja hermot ei saa rauhaa ku koko ajan pomppii ruudulle kaikenlaisia päivitys ikkunoita ym, ym, ja jos windowssissa joku toimi eilen se ei toimi ehkä huomenna eikä siihen ole sen kummempaa syytä se ei vain toimi.

Ohjaimena mechapron 3d-step

Makeek

Kertoisitteko mitä ohjaimia ja muita kortteja teillä on käytössä EMC:n kanssa?

puurtsi

Itse olen myös Ubuntu/Linux mies henkeen ja vereen. Hankin jyrsintä varten oman tietokoneen, joka maksoi itse kasattuna sen reilu 160€. Emolevynä toimii ASROCK NM10 D410 VGA GLAN 6-CH M-ITX (n.60€), jossa on prossu ja perus näytönohjain mukana sekä tietysti printteriportti. Lisäksi vain hankin 1Gt:n DDR2 muistin, kovalevyn ja itx-kotelon. Ubuntun kanssa ei ole ollut mitään ongelmia kyseisellä kokoonpanolla ja on suhteellisen hiljainenkin. Tehoja ei tosin paljoa ole, mutta ei niitä tähän käyttöön oikeastaan tarvitakkaan.

Toisessa Htpc-koneesssa on Intelin Pentium E6300, Asrockin emo ja Nvidian Gt210 näytönohjain. Tässäkin kaikki toimii vakaasti ja oikein kivasti. Lisäksi siinä on vielä Hauppagen WinTv Nota T-500 DVB-T PCI digitv kortti, joka tosin vaati muutaman konffi rivin lisäyksen toimiakseen mallikkaasti. Tälläkin kokoonpanolla on EMC hyvin pelittänyt.

Ohjenuorana voisi Linux koneille olla: Intelin prosessori, emolevy Intelin piirisarjalla ja jos haluaa tehokkaamman näytönohjaimen niin Nvidian mallia eikä AMD/ATI. Jos haluaa tietää jonkin lisäkortin toiminnasta Linuxissa, niin google auttaa tuotenimellä tai sitten lisäkortin piirisarjan nimellä. Tätä kirjoittaessa Itx-kokoonpanolla Max Jitteri: Servo 9465 ja Base 8733. Auki on myös useampaa eri nettisivua ja vähän raskaampaakin.

tomi667

Mach3 on kyllä pelannut alusta alkaen todella hyvin. Ei mitään ongelmia ole oikeastaan ollu, kuin jotain käyttäjästä johtuvia vipoja. Peruskoneeseen vaan asennettaan Windows Xp ilman mitään härpäkkeitä ja ainoa ohjelma joka sinne pistetään on se Mach3. Kerran kävi, niin että kun oli pitkä jyrsintä menossa meni näytönsäästäjä yllättäen päälle, mutta ei sekään härinnyt jyrsintää mitenkään. Ihan toimiva sekasotku se mach3 on kaikesta huolimatta. Ehkä en kumminkaan missään ammattikäytössä luottaisi siihenkään. Onhan esim morin/mazakin yms sorvin ohjaus rakennettu windowsin pohjalle, kun windows käynnistyy käynnistyy samalla tämä valmistajan oma softa joka peittää windowsin alleen.

mpr

Moi
On niitä murheita machin asennuksessakin tai ainakaan machin yhteys rinnakkaisporttiin ei toimi.
on tässä muutamaa emolevyä kokeiltu toisilla toimii toisilla ei asetukset samat molemmissa.

Makeek

#24
Kyllä! Kerran vielä koitin ährästää ja nyt pelaa. Sitten kun vielä tajuais kuinka toi EMC konffataan.

Edit. Tein sen latency-testin. Max Jitter(ns) 1.0 ms thread näyttää olevan about 525000. Eli kone vaihtoon  >:(
Tosin rasitin konetta taulukkolaskentaohjelmalla, vedä ja pudota tekniikalla aikalailla.

masaV

Itsellä nyt TAAS se aika että rakeennan uutta konetta, sain tuollaisen linux minipc poksin jossa sisällä oli vain muistikortti 128k ja compact flash korNäytön,Näppiksen ja pari USB porttia eikä muuta, lisäkortteja varten on peräti 1 paikka emolla, tti 32mb jossa sisällä linux joka huutaa käynnistyessääm kokoajan connektia serverille. muutoin kai olisi oikva peli tuohon cnc työhön. on printteriportti, näyttö,näppis,pari usb porttia verkkokaapelille,eikä muuta. lisäkorteille on peräti 1 paikka ,jollekin ulkoselle näytölle tms, ja kovalevyn liitin mutta ei edes uutena ollut käytössä.

Saisikohan tuohon cnc jotenkin käyttöön ? miten asennus kun ei cd asemaa ? miten usb paikassa asennus ? vai otetaanko tuo compakt flas pois 32mb aika vähän kai nyky koneille ?

ostettaan CF kortin lukija tuohon win7 läppäriin ja miten asennetaan sitten tuo linuc cnc CF:ään? miten ?

aikaisemmin ongelmia on ollut linuxin kanssa joko juur iasennuksen vaikeus tai lisäohjelmia ei saanut ikinä asennettua jos netistä esim, löytyi jokin kiva lisäohjelma mitä käyttää esim, autocad piiristusta cam ohjelmaa yms, niin eipä asentunut linuxiin ikinä mikään vaikka niitä ohjeiden mukaan sudo apt jotain kirjoiteltiin kaverin neuvosta oikein, Eli kokemus linuxista on olematon ja lopetettu aikoinaan ubuntuun kokeilut kun mitään siihen ei saanut ikinä installoitua ja ne perus ubuntun ohjelmat ei oikein riitä edes kotikäytössä koneen järkevään käyttöön monipuolisesti.
miten tuohon eksoottiseen linux mini pc:lle nyt sitten saa asennettua tuon cnc ja uusinko vai joku mikä lie vanhempi versio mistä lie?
perus apua kaivaten, matti virta

olli henttonen

Vaikka en linuksista mitään tiedäkkään, niin luulis sen alkuhässäkän saavan pois menemällä käynnistyksen alussa biossiin ja ottamalla sieltä pois/muuttamalla mistä  se ekana etsii käynnistysosiota.
Saman jouduin tekeen tissa läppärissä. oli määritelty, että etsii verkosta.
Muut asennukset voit suorittaa joko USB tikulta, taikka määrittelemällä kotiverkon, tai ethernetin kautta.
dyykkari

Isto

Mini-pc:n kanssa voi kyllä tulla ongelmia riippuen siitä miten se on tehty. Jos on käytetty jotain eksoottista rautaa esim CF- kortille niin joutuu kääntämään itse kernelin joka siinä toimii. Tuurilla toimii valmiskin kernel.
Jos koneessa on bios ja se osaa bootata usb cd:ltä tai tikulta niin pääsee kokeilemaan. Jos prosessori on mopo niin voi vaatia mesa fpga:n siihen korttipaikkaan.

Laitan mieluummin koneelle oman PC:n jolla ei tarvitse tehdä muuta. Ehkä joskus tulee weppailtua jos pitää etsiä asetusjuttuja eikä jaksa siirtyä tallista sitä varten...

masaV

#28
Miten asennan tuollaisen linux emc ohjelman koneelle, taustaa, sain juuri tuollaisen mini pc koneen jossa compact flash kovo ja yksi läppärin muistikampa paikka, ide väyläkin löytyy sisältä ilmeisesti siihen saa sen nauhakaapelin päähän kovalevynkin ? tiedä sitten, tuo on ollut linux käytössä mutta käynnistettäessä herjailee serveriä ei löydy, mutta tilasin tuohon isomman 4gb compact flash musitin kun luin että linux emc vaatis sen 4gb tilaa, ja 1gb muistikamman tuon 128m tilalle. mutta nyt mietin alustavasti enennkuin muistit tulee, miten tuo linux emc asennetaan kun ei tuossa ole mitään dvd asemia vain usb portit ja se compact flash kortti ???? otin tuon kun tuossa on se printteriportti vielä olemassa knu uudemmissa koneissa kotona ei missään enää ole kuin usb portit.
tuohan menisi koonkni puolesta passiivi jäähyllä kivasti verstaskäyttöön cnc koneelle, jos vain saa jotenkin toimimaan.
miten tuo asennetaan step by step ohjeita help. ja sen jälkeen sitten conffaus myös ,kun ei ole nuo linuxit ollut koskaan edes toimvia mun kokeiluissani, yhtään en ole vielä aikasemmissa kokeiluissa saanut toimimaan kunnolla ja ladattua/asennettua mitään omia ohjelmia niihin.
meionasin tuonn e työttömien verstaalle pienen koneen tehdä jotain 500x500 pöydällä mdf levyä ja tb6600 ohjaimella.jos toimii niin voi sitten thaimaan kotio lähettää sen ja laittaa toisen samanlaisen poksin sinne verstaalle jäädäkseen heille käyttöön. puutöihin.

Tuollainen linux kone 2 kpl on käytettävissä cnc käyttöön, fujitsu-siemens , futro S200, CF muisti,128mt muistikampa,2 usb paikkaa edessä 2 takana,näyttö,hiir,näppis,lan,ja serial port,printter port,dual core processor,

ai olinkin aikaisemmin postannut tuon liki saman tekstin tänne, mut tuo nyt paremmin tiedossa kaikki ja entinen linux kone tuossa on kyseessä eli väkisinkin pitäs toimia just linux koneena sitten ? eli ei varmasti ole tehtaan jäljiltä kuin linux yhteensopivaa rautaa eli ei mitään eksoottista ihmeitä vaikeuttamassa . miten käytännössä asennetaan, usb tikulta vai CF muisti toiseen(windows)koneeseen ja sillä lataa sen iso fileen tuonne, tai zip fileen tai miten nyt sitten kuuluukin asentaa ??? tyhjä CF kortti olisi tulossa nyt. ja win 7 koneessa on CF kortinlukija tuolla työttömien keskuksella.
Ai niin piti kysyä vielä, mistä lataan tuon linux emc:n mikä versio ? miten, puran / pakkaanko sen jotenkin ? miten asennan suoraan CF kortille vai usb tikulle ? miten iso tikku pitää olla ? jotain muuta ihmeellistä ? purku?asennus? tiodosto nimi ? mitä linux käyttää, täytyykö jotain ihme conffauksia eli kirjoitella mounttauksia tms, hepreaa ? vähän on outo moinen linukka juttu kun aikaisemmat kokemukset oli jatkuvaa hermojen menetystä kun piti jotain ihme salakieltä opetella sille kirjoittaan että sai edes perustoimintoja käytettyä.

Isto

Netistä ladattavat iso- tiedostot ovat asennuslevykuvia, sitä ei ole tarkoitettu laitettavaksi suoraan cf- kortille (paitsi jos kone käyttää cf- korttia ikäänkuin usb tai cd- asemana).

Jos kone boottaa usb- tikulta (tämän sivun mukaan http://www.parkytowers.me.uk/thin/Futro/s200/firmware.shtml F2 käynnistyksessä päästää biokseen) niin silloin voi yrittää tehdä usb- asennustikun.

1. Hae valmis linuxcnc iso- tiedosto http://www.linuxcnc.org/binary.hybrid.iso
2. tee usb- tikku ohjeen mukaan (muistaakseni 2G riittää) http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Hybrid_Iso
3. koneeseen isompi cf- kortti paikalleen, tikku kiinni ja käyntiin
4. jos käynnistyy tikulta oikein niin pitäisi päätyä käyttöjärjestelmän asennukseen
5. tämän http://www.parkytowers.me.uk/thin/Futro/s200/linux.shtml mukaan voi joutua kaivelemaan miten asennuksen saa tehtyä cf- kortille
6. jos asennus löytää cf- kortin ja saat asennettua niin sitten voidaan palata muihin asetuksiin

Ei ole tarkoitus pelotella mutta jos haluat päästä helpommalla niin hommaa tuon tilalle pienikokoinen "normaali" pc eli ei tuollainen vähärautainen thin-client. Noissa on yleensä ongelmana että pitää tarkkaan tietää minkälainen (cf) kortti koneeseen sopii ja miten käyttöjärjestelmä pitää sinne asentaa että boottaa oikein. Tai cf:n voi joutua tekemään valmiiksi toisessa koneessa.
128M on myös aika vähän muistia, joudut ehkä säätämään jonkin verran kaikenlaista ettei lopu kesken.
Ja vaikka koneessa on alunperin ollut linux se ei tarkoita sitä että itse voisi asentaa jonkin version, joissakin tapauksissa valmistaja kirjoittaa itse ajurit omalle raudalleen, näin esimerkiksi RedyNas Duo tai Dreambox.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk