Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

3D tulostus kiinnostaa, mutta mitä järkevää voisi tehdä

Aloittaja Aksuhoo, 18.03.16 - klo:15:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aksuhoo

Tervehdys!

Olen kovasti kiinnostunut 3D tulostamisesta ja ajatus omasta Ultimaker tulostimesta alkanut härmistyä tajuntaan. Kuitenkin on takaraivossa ajatus jyskyttänyt, että mitä minä voin sillä tehdä siis järkevää. Pikku-ukkojen tulostaminen ei kanna kovin pitkälle. Kertokaapa siis mitä kaikkea hyöädyllistä olette tuölostaneet ja tehneet kuluttajalaitteilla? Oma ajatus on ollut hankkia joko CNC router tai 3D tulostin tyydyttääkseni mallinnus/harrastejuttuja, mutta mikä se laite on niin on hämärän peitossa. Routterilla voisi tehdä korurasioita yms konjamiinipullokoteloita työkavereiden juhliin tms. Toisaalta kaiken tämän vois myös tehdä Hacklab ympäristössä. Mitä mieltä olette ajatuksista?

timoteus

aikalailla mielikuvitus rajana.
viimeksi printteristä putkahti muutamat datsun merkit ja GT-T lätkiä kaverin nisu proggikseen.
protoiluun ihan lyömätön keksintö

kytkijä

Saman ongelman kanssa painin minäkin. Aikanaan rakensin tuon teacdancen mdf jyrsimen, mutta möin pois tilan puutteessa. Joku kolo jäi täytettäväksi sisimpään, ja tuo 3d tulostus olisi hyvä koska sen voi tuoda sisätiloihin eikä edes purunpoistosta tarvitse huolehtia.

Oma käyttö olisi ehkä jotain kevyitä mekanismeja, arduinolla ym. Toteutettavia "gadgetteja"  ja muita, mutta nimenomaan hyödyllisiä. Esimerkiksi työelämään voisi rakentaa 50mm leveää kuljetin hihnaa rullalta mittaan leikkaavan laitteen, johon syötettäisiin haluttu pituus ja kappalemäärä.. Saattaisi onnistuakin kun tavara on puuvillaa, jos käyttäisi mattoveitsen terää niin ehkä tulostettu muovi kestäisi. Jotain tällaista.

Eniten epäilyttää juuri se, että olen 2 viikkoa selannut thingiverseä ym., ja vastaan on tullut vain pari _minulle_ järkevää ideaa,  muuten vastaan on tullu 100 variaatiota valo miekan tyvestä, Yodan päästä. Vähän kiinnostusta lisää nuo erilaiset leikki vaihteistot ym, jotka toisaalta vähän demoavat laitteen mahdollisuuksia.

Mutta kappaletavara automaation parissa päivät työskentelevänä ei jaksa innostua kaikista "useless machine" jutuista, mitkä ehkä saavat tietokone harrastelijan innostumaan. Kaipaisin näyttöjä että millaisia toimivia konstruktioita tulostimen tarkkuudella ja kestävyysominaisuuksilla voi tehdä. Tuo erilaisten logojen ja kylttienkin tekeminen on vähän niin ja näin, en kuitenkaan visuaalisena objektina kelpuuta kummoisiin projekteihin.

Pahoittelut kirjoitusvirheistä kun kännykällä kirjoittelen

kytkijä

Niin, eilen löysin tuollaista filamenttia jonka avulla voisi tehdä metallivaluja, malli uunitetaan sulaksi muotin sisältä ennen valua...

Toinen on tuo Ciclop open source 3d skanneri, varmaan alle satasella saisi kylkeen ilmeisen toimivan 3d-skannerin

Ville Vaho

Mallinsin auton ilmanpuhdistimen puolikkaan (lähdön suunta ja koko muuttui)

Ajattelin että muovia kun ei paljon kulu, hinta olis kohtuullinen...

Kaikkialta kyselin, kaksi vastausta tuli. N. 900+alv ja n. 300+alv
Ulkonäkö, kestävyys, muodon tarkkuus sivuseikkoja, materiaali vapaa. Voi vaikka liimata yhteen...

Totesin ettei taida tekniikka olla vielä hallussa, hinnassa haisee uutuus vaikka koneita saa samankaltaisella rahalla kuin aikoinaan tietokoneen tulostimia.

Vai onko ahneutta ilmassa? Väitän että kyseisen tavaran saa koneistettuna umpijöötistä noilla hinnoilla. Ja koneistukseen tarvittavia vehkeitä ei alan teollisuuteen ole ostettu alle sadan tuhannen.

3d tulostimen vierellä ei kukaan istuskele, sähköä kuluu maltilla, materiaali ei paljoa maksa. Tekee töitä ilman valoja, konetta voi pitää vaikka siivouskomerossa. Toisin kun jyrsinkonetta. Työstöradat tulee ilman kymppitonnin softaa.

Meneehän siinä "kauan" mutta ei sille voi laskea kovin isoa tuntihintaa.

200€ olis vielä ehkä perse kestänyt...
-vilderi

Hiekkaranta_92

Tamkin formula autoa kun rakennellaan niin 3D prinntauksilla on kyllä tehty kaikenlaista. Imusarja on protolabsilla tulostettu. Koulun omilla laitteiteilla on tehty erinäisiä asennusholkkeja, valumuotteja, kuitumuotteja, elektroniikan koteloita, ratin kahvot yms.

Voi olla että teollisuudessa ei käytetä ihan noita kuluttaja markkinoiden laitteita. Ne kun vaativat liikaa huoltoa jatkuvassa ajossa. Muutenkin erinäiset epäonnistuneet tulosteet, jotka vievät aikaa helposti useamman vuorokauden eivät oikein naurata. Nämä teollisuuden printterit eivät ole mitenkään halpoja leluja ja käytännössä jokainen tuloste onnistuu. Tulostus alustat ja fillamentti ovat kuitenkin valmistajan spesifioimaa ja usein myymää, joten hinta kohoaa väkisinkin.

3D printing failuren kun laittaa googleen niin näkee millainen tulos on harmittavan usein vastassa...

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk