Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Bridgeport

Aloittaja Mersu1967, 09.03.19 - klo:21:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hulukko

Tuli sitten tänään aamulla vähän pakkia projektiin. Käynnistelin konetta ja parametrit oli hävinneet yön aikana...

Naputtelin sit uudestaan sisään et pääsi kokeilleen et irtooko se lastu tällä koneella ja irtoshan se ihan hyvin.

Kokeilin sit et häviääkö parametrit jos pistän virrat pois. Virrat päälle ja herjaa paristojen vaihdosta. Vaikka laitoin uudet patterit niin silti herjaa? Oli näin että näissä oli hapettunut joskus se patterikotelon pohja ettei saa kosketusta?

dzy

Joo, semmosia on tullu vastaan ja sitten semmonen missä piuha paristokotelon pohjasta on irronnut.

hulukko

Patterikotelon pohja oli hapettunut ja sen puhdistamalla alkoi pelittämään. Nyt on sitten leikkuunestepumpussa vielä jotain häikkää kun tulee vain pieni loro putkesta. Saatta tieten pyöriä väärin päin. Pitää vklp se vielä tarkastaa

dzy

Laitanpa tämän kymysykseni tähän ketjun jatkoksi, eli onko kenelläkään tietoa millä signaalitasoilla tuo Heidenhainin "touch probe" toimii? Esim TS110 tai TS 510? Langattomiin pitää kai olla vastaanotin APE 510? Koittanut kaivaa tietoa mutta mitään varmuutta en ole saanut. Lisäksi olisko tietoa siitä liittimestä? 7-pinninen ja näyttäisi samalta kuin kooderien liittimet, M23

Entä onko kenelläkään sitä sarjaporttiin kytkettävää käsikapulaa? Omassa koneessa sen liitin on aivan hervottoman kokoinen, jotain 32mm ulkokierteiden päältä mitattuna.

Olisi tarkoitus koittaa värkätä jotain noihin portteihin...

Tuossa APE 511 lootassa on tuo "touch proben" liitin, urospuolinen olisi hakusassa.
https://www.ebay.com/itm/Heidenhain-APE-511-Encoder-H3-237-586-01/323268202896?epid=6019731671&hash=item4b44495190:g:qPwAAOSwHvpbBD4X

JuKa

Eikös tuo 7 napainen liitin ole 11uA liitin... Jos tuo keskinapa on isompi. Noita on vanhoissa pulssiantureissa ja mittasauvoissa. Varmaan joitakin löytyy, mutta en osaa sanoa mitä...

dzy

Koodereissa on 9 pinniä, mutta tuossa oman koneen proben liitin on saman näköinen mutta 7 pinnillä. Onnistuin elfalta aikoinaan hommaamaan kooderien liittimet, ihan vahingossa osuin oikeaan. Järjetön määrä eri vaihtoehtoja... Rungot ja sisuskalut ja niiden kaikki variaatiot...

JuKa

No juu taidat olla oikeassa. Mitä jos kysyisit Heidenhainilta näitä liittimiä?

makuuni

Jos ihan manuaalia kaipaat, niin heidenhainin sivuilla on kyllä tämä. Kulkee malli nimellä TS 111 (langallinen versio). Tuollekin oma APE yksikkönsä vielä. Vai oletko jo selaillut läpi?

Itsekin aikanaan virittelin oman version tuosta probesta.
Kaivelin kans tovin tuota liitintä, mutta luovutin ja kytkin vain pelkillä "irto nastoilla" johon tinasin piuhat kiinni.

dzy

#23
Lainaus käyttäjältä: makuuni - 22.04.19 - klo:17:03
Jos ihan manuaalia kaipaat, niin heidenhainin sivuilla on kyllä tämä. Kulkee malli nimellä TS 111 (langallinen versio). Tuollekin oma APE yksikkönsä vielä. Vai oletko jo selaillut läpi?

Itsekin aikanaan virittelin oman version tuosta probesta.
Kaivelin kans tovin tuota liitintä, mutta luovutin ja kytkin vain pelkillä "irto nastoilla" johon tinasin piuhat kiinni.
Käytitkö alkuperäistä Heidenhainin probea vai jotain muuta? Olisin kiinnostunut tietämään mitä kaikkea tuossa pitää kytkeä ja millä jännitteellä?

Sielä ilmeisesti on trigger ja sen käänteinen trigger, standby ja battery? Muistelisin joskus mittailleeni tuota liitintä niin sieltä taisi myös löytyä start signaali

EDIT: Voi olla että tuo kävisi m23 runkoon? http://www.farnell.com/datasheets/2637098.pdf?_ga=2.40154917.627536330.1556031058-2131910268.1552303415

makuuni

Käytin omaa tuotantoa. Ei varmaan ihan yhtä tarkka kuin alkuperäinen. Mutta menee harrastus hommissa. Ja voitttaa nyt ainakin reunatunnistimen.
Ei sinne tarvi kuin startti signaalin ja triggerin.
Nyt tulee vähän ulkomuistista, mutta muistelisin jotta triggeriin tulee mittaamalla liittimestä jokin 3-5v, jota tiputtamalla alle 2v saadaan se liipaisu.
Mutta nuo tosiaan löytyy sieltä TS111 manuaalista. Heidenhainin sivuilta ->documents->infobase ja hakuun vain TS111.

dzy

Lainaus käyttäjältä: makuuni - 23.04.19 - klo:17:48
Käytin omaa tuotantoa. Ei varmaan ihan yhtä tarkka kuin alkuperäinen. Mutta menee harrastus hommissa. Ja voitttaa nyt ainakin reunatunnistimen.
Ei sinne tarvi kuin startti signaalin ja triggerin.
Nyt tulee vähän ulkomuistista, mutta muistelisin jotta triggeriin tulee mittaamalla liittimestä jokin 3-5v, jota tiputtamalla alle 2v saadaan se liipaisu.
Mutta nuo tosiaan löytyy sieltä TS111 manuaalista. Heidenhainin sivuilta ->documents->infobase ja hakuun vain TS111.
Kiitos,

Tuota https://product.heidenhain.de/JPBC/image/HWP.EN/hlr-system/id-nr.242364-91_ts111.pdf lukemalla sain sen käsityksen (9. Connection of APE 110) että laatikko antaa triggeri signaalin tasolla Uah=> Up - 2,7v ja Ual <= 1,8v , Up:n ollessa 15-29v. Triggeri pinni TNC:ssä olisi kai pinni 4? Kytkentäkaavion mukaan Up(15-29v) syötetään takaisin pinneihin 5 ja 6 pinnistä 2. Triggeri olisi aktiivinen Ual jännitteellä?

Kuvittelen noiden annettujen jännitteiden olevan mitä tuo APE laatikko antaa pihalle ja sen voi manuaalin mukaan kutkeä tuohon TNC155:seen...

dzy

#26
Noh, menin ja kytkin vaihtavan mikrokytkimen tuon manuaalin mukaisesti. Jätin pinnit 5 ja 6 kytkemättä aluksi ja TNC herjasi että mittalaite ei ole valmis. Olisiko noissa se _standby ja _battery? Pinnissä 3 sitten start?
Kun liitin myös ne pinnit sinne mittalaitteen jännitteeseen pinnistä 2 (+15v) niin perhana soikoon sehän toimi. Hieman hirvitti tunkea +15v triggeripinniin jossa tosiaankin on se +5v. En ole tarkistellut ohjain levyä että mitä sieltä löytyy, mutta tuntui toimivan noinkin... Heidenhainin manuaaleista olin aiemmin lukenut noista signaalitasoista, niitä on noissa touch probeissa HTL ja TTL tasoisia.

Tuohon liittimeen menee ainakin 2mm pinni nätisti sisälle, muistaakseni luin jostain liittimen läpyskästä että pinnin halkaisija siinä olisi 2,3mm, senkin uskoisin menevän nätisti TNC:n liittimeen.

Nyt kun tuo näyttäisi toimivan niin ajatuksena olisi koittaa tehdä työkalun mittaus. Nyt olen ajanut ulos Fusion 360:sestä joka terälle oman ohjelman ja manuaalisesti asettanut nollapisteen kappaleen pintaan. Mitään kovin hurjia juttuja ei tuolla tyylillä saa tehtyä kun siitä kappaleesta pitää aina etsiä sopiva nollataso. Fusionin postaa voisi muokata siten että kone ajaa konekoordinaatteihin miinus puolet käytettävän terän halkaisijasta ja siinä alla olisi pöydällä mittalaite. Tarvisi kuin ensimmäinen terä nollata pintaan... tai jotain...

EDIT: Jyrsin nailonista sisuskalun EPIC Zylinin rungolle, https://www.elfadistrelec.fi/fi/kaapelirasiat-nap-epic-zylin-navat-naaras-contact-connectors-20-1040ac-40-1501b0/p/14403122?pos=3&origPos=3&origPageSize=10&prodprice=21.1048&q=epic+zylin&p=cat-L2D_379527~cat-L3D_525367~cat-DNAV_PL_040407&isProductFamily=false&campaign=&track=true tällä kuviolla http://www.farnell.com/datasheets/2637098.pdf?_ga=2.40154917.627536330.1556031058-2131910268.1552303415 ja se täsmää oikein. Sisuskalun ulkohalkaisija 17mm paitsi alusta 1mm matkalla 16mm. 2mm pinnin reijät 9.5mm halkaisijan kehällä tasaisesti.



Pitää etsiä kunnon 2mm pinnit juotosreijällä tuohon. Ilmeisesti en omista 2mm poranterää, tuossa reijät 3mm. Pitänee tehdä oikea kaksiosainen sisuskalu jahka saan pinnit hommattua.

hulukko

Lainaus käyttäjältä: dzy - 06.04.19 - klo:05:04
Hienoa! Katso myös ttontsan pdf:n avulla että parametrit on omalle koneellesi sopivat. Parametri listauksessa taitaa olla uudemman koneen ohjauksen parametrit, itellä ne loppuu antamaani listauksen viimeiseen parametriin.

Kuvia olis kiva kattella koneestasi...

Onko arvon herrat tehneet kierteitä kierretappilla jäykällä er-holkilla?
Mulla näyttää että nostaa kappaletta juuri ennen ku pysäytys tapahtuu määrättyyn syvyyteen. Pystyykö karan pyörimistä/syötön viivettä säätämään jollain konstilla joko parametreista tai muuten. Vai onko se vaan ostettava uiva er-holkki.

dzy

Ei onnistu ainakaan täälä vaikka yritin kierroksia tuunata kohilleen.
Tuossa omassa TNC155a laatikossa olisi karalle takaisinkytkentä piiri mutta ohjelmisto ei taida sitä tukea.

https://youtu.be/Vr4MEhE5O-U

dzy

#29
Teoriassahan tuon pitäisi ehkä olla mahdollista, käytännössä ilman karan nopeuden takaisin kytkentää z-akselia ja karan pyörimistä ei saada synkronoitua tarpeeksi hyvin.
TNC:n pitäisi laittaa ulos tarkasti ohjausjännite ja sen pitää olla sama molempiin pyörimissuuntiin eli offsetti pitäisi saada nollaksi. En vain ole keksinyt vielä miten saisin kortista pihalle DA-muunnokset jotta sitä voisin koittaa tuunailla.
TNC:n analogikortissa on potikat luultavasti offsetin siirtoa varten (tai sitten ei) mutta en menisi niitä vääntelemään...

Mittailin omasta Contravesin ajurista jännitteitä sen jälkeen kun olin sen pyörimisnopeudet laittanut edes sinnepäin kohdilleen (heitti 4000rpm kohdalla karasta mitattuna nopeuden reilusti yli 5000rpm) Olin tiputtanut maksimikierrokset reilusti alle 4000rpm, olisko ne nyt asetettuna maksimissaan 3000rpm



Tuosta näkee ettei karanajurin jännitteet ole vielä oikein hyvin kohdillaan, kentänheikennys iskee liian aikaisin.

Contravesista saa säädettyä kuinka nopeasti kara kiihdyttää, mikä on nolla offsetti jne... Manuaali on vain melko huonosti kirjoitettu. Siinä on iloisesti sekaisin kolmea eri kieltä ja sitä on vaikea seurata...

TNC:llä karan nopeusohjeelle ei ole kuin kiihdytysrampin asetus, mutta se ei vaikuta hidastusramppiin, täten rampit pitää säätää Contravesissa.

Tuossa taulukossa on (luultavasti, en enää muista... olisi pitänyt kirjoittaa mitä mikäkin tarkoittaa) nopeuden asetus 100-2000 ja MOOTTORIN nopeus karasta mitattuna ja kerrottuna 1,5:llä. Kentän jännitettä tuossa ei taida olla
Nuo muut luvut niin ei enää mitään hajua mitä ne on, ehkä teoreettinen jännite asetetulle pyörimisnopeudelle? Moottorihan pyörii maksimissaan 6000rpm ja karalla nopeus on siten 4000rpm tai pyöriihan se moottori nopeampaakin eikä valita, semmoinen se itellä oli kun tuon koneen sain. Moottori hyrräsi päälle 7500rpm...

Käytännössöhän tarvitaan se uiva tappi, manuaalikin sen mainitsee. Tarvisi sen takaisinkytkennän. Vaikka nopeudet saisi aivan täsmälleen kohdilleen molempiin suuntiin niin vaikeudet alkaa suunnan muutoksessa tai itseasiassa jo siinä kun z-akseli on löytänyt kohdeasemansa mutta kara jatkaa pyörimistään hidastusrampilla. Toiseen suuntaan niin kara lähtee kiihdyttämään mutta ilmoittaa TNC:lle olevansa vielä pysähtyneenä (voi säätää Contravesista ja TNC:llä karan miniminopeusjännite) kara kiihdyttää mutta z-akseli ei vielä liiku...

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk