Myös korttimaksu toimii

Aloittelijalle aloitussetti, ehdotuksia kaivataan:

Aloittaja pelti, 29.01.10 - klo:14:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pelti

Tarve 1:  Leikata depronista itselle sisälennokkeja, ei siis mitään raskasta koneistusta ;) noita lennokkeja kun tuntuu hajoavan joka kerta kun se nousee ilmaan.

Tarve 2: Tehdä tietokoneohjattu leikkuri (jyrsin?) 3:lla askelmoottorilla

Tarve 3: lähtökohta ei ole "pussillinen elektroniikkaa ja kolvi käteen", vaan valmis (vain yksi ?) kortti pc:n perään, johon tulee suoraan (no tässä voin tinana) piuhat kiinni moottoreihin.

Tarve 4: Inhimillinen budjetti.

eli kaipaan ehdotuksia setupista, jolla noihin tavoitteisiin pääsisi. Mitkä / kenen valmistamat laitteet toimisivat luotettavasti yhteen ilman iltojen säätämistä?
Jukka Peltonen

Jonne

Delta Electronics -tuotteet www.thelentech.fi - Blogi ennenmikrotietokoneita.blogspot.fi

pelti

Kiitos Jonne!
juuri tuon tyyppistä vermettä etsin. Ihme on, jos tuonkin saan kuntoon ja käymään.

Laitan tilauksen sisään, ei näitä kauaa kannata miettiä. Kerron projektin etenemisestä, kunhan pääsen sen kimppuun.

Kun tässä tulee rajat vastaan siirrytään sitten pro-osastolle :)

Jukka Peltonen

Pete2

Ajatelin myös tilata kyseisen ohjaimen Ebaystä, mutta luettua
cnc-zonelta kokemuksista.... 24v jännite sopiva vaikka 36 volttia
lupailevat kestävän.

tanantunari

Tilaa mielummin  se geckon G540. näin aloittelijana kanssa suosittelisin jotain sellaista mihin löytyy apuja . tonne Zapp automationille oli kans tullu uus myyntiin.    
System 4 axis Drive system, eikä hinta päätä huimaa.http://www.slidesandballscrews.com/system-axis-drive-system-p-289.html?cPath=58&currency=EUR

tanantunari

Tai tilaa 3D-step valmiina damen cnc.ltä oli jotai 104e.

pelti

Kiitos, nythän noita löytyy, ja hintaluokkaan satku niitä näyttää olevan useita. Pistin jo tilaten tuon ensimmäisenä mainitun, koska täytyyhän tämäkin pariin kertaan tehdä, ennen kuin toimivan ratkaisun saa aikaan ;) Postia odotellessa, millaisia suosituksia ohjelmasta? Taas kaikki mahdolliset ylimääräiset parametrien säätömahdollisuudet voisi karsia tai monimutkainen riviohjelmointi. Siis kohtuu pelkistetty, käytettävyydeltään helppo (= aloituskynnys matala) kun toi perus tarve on simppeli. Winkkaria ja ubuntua löytyy käyttiksinä.
Jukka Peltonen

petko

Lainaus käyttäjältä: pelti - 30.01.10 - klo:13:27
Postia odotellessa, millaisia suosituksia ohjelmasta? Taas kaikki mahdolliset ylimääräiset parametrien säätömahdollisuudet voisi karsia tai monimutkainen riviohjelmointi. Siis kohtuu pelkistetty, käytettävyydeltään helppo (= aloituskynnys matala) kun toi perus tarve on simppeli. Winkkaria ja ubuntua löytyy käyttiksinä.
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?board=20.0

tanantunari

Taas ihan väärä ihminen vastaa 8) kai se on maku asia. ite ajattelin alotella turbo cnc:llä kun on niin helppo käyttää ja sattuu olee vanha PIII450 tossa ylimääräsenä eikä maksa mitään. EMC:on toinen vaihto ehto ilmainen myös

pelti

oheisen kortin kytkennöistä.kuvassa moottoreille lähtee 4 karvaa, kutenkin mosasta löytyy arvatenkin 6 karvaa. Toinen kuva  kortista kertoo, että kuudella karvalla kytkentä on (a+, nc, a-) ja (b+, nc, n-). Mihin siis tuossa kortissa kytken noi nc:t? aille ja beille löytyy kuvastakin paikka :)
Jukka Peltonen

Orbitrek

Tässä linkki, joka selventää kuinka stepperit kytketään ohjaimiin. Sivulta löytyy myös simppeli simulaattori, jolla voit kytkeä jännitteitä eri karvoihin ja näät kuinka stepperi kääntyy. Havainnollistaa hyvin stepperin toiminnan ja moottorin toiminta on helppo ymmärtää.

http://www.wimb.net/index.php?s=motion&page=52

saulij

Lainaus käyttäjältä: pelti - 02.02.10 - klo:12:34
oheisen kortin kytkennöistä.kuvassa moottoreille lähtee 4 karvaa, kutenkin mosasta löytyy arvatenkin 6 karvaa. Toinen kuva  kortista kertoo, että kuudella karvalla kytkentä on (a+, nc, a-) ja (b+, nc, n-). Mihin siis tuossa kortissa kytken noi nc:t? aille ja beille löytyy kuvastakin paikka :)

NC on not connected, eli ei kytketä minnekään.

pelti

no sitten toi nc on helppo kytkeä ;)

btw. mistäs tunnistan 6:sta karvasta noi kaksi nc:tä ....
Jukka Peltonen

saulij

Vastusmittarilla.
Keskimmäisestä on sama vastus molempiin muihin. Tarpeistasi sitten riippuu kytketkö koko käämin vai puolikkaan. Tutkiskele yo. linkin kytkentöjä

pelti

do dii,
posti on kantanut tavaraa selkä vääränä, ja vuorossa oli kokeilla saako ebaystä (yllä) tilatulla kortilla moottoria liikkeelle (Astrosyn askelmoottori 23LM-C325-21V). Komentoja jakaa mach 3. Valot syttyi kortille, eikä savukaan noussut. Machin konffailua ja nuolinäppäimellä manuaaliohjailua. ihan kuin moottorista kuuluisi pyörimisen ääni, mutta ei liikettä. nuoli näppäin ylös ääni kuuluu, nuoli oikealle, ei kuulu, nuoli alas, ääni kuuluu....

virtalähteenä on lennokkilaturin 13.5 v 40A virtalähde.

Mistähän lähtisin etsimään syytä moiseen käytökseen. Eikö jännite riitä (mosalla 24v) vai mikä?

johdotuksista. mosasta siis 6 johtoa, yleismittarilla yritä tunnistaa nc piuhan. hieman haastavaa kun mittari hakee vastuksen määrää koko ajan, ei rauhoittunut.. no käyttäymiseltään oli 1 ja 3 pinni (moottorin päässä) identtisiä verrattuna 2 pinniin (samat luvut vilahteli näytöllä), joten päättelin tuon pinnin 2 olevan se nc.

mutta näillä eväillä. mitenhän etenisin??
Jukka Peltonen

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk