Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Kuinka mitataan tyristori tai SSR piirissä kuormitettuna?

Aloittaja PekkaNF, 28.12.15 - klo:21:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

PekkaNF

Terve

Pistehitsausmuuntaja. Tyristoripari seläkkäin ja kutina ettei tule kestämään....voin ensin heittää peliin hieman pienemmän muuntajan triggeröinnin mttaamiseksi, mutta kun pelissä on isompi muunta, niin jos alkaa olla menossa toinen tai neljäs pari tyristoreja, niin olis kiva jo olla vähän käryä missä vikaa...

Kaivan kaapista vanhan 20 Mhz analogiaskoopin esille, muistaaksnei ei ei oikein pysy stabiilina ja jotain häikkää sinä oli.

Onko nykypäivänä jotain edullista loggeria/muistiskooppia tms. joilla tälläistä saa kiinni? Näytenopeutta, muistia ja triggeröintä tossa ei ihmeellisesti tarvita.

Pekka

Kremmen

Moi,
Siis mitä tarkkaan ottaen haluat mitata tuosta tyristorista? Monta mielenkiintoista asiaahan siitä voi mittailla, mutta kovasti auttaisi jos osaisit vähän antaa vinkkiä.
Jos tyristori ei kestä niin se ei kestä kahdesta syystä - joko estojännitelujuus ylittyy tai sitten läpimenevä virta on liian iso.
Jälkimmäinen on hiukan monisyisempi juttu kuin pelkkä virran maksimiarvo. Tyristorin syttyminen eli siirtyminen johtavaan tilaan tapahtuu tunnetusti hilalle annetulla jännitepulssilla. Isommissa tyristoreissa joiden läpimenevät virrat ovat huomattavia, hilapulssille on aika tiukat vaatimukset, eli jännitteen nousunopeus ja hilapulssin energia pitää täyttää määrätyt minimivaatimukset. Muussa tapauksessa syttymisilmiö etenee pääkanavassa niin hitaasti, että komponentti palaa virran ahtautuessa liian pienelle poikkipinnalle liian pitkän aikaa.
Tässä On Semin paperi jossa aihetta ruoditaan sivulla 29: http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/HBD855-D.PDF
Huomaa myös induktiivisen kuorman vaatimukset hilapulssille samassa dokkarissa.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

PekkaNF

Kiitos

Kirjoitin pitkästi ja silti onnistuin kirjoittamaan vajaasti :)

Tilasin tohon piirilevyn ja CPU:n:
http://www.avdweb.nl/Article_files/Arduino/Spotwelder-controller/Circuit.jpg

Pari juttua jotka luulen ymmärtäväni ja josta pidän. Oleelliset asiat on selostettu täällä:
http://www.avdweb.nl/arduino/hardware-interfacing/spot-welder-controller.html
http://www.avdweb.nl/tech-tips/spot-welder.html

Piirikaaviossa vois päätellä, että MOC3023M:ssa nollapistekytkentä, onneksi ei ole sentään. 6-Pin DIP 400V Random Phase Triac Driver Output Optocoupler sanoo datalehti.
Rytistorit on BT151-800R tilasin lisäksi lisäksi pari BT152-800R, eiköhän MOC3023M ohjaa niitäkin.

JP8:n tulee muuntaja...

Mieluusti olisin laittanut tyristorien tilalle moduulin, jossa olis ollut pääpiirin johtimille ruuviliittimet, nyt tossa on ruuviliittimiö ja piirilevyä välissä.

Väli optoerotin-tyristorit on suoraan optoerottimen AN:sta, se on aina hyvä merkki! Mun mikroaaltouunin vaikuttaa hieman isommalta, mitä tuon piirin kehittäjällä on.

Tutkiskelin tyristorin datablattia ja jos kaikki menee hyvin, niin äkkisistään mun silmään ei satu mitään syytä miksi se ei toimisi. Kuitenkin jos tyristori kärvähtää, niin olisi kiva selvittää mikä raja tulee vastaan. Tyristori kestää speksinkin mukaan 200A tms. yhden puolijaksin ajan. Läpilyöntijännite ja virran nousuaika tossa ei pitöis tulla vastaan.

Eniten huolelstuttaa tyristorin päävirran ylitys ja riittävän tehohas, muttei liikaa U/I pitoinen triggeröinti.

Opiskeluainkaan noita joku tuli labrattua, mutta siitä on pitkä aika ja siloinkin piti lukee datablattia aikapitkään.

Mulle noi snubberit on melkolailla hebreaa.

Pekka

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk