Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Über-breakout v 2.0

Aloittaja Kremmen, 29.11.12 - klo:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kremmen

Ehdotus sinänsä on ihan järkevä, ei siinä mitään. Noista mainitsemistani syistä johtuen vaan se on hankala tai mahdoton toteuttaa.
Tuo linkkaamasi purkki tekee juuri nämä esittämäni jutut, kuten tekevät kaikki muutkin vastaavat laitteet. Alkaa tuntua siltä, että isoja voittoja ei ole ehkä luvassa noin rahallisessa mielessä. Katetta nuo kaupalliset valmistajat toki vetävät välistä, mutta vastaavasti heillä on pidemmät tilaussarjat jolloin voi olla haastavaa päästä ainakaan kovasti alle noiden hintojen.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

olli henttonen

Se 6 akselinen sitten maksoikin jo 520€, ei kait parin akselin lisä voi olla noin huima korotus kustannuksiin.
dyykkari

Hannu


Tämähän on ihan huippu juttua, kiinnostaa.
En oikein ole mach o miehiä.Mutta pitää varmaan tutustua siihenkin.
Älä unohda EMCtä saisiko sen myös opetettua ohjaamaan konetta "etänä".

Peruna

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 04.12.12 - klo:23:19
Rauhallisesti nyt vaan :). Joka härillä kyntää, se häristä puhuu. Tässä nyt ei ole mitään oikeasti ihmeellistä, noin se homma tehdään joka jampan Machissa ja EMC:ssä ja kaikissa muissakin. Detaljit tietty vaihtelee, mutta ei periaate. Ei minuakaan tässä se hirvitä, ettei tuon matikan kanssa pärjättäisi, mutta tuollaisen FPGA:n soveltaminen käytännössä on aika kiharainen juttu. Tarvitaan kaiken maailman ulkoiset ROM-piirit konfiguraation talletukseen, ihmeellisiä käyttöjännitteitä - noi nopeammat Spartanit taitaa toimia jollain 1 voltin core-jännitteillä ja piirilevy täytyy suunnitella nopeille signaloinneille. Tulee paljon oheishupia varsinaisen asiasuorituksen lisäksi. Mahdollista on melkein kaikki, mutta voi tulla hikinen harjoitus ja jossain välissä pitää päättää tuleko tästä niin paljon parempi kuin nuo muut että maksa vaivan tehdä.
Tarvitaankos tuohon välttämättä Spartania, vai meniskö jollain vaatimattomammalla? Joku flash-vehje ei tarviis noita rommeja sun muita. Actelin Igloo vaikka, sitä sai jossain VQFP-kotelossakin, niin saa kolvillakin juotettua. Core-jännite on juu jotain voltin luokkaa, virrankulutus on tosin todennäköisesti sen verran pientä, että corejännite syntyy vaikka vastuksella ja zenerillä. I/O-jännitteet sitten tarpeen mukaan vaikka 3,3 V. Ja IO:ta saa hidastettua, niin pääsee piirilevynteossa helpommalla.
Ei tuommoinen pikku-FPGA ole mikrokontrolleria vaikeampi käyttää, ohjelman teko on sitten asia erikseen...

Kremmen

Joo eihän mikään yksittäinen asia sitä FPGAn käyttöä kaada, mutta kaikkien summasta tulee aika haastava. Tuo Igloo on mulle tuntematon komponentti ja paha rasti on, että kumpikaan Digikey tai Mouser ei sitä tunne. Tai no DK:lla Igloot näkyy Microsemin alla, mutta hintaa niille ei anneta, eli ei ole suoraan tilattavissa.
Sinänsä olisi kyllä iso etu jos FPGA:lla olisi oma kestomuisti ettei tarttisi pelata niiden ulkoisten kanssa. Jos noita saisi jostain luotettavasti niin voisihan sitä melkein tsekata onko niiden toolchain ihmisen ymmärrettävissä. Tiedätkö miten työkalujen lisenssijutut menee - melkein pitää olla ilmainen versio että kannattaa edes alkaa miettiä, koska maksulliset lisenssit tuppaa järestään olemaan järkyttävän hintaisia. Siis semmoisia että harrastaja kalpenee.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Peruna

Igloo pistää hakuun, niin sieltä niitä tulee. DK vaan näyttää sekoilevan jotain hinnan kanssa. 10-20 e ovat. Lisenssi on ilmainen.

Entäs jos tuo Mach3 plugini laskisi ne pulssit valmiiksi ja lähettäisi tuolle bobille vaan listan että milloin lähetetään pulssi. 6 kanavaa ja 100 kHz pulssitaajuus niin ei tuo olisi kuin joku 150 kt/s. Bobin päähän joku lyhyt puskurimuisti, niin ei ethernetin viiveet haittaisi ja voisi pistää isompina paketteina menemään.

Kremmen

OK, tarvii etsiä noilla hakuehdoilla, jospa ne sieltä löytyy.

Itse asiassa juurikin tuota se plugini tekeekin. Nuo tietorakenteet jotka laitoin näkyviin kuvaavat juuri tuollaisen pulssisekvenssin pätkän. Pointti on, että siinä rakenteessa lähetetään kaikkien akselien liike määrätyllä aikavälillä ja bob:in tehtävä on generoida pulssit tuon ohjeen mukaan. Yhdessä nuo rakenteet tuottavat peräkkäisten aikavälien katkeamattoman jonon, ja kun niissä on kuvattu useita millisekunteja kestävä pulssitus, niin ne ehtii lähettää verkon yli nopeammin kuin pulssit syntyvät reaaliajassa
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Peruna

#37
Jos DDA-laskennan siirtäisi tietokoneen päähän ja siirtäisi lopputuloksena saatavan pulssijonon bobille. Bobille ei jäisi paljoa laskettavaa, niin kerkeisi tekemään pulsseja ilman mitään pwm-rautaa. Esim. jos lähettäisi jotain tämäntapaista tietorakennetta ethernetin läpi (Sanan 1. bitti vastaa 1. akselia jne):
000010
010010
000000
Jossa 1 kuvaa lähetettävää  pulssia, 0 että ei lähetetä ja jokainen sana vastaa 10 mikrosekuntia. Tästä saisi kevyellä raudalla ilman FPGA:ta kehitettyä pulssit. Bobilla pitäisi olla muutaman kymmenen millisekunnin verran puskurissa tätä pulssijonoa, niin ethernetin viiveet ei haittaisi.

Edit: Tai ainakin jollain atmegalla tai dspicillä kerkeisi, armeihin en ole tutustunut.
Edit2: ENC28J60 eth.phy + vaikka DsPIC33EP256MC502-I/SP  vois hyvinkin keretä ja olisi aika halpa yhdistelmä.

olli henttonen

Lainaus käyttäjältä: Peruna - 06.12.12 - klo:10:56
Jos DDA-laskennan siirtäisi tietokoneen päähän ja siirtäisi lopputuloksena saatavan pulssijonon bobille. Bobille ei jäisi paljoa laskettavaa, niin kerkeisi tekemään pulsseja ilman mitään pwm-rautaa. Esim. jos lähettäisi jotain tämäntapaista tietorakennetta ethernetin läpi (Sanan 1. bitti vastaa 1. akselia jne):
000010
010010


Kertokaa jos (kun) olen ihan hakoteillä.
Eli nyt Mach lähettää printteriporttiin komennot analogisessa muodossa ja se mitä pitäisi plukkarin tehdä on muuttaa se inffo tikutaku (digitaaliseen muotoon) joka menee vilkkaasti ethernet kaapelia pitkin.
Toisessa piuhan päässä koneessa on palikka joka muuttaa datan takaisin analogiseksi (tarpeelliseksi määräksi lpt-portteja) jota taas kaikki nykyisetkin raudat tunnistaa. Sama tikutaku tieto voisi myös mennä eteenpäin sellaisenaan koska jo nyt on moottori/rele yms ohjaimia esim geckko (ja muitakin palikoita) jotka ottavat vastaan digi singnaalia ja tekee sen mitä machi käskee.
dyykkari

Peruna

Digitaalisia ne printteriportit ovat, mutta ethernet on pakettiverkko eikä säilytä tarkkoja ajoituksia. Liikedata pitää lähettää bobille jossain sopivassa muodossa, josta bob sitten tekee samanlaisia pulsseja kuin lpt-portista tulisi. Se sitten riippuu bobin kyvyistä, että lähetetäänkö sinne g-koodia, liikeprimitiivejä vai mitä.

olli henttonen

dyykkari

Timo Hotti

timi

saulij

Tämä kiinnostaa, kun SS näyttää luovuttaneen. Toiveena kunnon liittimet, eikä tuollaisia nauhakaapeli jutuja, eikä D-liittimiä. Ihan kunnon ruuvattavat liittimet. Nämä tietysti vie 90% kortin pinta-alasta/reunoista, mutta parempi niin. BOBistahan nyt otsikon mukaan on kysymys.

ftec

#43
Tulee mieleen kuinka järkevää on lähteä rakentamaan mitään Machin varaan. Sehän rupeaa olemaan vanhentunut ratkaisu, verrattuna siihen mitä markkinoilla on tarjolla. Uusi versio siitä on tulossa joka tapuksessa ja hinta nousee ja teknisestikin silloin voi kaikki muuttua. 

Entä onnistuisiko tällaisella konseptilla kuitenkaan suuremmat STEP kellotaajuudet servon drivereille? Nykyisen Mach version eräs iso ongelmahan on pulssituksen kellotaajuuden katto, joka riippuu PC:n prosessorin kellotaajuudesta sekä myös pulssin laatu. Jälkimmäinen saattaisi tietysti parantua jos lähdetään uudestaan rakentamaan ratakäyrien interpolointia. Itselläni käytössä 45kHz Machissa ja sekään ei riitä saamaan kaikkean ulos servoista. Mach pulssin laadun vaikutuksen näkee kun vertaa liikkeen tasaisuuteen GD:n setup-ohjelman kautta ajettuna.

Kun katselee Smoothstepprin historiaa, odotettavissa on joka tapauksessa pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa kehitysprojekti, koska näiden laitteiden tulee olla luotettavia. Sinulla on osaamista ja kapasiteettiä, miettii vain oisiko sille parempaa käyttö, esim. saattaisiko kenties olla järkevää lähteä suoraan tälle linjalle ja unohtaa Mach. Hinnallisestikin tämä on järkevä ratkaisu:

http://www.edingcnc.com/index.php?pagina=detail_producten&productenid=51

PS. Tuossa  näytille laittamassasi C++ structissa näytti olevan int määrittelyt Mikkisoftan C++/CLI pohjalta, et varmaan ajatellut sekoittaa Frameworkia mukaan driveriin hidastamaan, ja Machan on myös ainakin tällä hetkellä vielä 32 bittinen. Jos sulla on MSDN, niin eikös ne vanhat VS versiot saa ladattua Mikkosoftasta? Itselläni on korkkaamaton MSDN VS2010:ssa, mutta en ole vielä tsekannut miten onnistuu. Tarvitsen itse 2005 versiota jossain vaiheessa.

olli henttonen

ihan turistina ja noviisina cnc ympyröissä.... varmaan on parempia ehompia yms ohjelmia kuin mack, mutta itse ainakin olen tyytyväinen siihe. Syy, edullinen aloittelijalle, löytyy oheiskortteja edullisesti, ja on kait kumminkin markkinajohtaja levinneisyydessään. Niinpaljon kuin wintoosaa haukutaankin on se ympäristö johon eniten tehdään sovwellutuksia ja minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta opetella uusia käyttiksiäkin.
Sitten kun olen harjoitellut tarpeeksi ja todennut ettei ne stepperit ja mack enään vastaa vaatimuksiani tai alan tekemään ammatikseni tuotantoa siirryn eteenpäin. Tietty voitaisiin tehdä emppiirinen tutkimus monellako kanavalla olevista on mikäkin ohjelmaympäristö ja enemmistö päättäköön.
dyykkari

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk